Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Manastirea Poglet

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Manastirea Poglet

Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu. Despre constructia bisericii de aici, pentru a servi schitul ctitorit de paharnicul Constantin Bals, se spune ca ar data din secolul XVIII, ante 1734.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Manastirea Poglet - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Clopotnita si stejarul biserica unitariana Calnic
Clopotnita si stejarul
Vazut din profil Piatra Corbului Rosia Montana
Vazut din profil
Cruci vechi Hosasau
Cruci vechi
Ruinele fostului restaurant ruine tusnad lac ciucas
Ruinele fostului restaurant
La amurii albi - 3 Lacurile La amurii albi Dumbraveni
La amurii albi - 3
Indicatoare Cozia
Indicatoare

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Manastirea Poglet!

Vizitati Manastirea Poglet si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Poglet, cea mai apropiata localitate, care se afla la 0,08 km distanta. Repere arheologice pe teritoriul localitatii Poglet: 1
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu. Ceea ce s-a salvat de la el a fost transportat la biserica din satul Lapos, unde exista si acum o barna din lemn insemnata cu anul 7242 (1734) provenita de la schit.
Am fost primul care a gasit geocutia ascunsa langa lacul de acumulare de langa Frumoasa. Cu ocazia unei plimbari din tabara am gasit geocutia. Ascunzisul nu poate fi gasit decat cu ajutorul exclusiv al GPS-ului.
Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Mai greu a fost sa gasesc ascunzisul ascunzisului. Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Satisfactia descoperirii lui face uitat efortul, ramanand doar emotia.
Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos Versantii, constant inalti ai vaii Band, pierd brusc din inaltime in dreptul catunului. Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Focul Viu din Terca Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Deoarece sus nu mai gasiti apa, e bine sa va aprovizionati la pornire. Izvorul Varvapai se afla in apropierea traseului turistic marcat cu banda albastra, pe partea stanga a potecii care urca pe Varful Cetatii.
Biserica romano-catolica Sanzieni Secuiesc. Am trecut de mai multe ori prin zona, cautand diferite geoobiective.
In localitatea vranceana Paunesti, pe strada Valea Caselor, gasim mai multe fantani cu cumpana. In total 30 la numar, au o vechime de pana la 200 de ani, majoritatea lor sunt folosite si azi de localnici.
Muzeul farmaceutic se afla la etajul casei de lemn Finta, in Curtea 12 la numarul 1. Predecesorul cladirii a fost o casa cu pridvor rotund, construit in anul 1835, demolat ulterior in 1972.
O drumetie pe valea Supanului ne-a adus din nou in preajma cascadei. Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. La a doua tentativa, am reusit.
Saua Golici Muntii Vrancei
Parcul natural rezervatia Cheile Tisitiei Geoascunzisul nu exista, cutia fiind pusa la vedere, pe un mic postament de piatra. M-am intors si am reasezat geocutia intr-un loc mai bun, si am curatat-o de tot ce inseamna mancare sau alte lucruri nepotrivite. Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori.
Dupa ce am parcat masina langa batrana locomotiva, am pornit in cautarea geocutiei ascunsa langa cetatea din valuri de pamant, aflata la est de Kontumac. Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. In orice anotimp zona arata impecabil.
M-am bucurat foarte mult, cand am aflat despre acest ascunzis. O privire atenta a fotografiei ascunzisului ajuta decisiv la gasirea sa.
Rezervatia Valea Iadului Turia Geoascunzisurile zonei, Gradina Herko, Valea Iadului, Cetatea Turia, ne-au atras sa venim aici intr-o noua mica excursie. Pe harta zonei Balvanyos editata de Dimap - Budapesta, zona de concentratie maxima a izvoarelor minerale de pe Valea Iadului este denumita Herko Kert (Gradina Herko - ultimul cuvant poate de origine antroponimica?
