Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Izbucul Ponor

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Izbucul Ponor

Izbucul Ponor..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Izbucul Ponor - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Punct belvedere Cascada Tamina
Punct belvedere
Formatiune stancoasa 2 Poian
Formatiune stancoasa 2
Pietrele Mariei - sectorul vestic 1 pietrele mariei macin
Pietrele Mariei - sectorul vestic 1
Fereastra Piatra Runcului Tulghes
Fereastra
Pseudocomoara Piatra Mare
Pseudocomoara
Coloanele de bazalt
Coloanele de bazalt

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Izbucul Ponor!

Vizitati Izbucul Ponor si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Poienita, cea mai apropiata localitate, care se afla la 6,91 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Sub Muntele Uroi Am gasit geocutia cu circa un an in urma, acum am vazut-o si aici pe site si m-am gandit sa o declar gasita. Nu mai este o cutie rotunda si nu este bagata intr-o punga de plastic, dar este in foarte bune conditii. Ascunzisul de la poalele muntelui Uroi mi-a oferit acel sentiment, pe care il simt toti cand gasesc o geocutie.
Pestera Meziad
Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar.
Plop negru Ciocmani Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes. Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Concretiuni de Feleac Cel mai accesibil loc ramane cel de la Costesti. Salutari. Este prima noastra comoara gasita.
Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului. Denumirea pesterii provine de la o legenda, dupa care pe vremuri se aruncau aici animalele bolnave si puii de caini nedoriti.
Biserica lui Stefan cel Mare Feleac Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Turnul cu pantofi El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat. Am gasit usor aceasta geocutie.
In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Pod natural
Refugiul Saruni Muntii Trascau Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole. Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
Ponorul din Barsa Cohanului
Piatra Cetii Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata.
Pestera Huda Orbului
Salasul Boarilor Muntii Trascau In apropiere de varful Dambau gasim 3 avene, carora localnicii le spun sunatori sau cantatori. Muntele Dambau se ridica deasupra orasului Zlatna, varful avand altitudinea de 1369 m, fiind cel mai inalt varf din Muntii Trascau.
Canionul Rasca Lacul Tarnita
Treptele romane Ruda-Brad Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului. Galeria in plan inclinat, care are o lungime de 180 m si se incheie cu treptele romane, a fost sapata manual in stanca cu aproape 2000 ani in urma, de romani.
Pestera Huda lui Papara Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona. Cutia nu este foarte usor de gasit deoarece sunt destul de multe locuri care se potrivesc descrierii.
Cetatea Aiudului
Poiana Rotunda Padurea Hoia Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m. Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului.
Copacul Cerbul Minune Padurea Faget Am gasit si aceasta geocutie. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal.
Bastionul Croitorilor Cluj Am gasit si aceasta geocutie. Unul dintre ascunzisurile curate. Azi am gasit cutia.
Sfinx Crivina de Sus
Cetatea de pamant Biharia Cetatea ei uriasa de pamant, a devenit cel mai impozant monument de aceasta natura a tarii noastre. Cetatea Biharia pe vremuri, a devenit resedinta de judet, ce a dat numele judetului.
Avenul Bortig Biserica de sub lac Belis-Fantanele Lacul Somesul Cald Dealul Colt si Dealul Zanoaga Stanca Florian Tomesti
Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Minis Primul cache gasit de noi.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman. Peste 300 de animale sunt ingropate aici.
Biserica de lemn din Zimbor Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea. Dintre trasaturile vechi pot fi mentionate fereastra cu oblon prins in structura peretilor, piciorul de altar sculptat in forma de potir.
Universitatea Babes-Bolyai We have visited Cluj for some sightseeing. Dar a durat ceva pina am scos-o de la locul ei.
Cotetul Dobrestilor
Cetatea Almasului Am gasit aceasta geocutie. In cadrul unei excursie cu bicicleta, intr-o zi splendida am gasit si aceasta geocutie.
Ghetarul de la Scarisoara De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele.
