Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Piatra Ucigasul

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Piatra Ucigasul

Piatra Ucigasul - Gyilkos, in maghiara - apare doar pe unele harti, nefiind cunoscuta in zona de prea multa lume, desi la baza dealului pe care se afla este un (alt geo)obiectiv turistic mai cunoscut, Cascada Caraslau. Dealul poarta numele paraului, reprezentand versantul sau drept; versantul stang este frumosul Munte Caraslau, plaiul sudic al Muntelui Mic din Muntii Nemira.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Piatra Ucigasul - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

7159 Viaduct Ladok
7159
Cetatea Ciuchian cetatea Ciuchian Lutoasa
Cetatea Ciuchian
Troita Varful Colos
Troita
In fundal Dealul Spanzuratorii Craciunel bazin piscina apa sarata Dungo
In fundal Dealul Spanzuratorii
Fanate Pasul Rez nyaka Muntii Giurgeului
Fanate
Privire de pe deal Harsova stanca piatra capac
Privire de pe deal

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Piatra Ucigasul!

Vizitati Piatra Ucigasul si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Oituz, cea mai apropiata localitate, care se afla la 3,79 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Oituz: 4
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Saua Fantanita Muntii Vrancei
Manastirea Pestera Garcina Hramul este Intrarea Maicii Domnului in Biserica. Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici.
Partia veche de schi Gheorgheni
In extremitatea estica se afla cel mai inalt punct al stancii, un turn de stanca. Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Piatra Rosie Muntisoarele Vrancei Piatra Rosie este numit versantul stancos etalat spre nord-vest al varfului omonim situat, relativ, in extremitatea vestica a Muntisoarelor Muntilor Vrancei, fiind, poate, cel mai spectaculos dintre acesti muntisori.
Drumul Crucii Nadejdea Calea durerii din Nadejdea a fost amenajata in anul 1933, si renovata in 2012.
Gorodisul Sandominic De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
Lacul Filigeni Obcina Laposului Pentru ca stiam zona, nu am dat atentie descrierii accesului la ascunzis. Hartile traseelor prezentate pe muntesiflori. Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat.
Izvorul de sub drum Burca In partea de vest a localitatii Burca, comuna Vidra, intre raul Putna si drumul national 2D, gasim un izvor sub drum. Izvorul, a carui zona este sub constructie, se afla vizavi de intersectia strazilor Vrancei si Parcului.
Am gasit si aceasta geocutie.
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Colectia muzeala Colti Muzeul Chihlimbarului
Cetatea Mereni Cutia este ingenios ascunsa, dar nu greu de gasit.
Misentea Am gasit poarta (principala) inchisa, dar facand turul incintei am descoperit poarta laterala (vezi foto) deschisa, asa ca am putut vizita, atat curtea, cat mai ales frumosul interior. Este una din cele mai vechi asezari din Ciuc, datand din secolele XII-XIII-lea.
Baile Homorod Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan. Am gasit si aceasta geocutie.
In Miercurea Ciuc, intre Parcul Central si Piata Cetatii, langa Bulevardul Timisoarei, intre blocuri, gasim o salcie cu doua trunchiuri, cu o forma interesanta.
Acest ascunzis nu este pe teritoriul mestecanisului de la Reci, ci pe cealalta parte a drumului, printre brazi, in padurea vizavi de statuie. De atitea ori am trecut in fata ostasului sus amintit spre Covasna.
Dealul Pietrei Slanic Moldova
La iesirea spre sud-vest a satului, in locul numit pe hartile vechi Cariera de piatra mica (traducere), gasim o stanca interesanta, care are forma unui arici. Formatiunea spectaculoasa de stanca se afla la doar cativa pasi de drumul astfaltat care traverseaza localitatea, in spatele unor case de romi.
Vila Damokos Akos Valcele
Cetatea Miko Miercurea Ciuc Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Nu puteam s-o ratez :). Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
Cetatea Harom Baile Jigodin Am gasit geocutia. Am gasit cutia, se afla in stare buna. Cautam cetatea Harom.
Schitul Sarile Bisoca Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Coada Pietrei Mari Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei. Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea.
Izvorul din paraul Pastravului Ozunca-Bai Baile vechi au disparut in secolul al 18, iar azi nu se mai vad nici urme. Cand am ajuns in Ozunca Bai era deja intuneric.
Poiana Alba Chiar daca initial eu am fost cel care a incercat sa miste piatra care ascundea geocutia, din cauza ca aceasta nu s-a miscat, am inceput sa caut in alta parte.
Varful Piatra Mare Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf.
Legendarul aven este considerat de localnici un put fara fund. Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Izvorul Andras Pista Sancraieni Fantana cu apa minerala András Pista - Borsáros, Sancraieni.
Clopotnita Strada Stejarului Gheorgheni
Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
Biserica armeneasca Gheorgheni
Biserica fortificata Ghelinta Monument UNESCO, biserica romano-catolica, cea fortificata, de la Ghelinta, dateaza din 1245. Initial, romanic tarziu, stilul s-a eclectizat, cladirii adaugandu-i-se elemente baroce.
