Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Cascada Bohodei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel

Cascada Bohodei

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Cascada Bohodei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Spre Craciunel Craciunel groapa Dungo
Spre Craciunel
Stalpul inclinat Culmea Nyerges pasul Casin monument cimitir
Stalpul inclinat
Platoul central Varful Toaca Ceahlau
Platoul central
Pinten de stanca Coronini stanca Babacaia
Pinten de stanca
Dinspre nord Viisoara Maldorf biserica evanghelica
Dinspre nord
Spanzuratoare Alba Iulia Traseul celor trei fortificatii
Spanzuratoare

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Cascada Bohodei!

Vizitati Cascada Bohodei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Ferice, cea mai apropiata localitate, care se afla la 8,83 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Traseul celor 3 Fortificatii Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea. Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu.
Minis Primul cache gasit de noi. De fapt, este acoperita doar de putin pamant, putand fi usor gasita si de trecatori.
Hoanca Apei
Memorialul Ginta Motivul? Lupta cu natura:-), plus ca trebuia sa ma grabesc sa nu ma prinda furtuna.
Copacul Cerbul Minune Padurea Faget Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal. Am gasit si aceasta geocutie.
Piatra Corbilor Lacul Tarnita Galeria Catalina-Monulesti Cimitirul vechi Lunca Muresului
Denumirea pesterii provine de la o legenda, dupa care pe vremuri se aruncau aici animalele bolnave si puii de caini nedoriti. Pestera Cainilor se afla la nord de Bacaia, o localitate aflata aproape de iesirea din Cheile Cibului.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha Constructia parcului terasat pe trei nivele a inceput in 2008, iar pe 29 iunie 2014 si-a deschis oficial portile. Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernő, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume.
Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga. Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est.
Jurnalul avea o singura pagina scrisa si continea injuraturi la adresa geocacherilor.
Turnul cu ceas Biserica Sfantul Mihail Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania. Edificiul a fost ridicat in Piata Centrala din Cluj si se numara printre monumentele emblematice ale orasului.
In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Ruinele cetatii Bathory Simleu Silvaniei Detunata Flocoasa Avenul Dobru Huda Tatarilor Barajul Dragan-Floroiu Padurea Sloboda
Treptele romane Ruda-Brad Galeria in plan inclinat, care are o lungime de 180 m si se incheie cu treptele romane, a fost sapata manual in stanca cu aproape 2000 ani in urma, de romani. Celebra galerie cu trepte romane, monument istoric, se afla la est de satul Ruda (orasul Brad) si vest de localitatea Valea Arsului.
Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar.
Magura Simleului Crucea Granicerului Agarbiciu Cetatile Ponorului Biserica de lemn din Sanmihaiu Almasului Lacul baraj Somesul Rece Galeriile romane
Cheile Plaiului Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele. Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare.
Tacla Gavrii Marisel Tacla Gavrii este un punct de belvedere stancos, care se afla langa localitatea Marisel.
Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar. Edificiul a fost construit la inceputul secolului al XV-lea, pe vremea imparatului Sigismund de Luxemburg (1387-1437), totodata suveran al Regatului Ungariei, pe amplasamentul unei si mai vechi biserici.
Piatra Cetii Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata.
Piatra Bulzului Lunca Ampoitei
Cheile Valisoarei Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Am gasit si aceasta geocutie. Carnetelul era semnat, tot astazi, cu cateva ore inaintea mea. Zbuciumel, nu fi suparat.
Izbucul Ursului Sfinxul Carnic Rosia Montana
Cetatea Siria Cetatea Siria, azi in ruine, se afla pe Dealul Cetatii (496 m), deasupra satului Siria, dominand regiunea, mentionata documentar inca din secolul XIII-lea. Cetatea a fost intarita in secolul XV - rolul indeplinit de cetate era unul strategic, de aparare si economic avand arondate 110 sate.
Pomi cu coroana cubica Oradea In anul 2018 pe strada Vasile Alecsandri din Oradea au fost plantati 12 arbori Carpinus Betulus cu coroana cubica, prinse in structuri metalice. Inaltimea copacilor este de 3,3 m, circumferinta trunchiului 25-35 cm.