Pomi cu coroana cubica Oradea In anul 2018 pe strada Vasile Alecsandri din Oradea au fost plantati 12 arbori Carpinus Betulus cu coroana cubica, prinse in structuri metalice. Inaltimea copacilor este de 3,3 m, circumferinta trunchiului 25-35 cm.
Stufarisul de la Sic Stufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare. Din drumul judetean DJ109D, dintre Sic si Coasta, se desprinde o pasarela pietonala spre est, pe care putem traversa extremitatea de sud-vest a stufarisului.
Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar. In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal.
Cascada Vanatara Dupa o scurta cautare, am gasit geocutia.
Strandul termal Broscarie
Cascada La Sipote Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.
Lacul baraj Somesul Rece
Valori naturale - Judetul Bihor
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Izbucul Ponor
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bihor, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Varful Ciomatu Mare - Muntii Bodoc Pe urmele ursilor. Avand atatea locuri frumoase de vizitat in tara, am cam neglijat locurile apropiate. Pe nemeritate, imprejurimile lacului Sfanta Ana sunt locuri de care nu poti sa te plictisesti.
  • Cascada Iavardi Cascada Zugo-Iavardi are mai multe surori. Pentru a gasi cutia este nevoie de GPS. Am descoperit, astfel, usor ascunzisul, bine amenajat.
  • Casuta de pe muntele Cucu Coordonate intersectie. Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Le-am trimis si sub forma unui punct auxiliar, dar poate n-au ajuns.
  • Pseudosphaera - Targu Mures Pseudosphaera. A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Constructia mi se pare extrem de interesanta, pacat ca locul este neingrijit.
  • Panorama Ciucului Panorama Ciucului. Locatie ce indeamna la relaxare. Mereu descoperi ceva interesant.
  • Altarul Sfanta Maria Dupa ce s-a intunecat. Intr-un final, am ajuns si la altarul Sfanta Maria. S-a intunecat deja, asa ca mi-am scos frontala.
  • Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Din pacate momentan nu m-am putut baza pe ajutorul unui gps.
  • Locurile sunt superbe si merita vazute. Excursia cu prietenii mei i3senii a continuat si am ajuns si in acest loc mirific.
  • Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi Schimbari la capela. Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Nota 3 pentru dificultatea gasirii noului ascunzis.
  • Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni. Am oprit la Piatra Tabulata, pentru a verifica geocutia.
  • Panorama Ciucului Foarte frumos loc de belvedere. Cel mai mult mi-a placut cum se vede spre Sumuleu Ciuc. In timp ce impachetam cutia, cred ca mi-am uitat pixul special pe trepte.
  • Biserica Neagra Brasov A fost super experienta.. Am gasit cutia.
  • Orasul de Floci Tasli Bair. Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni Locul este incredibil. Am mai stat jumate de ora sa admiram. Am luat GeoKrety-ul Harghita 40, si am pus o bratara de la Felsziget de anul asta.
  • Lacul fabricii de caramida - Targu Mures Ultimele zile ale iernii. Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia. Cei drept, una nu foarte serioasa.
  • Varful Papusa Ceata pe varf. Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.
  • Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani. Am reusit.
  • Varful Biliboc - Muntii Tarcaului - Zona Ghimes Varful Biliboc. Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Merita urcusul.
  • Muntele de sare - Praid O vizita cu gust putin amar. Din pacate vizita la Canionul de Sare ne-a lasat un gust mai putin sarat si mai mult amar. 1 - N-am gasit geoascunzisul desi ne-am invartit ceva-ceva in jurul obiectivului 4.
  • Varful Pilistea - Munceii Intorsurii Pilistea sau Pilisca, acelasi varf. Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici. Si poate fi gasita pe hartile vechi, de la inceputul secolul XX.
  • Biserica Neagra Brasov Nu puteam sa ratam cutia. Nu puteam sa ratam aceasta cutiuta. Vanatoare in grup.
  • Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna Stanga sau dreapta?. Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri. Initial am cautat geocutia la extremitatea stanga a randului de jos, dar am gasit-o la extremitatea dreapta.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Izbucul Ponor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!