Sambata seara, inaintea ultimului concert din cadrul Tusvanyos, cand am facut inca o plimbare la mofeta.
Turbaria Ruginosu Zagon
Pod din lemn peste Tarnava Mare Odorheiu Secuiesc Podul din lemn leaga partea sud-estica a orasului Odorheiu Secuiesc, cu partea din nord-vest.
Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Trovantii din Ulmet Au forme ciudate, care se aseamana unor nave spatiale prabusite si pietrificate. Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Castelul Szentkereszty Arcus Accesul de la drumul principal se face pe o alee, langa un sir de plopi. Castelul Szentkereszty se afla in capatul de sud-est al localitatii Arcus.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Dumbrava Castanilor Craciunel Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii. Padurea mixta de castani si nuci, instalata datorita unui microclimat favorabil, se intinde pe o suprafata de doua hectare.
Clopotnita I Gheorgheni
Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Piatra Ucigasul
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Gasirea cutiei nu a reprezentat o dificultate, caci cunosteam locatia. Semnul X l-am vazut dupa ce am dibuit cavitatea datorita usii din bolovani din fata intrarii.
  • Varful Omu - Muntii Bucegi Cel mai vizitat 2500. Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf. Fotografia cabanei da un indiciu important in localizarea ascunzisului.
  • Parcul dendrologic Gurghiu Hot Spicy Geocoin. Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. Am rugat urmatorii gasitori, sa anunte pe com, daca scot moneda din cutie.
  • Camera Patrata - Pietrele Detunate - Masivul Ceahlau De ziua Micii Unirii. Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva. Intreband si eu, ca un turist constient de limitele umane, un fotograf ce cobora muntele, am aflat locul de intrare in traseu.
  • Sub Pietrele Mariei - Muntii Macinului Pietrele erau, pe Maria nu am vazut-o. Pietrele le-am gasit, ascunzisul de asemeni, vant cat cuprinde. De Maria, insa, nici urma :o) In zona nu era decat un cioban care se ascundea si el de vant la adapostul micii creste, sabotandu-ne fara sa stie activitatile de cautare.
  • Cascadele Ramnuta Mare Pur si simplu nu l-am dibuit. GPS-ul ne-a invartit printre vreo doi fagi cu trunchiuri multiple. La care s-au mai adaugat si cativa aluni - prin natura lor cu trunchiuri multiple.
  • Pe acoperisul lumii-asa te simti langa crucea de pe dealul Docmana. Dupa amiaza soarele inunda valea.
  • Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Astfel a fost necesar sa trecem prin Cluj, ocazie perfecta pentru a gasi aceasta geocutie.
  • Parcul Pompierilor - Baile Tusnad Plimbare prin Baile Tusnad. Cu ocazia plimbarii mele prin Baile Tusnad am gasit si aceasta geocutie.
  • Parcul Colina - Cluj Continut umed. Am gasit cutia azi, intreg continutul era foarte umed, credem ca ar fi nevoie de un pic de mentenanta. Multumim pentru ascunzis.
  • Nice.
  • Biserica evanghelica Turnisor - Sibiu Frumos. Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa. Era liniste, asa ca am gasit usor ascunzisul.
  • Teiul de 500 de ani din Leliceni O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni. Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Linistea - cea transcedentala, nu doar cea sonora - stapaneste nu doar spatiul dimprejur ci si timpul.
  • Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Acest esec nu a micsorat decat foarte putin satisfactia atingerii acestui interesant obiectiv, el implinind un frumos traseu pe care il parcursesem pana atunci (Piatra Tabulata, Cetatea Racu, Varful Madaras, Mlastina Seche).
  • Piatra cu ceaun - Stogul de piatra Ceaunul a fost cu plin. Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Cutioiul era putin julit, dar continutul in buna stare.
  • Gradina botanica - Targu Mures Cu o echipa formata din 3 generatii. Am pornit in cautarea acestei geocutii cu o echipa formata din persoane apartinand la trei generatii. Prima data vroiam sa cautam geocutia de la Universitatea de Medicina si Farmacie, dar gradinaresele, care erau tocmai intr-o pauza de tigara, erau asezate chiar langa ascunzis.
  • Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.
  • Podul lui Stefan cel Mare Ref cutie Podul lui Stefan cel Mare. In primul rand atentie sa nu treceti peste pod si sa nu realizati. Eu asa am patit.
  • In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu. Avand in vedere semnificatiile evidentiate in textul de prezentare.
  • Cascada Caraslau Cautand fragi, pe care nu aveam cum sa-i gasesc. Eram in drum spre casa. Am parcat masina chiar langa pod, astfel incat sa nu deranjez masinile care sosesc.
  • Biserica reformata - Pava Ambalaje in loc de cutie. In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane. Poate n-am vazut gaura care contine cutia.
  • Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc. Am intrat din soseaua cautata si gasita intr-un tarziu, spre lac, pe un drumeag ce ne-a dus mai departe de lac.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Piatra Ucigasul? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!