Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti obiectivul turistic! Dupa autentificare.

Cascada Boilor

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Cascada Boilor..

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cascada Boilor - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Platforma arbitrilor Valea Stramba trambulina sarituri schi
Platforma arbitrilor
Loc de odihna Izvorul sarat Olteni
Loc de odihna
7202 Valea Iavardi
7202
Tigaile Mici si Culmea Bratocea varful ciucas
Tigaile Mici si Culmea Bratocea
Brate puternice Leliceni tei
Brate puternice
Calcarele de la Cisnadioara 4 Cisnadioara calcar
Calcarele de la Cisnadioara 4

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada Boilor!

>>> Vizitati Cascada Boilor si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

Afla care sunt obiectivele turistice din Lorau, cea mai apropiata localitate, care se afla la 1,63 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Lorau: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cosul Hilii Via ferrata Cheile Turzii Molhasurile de la Izbuce
Mina de campie Muntii Trascau Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri. Pe hartile istorice vechi apare denumirea de Eisenhammer (ciocane de fier, furnale) langa Tibloc, Bufnita.
Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Mina evreilor Agarbiciu
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului. Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Taul Tarinii Rosia Montana
Ghetarul de la Scarisoara De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele.
Tumul Pir La iesirea spre nord a localitatii Pir, langa drumul care duce spre Piru Nou, se afla un tumul de marime considerabila. Are inaltimea de aproximativ 10 m, denumirea locului pe harta, Pir Nord.
Iezerul Ighiel
Parcul Colina Cluj Nu am gasit poteca. O plimbare scurta pana la marginea orasului. Poteca nu stiu cum se poate numi poteca, dar este un loc bunicel.
Bastionul Croitorilor Cluj Unul dintre ascunzisurile curate. Am gasit geocutiuta pozitionata langa Bastionul Croitorilor. Am gasit si aceasta geocutie.
Parcul Central Valea lui Mihai
Poiana cu narcise de la Padurea Goroniste, Gurbediu.
Piatra Galbena Am gasit geocutia, impreuna cu elevii, Tornabacsi.
Podul natural de la Grohot
Strand termal Sannicolau de Munte Apa termala de 60-65 grade Celsius a fost gasita in anii 70 in timp ce se cauta petrol in zona. In urma acestei descoperiri a fost construita strandul termal de la Sannicolau de Munte.
Izbucul Gura Apei Valea Gardisoara Izbucul Gura Apei este situat in bazinul Vaii Gardisoara. Are o dezvoltare de 69 m, si o denivelare totala de 18 m.
Pietrele Caprei Cheile Fenesului Pietrele Caprei, cele doua stanci inalte si subtiri, au o inaltime de 67 m, respectiv 75 m. Cheile Fenesului, cunoscuta dupa numele raului care o strabate, este numita impropriu Cheile Caprei, dupa numele celor doua turnuri de stanca de la intrarea in chei dinspre Fenes.
Cadere in gol Strada Valea Visei Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster. Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama.
Baile Turda, Lacul Roman.
El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat. Am gasit usor aceasta geocutie.
Ardascheia Muntii Trascau
Piatra Secuilor Sud Muntii Trascau Un peisaj foarte frumos ori unde te uiti. :) am gasit o azi. Cu doua zile in urma, sambata, am urcat in acest loc dinspre Pestera Studentilor.
Biserica reformata Vistea Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta.
Este destinat pentru turistii care urca pe varful Dambau, si sunt prinsi de vreme rea sau alte pericole. Refugiul Saruni este un ansamblu de constructii situat in Masivul Dambau - Muntii Trascau, la altitudinea de 1250 m.
In anul 2023, Lavender Farm Oradea din Santaul Mic organizeaza Festivalul Lavandei pe data de 24-25 iunie.
Cetatea Varjuvar Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar.
Taul Cornei
Castelul si ruinele uzinei de  mercur sunt vestigii arhitectonice ale exploatarii cinabrului din zona Zlatna - Izvorul Ampoiului. Castelul Izvorul Ampoiului este un monument arhitectonic situat pe drumul national DN74, care leaga Alba Iulia de Brad.
Un loc foarte bun, recomand pentru toata lumea. Am gasit-o azi. In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor.
