Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cetatea Cosdeni

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2935 atractii turistice, 12915 poze si 1414 comentarii)
 

Pixel

Cetatea Cosdeni..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cetatea Cosdeni - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Crucea de pe varf Muntele Ecem Fratele
Crucea de pe varf
Culori in geam Misentea
Culori in geam
Ziduri ziduri cetatea Ciceu
Ziduri
Padure suspendata cariera nisip paraul jos campu cetatii
Padure suspendata
Piatra care se misca Stanca Bufnitei Iavardi
Piatra care se misca
Observator pentru belvedere lac cuejdel
Observator pentru belvedere
Peretele vestic Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos cabina panoramica Muntele Ucigasul
Peretele vestic Piatra Ghilcos
Poza de grup Sona piramide pamant
Poza de grup
8413 Piatra Soimului varf culme
8413
Biserica Sfantul Ioan Johanniskirche biserica Sfantul Ioan Sibiu
Biserica Sfantul Ioan

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cetatea Cosdeni!

>>> Vizitati Cetatea Cosdeni si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Cosdeni, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,64 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Lumea pierduta din gradina botanica How did you found this cache?
Drumul Golgotei Radna Am gasit geocutia. Locul e super, cutia e in stare foarte buna, mersi.
Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume. Constructia parcului terasat pe trei nivele a inceput in 2008, iar pe 29 iunie 2014 si-a deschis oficial portile.
Parcul Colina Cluj Poteca nu stiu cum se poate numi poteca, dar este un loc bunicel. Nu am gasit poteca. Am identificat locatia geocutiutei.
Ponorul din Barsa Cohanului
Zona de agrement Casoaia se afla la aproximativ 50 km de Arad. Este constituita dintr-o tabara veche din epoca comunista, un camping privat cu cabane si vile, si un parc de sculptura amplasat in padure.
Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca Intr-o plimbare prin parcul sportiv Hategan. O plimbare prin parc in drum spre casa. A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.
Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Biserica reformata Vistea Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Locul cutiei este oarecum expus.
Plopul negru se afla la sud-est de Paulis, intre raul Mures si calea ferata.
Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului. Galeria in plan inclinat, care are o lungime de 180 m si se incheie cu treptele romane, a fost sapata manual in stanca cu aproape 2000 ani in urma, de romani.
Piatra Despicata Piatra Despicata, Rosia Montana.
Gradina de trandafiri Rozariul de la Mandruloc.
Dealul Cetatii Mera Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului. Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie.
Cetatea Varjuvar Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani. Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar.
Cheile Runcului Am participat la alegerea ascunzisului si la ascunderea geocutiei.
Biserica reformata din Marghita a fost construita intre secolele XVI-XVIII, in stil baroc. La transformarile si reparatiile bisericii a contribuit si sotia principelui Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I, Zsuzsanna Lórántffy.
Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn. Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330.
Cascada La Sipote Am gasit aceasta geocutie cu ocazia unei excursii in zona.

Cetatea Cosdeni in limba maghiara - magyarul: Cetatea Cosdeni

Obiective cultural-istorice - Judetul Bihor
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cetatea Cosdeni
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bihor, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv. exista si drumuri petroliere, dar sunt in mare parte parasite si risti sa te blochezi.
  • Desi am urcat seara tarziu, a fost minunat. Am amplificat bucuria cu cautarea geocutiei, care este bine ascunsa si totusi usor de gasit.
  • Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery. Unde trebuie sa rezolvi acasa cuvinte incrucisate, inainte sa afli coordonatele ascunzisului.
  • La vedere, privelistea superba. Usor accesibila cand nu este zapada.
  • Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme. Am admirat cu multa curiozitate turnul si incercam sa fac un exercitiu in minte de a-mi imagina cum se putea locui, trai, munci si apara acest turn in vremurile respective.
  • Am gasit cutia in padure.
  • Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia. Semnul X l-am vazut dupa ce am dibuit cavitatea datorita usii din bolovani din fata intrarii.
  • A doua vizita pentru noi la Varful Lepsa (prima nu cred ca am notat-o aici), de data aceasta in peisaj hibenal. Geocutia sta foarte bine in ascunzis, dar n-a mai fost vizitata de nimeni intre timp.
  • Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei. Acum este foarte comod profitand de tehnica avansata - telecabina si mai ales ca e renovata si mult mai sigura de vizitat.
  • Am gasit cutia chiar la rasarit, dupa camparea chiar pe varf. Cutia e in conditie buna.
  • Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare. Le-am pozat din 2 laturi, sa inteleg daca se cearta sau chicotesc pe seama turistilor.
  • Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea. A fost un pic mai dificil, dar ne-am delectat cu fragi si hribi.
  • In timpul unei plimbari prelungite de sambata seara tarziu, care s-a intins cu o plimbare in jurul gradinii zoologice, am trecut si pe aici. Cutia a fost usor de gasit si continutul era in regula.
  • Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia. Dupa ce am cautat inauntru si afara.
  • Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Eram foarte bucuros pentru ca era prima geocutie gasita de mine.
  • Din cate am inteles eu, nu a fost chiar o cetate. Ci a fost numai un punct de observare, de supraveghere a traficului vamal.
  • nu aveam GPS cand umblam pe acolo.E un loc extraordinar.
  • Am coborat de pe Piatra Mare pe marcaj banda albastra. Accesul nu se remarca din drumul forestier.
  • Am avut norocul sa ne vada la poarta bisericii cel care tine cheia (are casa langa biserica). Si care, foarte amabil, ne-a deschis toate usile, astfel ca am putut vedea si interiorul.
  • Gasita la plezneala, avand in vedere ca GPS-ul arata aiurea.
  • De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna. Am gasit si geocutia de mai multe ori, asa ca era si timpul sa anunt si pe acest site.
  • Au ajuns ceva rozatoare si au inceput sa roada cutia pe o parte.
  • Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat. Asa ca am tinut cont de sugestia de a amenaja un nou ascunzis.
  • Cheile Sugaului Am luat-o pe un drum gresit. Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica. Din varful acestei stanci am zarit cuiburi de vulturi pe creasta de vizavi.
  • Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa. Asa ca ne-am multumit sa o privim/admiram doar din exterior, pornind apoi sa cautam cutia.
  • Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice. Ne-a luat vreo jumatate de ora sa ne dam seama ca fundatia era mult mai mare decat banuiam noi, dar intr-un final am reusit sa gasim cutia in buna stare si ne-am logat vizita.
  • Poateca marcata cu punct albastru era partial inundata cand am cautat noi, si a trebuit sa o ocolim pe bucati. E interesant faptul ca majoritatea localnicilor nici nu aveau idee ca exista o cetate acolo si ne-au trimis catre Tusnad (unde sunt iar cateva cutii).
  • Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Nultumim pentru ascunzis, si ca l-ai reascuns dupa ce buturuga initiala a fost pradata.
  • Am ales cel mai scurt drum pentru a ajunge la geoobiectiv. Imediat dupa cascada Zugo, un drum de caruta urca pe Nascalat, iar serpentinele ne duc pana la stana de langa Stanca cu turnulet.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cetatea Cosdeni? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 2 luni si 17 zile!