Biserica de lemn Ciumarna Se pare ca a fost construita in jurul anilor 1700-1710, fara dovezi concludente in acest sens. Daca cineva calatoreste dinspre Cluj spre Zalau, se recomanda sa identifice din timp straduta care conduce la biserica de lemn, pe harta.
Podul natural de la Grohot
Valori naturale - Judetul Bihor
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Cascada Bohodei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bihor, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Lacul fabricii de caramida - Targu Mures Ultimele zile ale iernii. Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia. Cei drept, una nu foarte serioasa.
  • Pestera La Adam Pestera de langa Visterna. Pestera este un loc foarte interesant. Geocutia nu mai exista, dar locul merita vizitat.
  • Podul prabusit si disparut Cutia a disparut de 2 ori. Apoi am abandonat acel ascunzis, in schimb a fost inlocuita de o alta cutie, apropiata. Intre timp, podul prabusit a fost canibalizat si furat, pentru ca structura metalica a disparut integral.
  • Castrul Arutela Hotel pentru boschetari. Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici. Am parcat masina in micuta parcare de la capatul digului, de unde am coborat direct pe versantul abrupt.
  • Planul inclinat Nici sa varuim. Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • La intoarcere din fructuoasa (si din punct de vedere geotrekking) drumetie de pe dealurile Varghisului (de fapt, in Muntii Persani). Am avut timp sa deviem trei sferturi de kilometru din soseaua Varghis-Talisoara.
  • Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Cheile Tisitei - fotoreportaj. Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.
  • Sub Muntele Uroi Cu circa un an in urma. Am gasit geocutia cu circa un an in urma, acum am vazut-o si aici pe site si m-am gandit sa o declar gasita. Locul cache-ului e intr-adevar deosebit, cu o vedere panoramica asupra Muresului.
  • Cetatea Harom - Baile Jigodin Denumirea locului. Denumirea cetatii nu inseamna trei (három), ci provine din denumirea veche Haram. Cetatea Harom a fost construita in secolul al XII.
  • La fel am gasit si eu in jurul ascunzisului, multa mizerie, ceea ce m-a facut sa trec odata pe langa locatie, dar revenind, in cele din urma am descoperit cutia. Locul de amplasare nu mi-a oferit nici o satisfactie, baile fiind in paragina, si parca totul este parasit si neingrijit.
  • Drumetind pe interfluviul Fisag-Fitod am trecut si pe langa troita aflata pe interfluviului in capul drumului ce suie din Misentea si ajunge la antena GSM de pe Varful Capul Fagului. Cu gandul de a verifica existenta geocutiei de aici.
  • Copacul Cerbul Minune - Padurea Faget Succes. Am gasit si aceasta geocutie.
  • Probabil perioada de iarna a facut ca locatia sa arate neingrijit. Trebuie putina renovare.
  • Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Din pacate momentan nu m-am putut baza pe ajutorul unui gps.
  • Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta. Vineri seara (tarziu) n-am putut pentru ca pompierii pazeau drumul si nu lasau pe nimeni, un urs venise deja pana langa tabara.
  • Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Efortul a meritat. Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari. Un traseu destul de greu , printre niste arbusti plini cu spini.
  • Bastionul Croitorilor - Cluj Bastionul croitorilor. Este un privilegiu ca am mai prins acest turn in piciore dupa atata amar de vreme. Am admirat cu multa curiozitate turnul si incercam sa fac un exercitiu in minte de a-mi imagina cum se putea locui, trai, munci si apara acest turn in vremurile respective.
  • Coloanele de bazalt de la Racos Am trecut si eu cu I pe aici. In breloc Turkiye, out zero. Pot spune ca toate sunt in regula.
  • Varful Cozluc - Muntii Macinului Am vrut sa impusc doi iepuri dintr-o singura impuscatura. Planul meu a fost ca dupa parcurgerea Cheilor Chediului sa ajung cumva si pe varful Cozluc, respectiv la geoascunzis. Am avut si timp destul de putin pana la inserare, a trebuit sa ma grabesc.
  • Am gasit geocutia ascunsa langa Ghetarul Focul Viu.
  • Concretiuni de Feleac Multumesc. Am gasit cutia impreuna cu dadfac.
  • Cheile Chediului - Muntii Macinului Chei superbe cu bujori deasupra. Sunt un mare amator de chei, astfel mi-a facut placere sa pot parcurge niste chei adevarate si in muntii Macinului. Dupa ce am vizitat izvorul Cozluk, geoascunzis, si am ascuns o noua cutiuta la stejarul remarcabil de langa drum, am pornit sa strabat Cheile Chediului.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Cascada Bohodei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!