Coltesti L-am gasit, cu ocazia turei de 1 mai Multumim. Gasit azi de Alex Faur, Cristi Faur si Manu. A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.
Peretele Zanelor Vadu Crisului
Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m.
Plop negru Ciocmani Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes. Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Valori naturale - Judetul Bihor
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cascada Boilor
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bihor, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Cimitirul din Bodvaj Obstacol diluvial. Cu ocazia unei drumetii ce viza Varful Cucu, trecand pe la Furnalul Bodvaj, unde am pus o cutie noua. Am vrut sa mergem si la Cimitirul Bodvaj.
  • Ruinele castelului Xantusz - Fitod Dupa nas, intuitie, si memorie. Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Din pacate momentan nu m-am putut baza pe ajutorul unui gps.
  • Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.
  • Lacul Spalatorul de pietre - Racu Denumirea corecta a lacului. Cu ocazia unei ture cu bicicleta prin zona, am verificat si acest geoascunzis. Datorita unor lucrari de reamenajare, zona a suferit transformari importante.
  • Biserica romano-catolica - Estelnic Primul ascunzis chiar ca a fost temporar. In drum spre casa, mi-a ramas timp sa mai caut geocutiile ascunse la bisericile catolice din Estelnic si Poian. In curtea si cimitirul bisericii din Estelnic se intra fara probleme, poarta fiind deschisa.
  • Lacul Caltun - Muntii Fagaras Ochiul magic. Nu poti sa nu te indragostesti iremediabil de acest loc. poate greutate de a ajunge aici il face atat de ravnit.
  • Faina catarare.I
  • Fiind destul de dimineata, biserica era inchisa. Asa ca ne-am multumit sa o privim/admiram doar din exterior, pornind apoi sa cautam cutia.
  • Varful Gropsoarele - Muntii Ciucas Gropsoara mai inalta. Ciucas-Relaxare de la munte. Parafrazand reclama, am inceput relaxarea pe culmea Gropsoarele-Zaganu.
  • Stanca Cucului de la Bogata Piatra cu piton?. Ascunzisul este aproape drive-in, in fata stancii fiind loc destul pentru parcare. Iar accesul pana la geocutie este unul comod.
  • Dupa insuccesul de la podul CFR, am mers la izvorul Koncsag sa ne refacem rezervele de apa inainte sa urcam spre Stancile Turnuri. Dupa ce ne-a delectat cu apa de la cele trei izvorase amenajate, am cautat cutia, pe care am gasit-o in buna stare.
  • La deget - Stogul de piatra Acces spre obiectiv. Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.
  • Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare Iazul Negoiesti - Stefan cel Mare. Surprins de frumusetea peisajului, era sa uit de cealalta comoara. Noroc cu buretii de cioata.
  • Vechiul cimitir evreiesc - Lunca de Jos Cimitir lasat in uitare. Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece. Chiar daca exista o poteca comoda dinspre Valea Paraului Mare, am preferat sa urc pe abruptul dinspre drumul principal.
  • Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.
  • Zidul in care s-a amenajat ascunzisul l-am gasit daramat partial. Am pus cutia in acelasi ascunzis, pietrele ce astupa bine gaura putandu-l totusi semnala - unui ochi atent -, prin relativa artificialitate a dispunerii lor.
  • Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul. Locatia geoobiectivului este una potrivita pentru asta.
  • Turnu Rosu din Boita Proximitate. Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :). Din cauza acestei proximitati cei mai multi cautatori (de pe com) gasesc aceasta cutiuta si se semneaza, dar pe site se logheaza dincolo.
  • Cetatea Cisnadioara Super locatia. Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.
  • Parcul de aventura Balu - Harghita Bai Foarte frumos parcul. E o buna alternativa la Parc Aventura din Brasov unde e mult mai aglomerat. Deoarece la cutie am ajuns pe traseele din parc nu am avut nimic de lasat.
  • Concretiuni de Feleac In mijlocul padurii. Am gasit o astazi in mijlocul padurii printre peisaje superbe si bine ascunsa. Mi-am marcat doar trecerea in carnetel.
  • Drumul forestier de pe valea Dofteanei a fost reconditionat recent. Ceea ce poate sa fie o cauza a posibilei disparitii a ciotului, daca acesta era langa drum, asa cum ne-a aratat GPS-ul.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada Boilor? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 23 zile!