La Deget Munceii Uture Interesantele forme antropomorfe ce pot fi decelate pe stancile din locul respectiv ne-au determinat sa-l evidentiem odata in plus. Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Casa Nagy Jafet construita in anul 1829 se afla pe strada Garii numarul 21. Cladirea-monument istoric a fost donata parohiei reformate, in prezent sa afla in stare neglijata.
Balta Dracului Balta Dracului din orasul Covasna este un monument al naturii, ivire naturala de apa minerala si gaz mofetic, martor al activitatilor postvulcanice cu numeroase eruptii in trecut.
Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei. Cea mai inalta.
Iacobeni Cascada Pastaia Muntii Vrancei
O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile). Am gasit acest ascunzis din intamplare.
Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural. Este consecinta unei masive alunecari de pamant pornite, in jurul anului 2010, de pe unul dintre versantii paraului Iapa, a carei limba a blocat complet curgerea paraului Iapa, afluent al Bistritei.
Hartile traseelor prezentate pe muntesiflori. Dupa ce am cautat ascunzisurile de la Stanca Faraonul, respectiv Cascada Scaricica, m-am gandit ca ar trebui sa caut si geocutia ascunsa langa lacul Filigeni. Pentru ca stiam zona, nu am dat atentie descrierii accesului la ascunzis.
Comandau Mlastina Valea de Mijloc
Ruinele Turnului Necunoscut Varful Capatanii Pe Varful Capatanii, punct somital al unei culmi secundare din extremitatea nord-estica a Muntilor Bodoc - cea care domina satele comunei Sanzieni, se afla ruinele unei cladiri rectangulare cu latura de cca 10 m. Iese in evidenta un fragment de zid, lung de cca 1 m si lat de cca 0,5 m, bine pastrat.
Magura Odobesti Magura Odobesti este o structura geografica bine singularizata, aflata la periferia estica a Subcarpatilor Vrancei.
Biserica de lemn din Luminis Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949. A fost ridicata in 1874 din barne de brad fixate pe talpi de stejar asezate pe temelie de piatra.
Biserica din Largaseni Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
Poarta secuiasca veche Frumoasa Poarta secuiasca din Frumoasa, construita in 1799, este un monument special al arhitecturii populare secuiesti. Este poate a doua cea mai veche poarta secuiasca din judetul Harghita, si poate chiar din lume, care inca se afla la locul initial.
Baile Arinul Rotund Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate. Accesul este destul de dificil din cauza drumului destul de prost.
Biserica catolica Imeni Aceasta geocutie a mai fost gasita de alte 5 persoane inaintea mea, ascunzisul fiind preluat si pe interfata in limba maghiara a acestui site. Conform informatiilor primite de la colegi de joaca, biserica catolica din Imeni a fost renovata in exterior.
Apa Rosie Baile Tusnad La iesirea nordica din Tusnad, e usor de gasit. Am cautat ce am cautat, as zice ca am acoperit tot ce era metalic in zona coordonatelor, ba chiar si prin prejur, insa cum n-am gasit nimic magnetic am cazut de acord ca geocutia lipseste. In aceasta dupa masa am vizitat din nou mai multe ascunzisuri din Baile Tusnad.
Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. În drum spre La Oclos, de unde urma sa urcam pe Șoiu Mare, am trecut pe la capela catolica de la Valea Uzului, sperand sa gasim cutia, chiar daca era inca intuneric. Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.
Cunoscuta indeobste sub denumirile Saua Sandrului sau Poarta Vantului, Poarta Vanturilor, curmatura dintre varfurile Miches de 1559 m, al doilea spre nord dupa Sandru Mare, si un varf fara nume de 1531 m, premergator Nemirei Mici, are 1428 m.
E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Am baleiat destul de constiincios bazele celor doi versanti ai Tisitei.
In imprejurimile Lacului Andreoaie mai sunt alte cateva balti. Cu GPS cautarea e simpla.
Obiective cultural-istorice - Judetul Bacau
* Detalii despre contextul istoric si semnificatia culturala dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Manastirea Poglet
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures Cutia este in stare buna. Punga de protectie este putin deteriorata.
  • Cascada Iavardi In urma cu 2 ani la cascada Iavardi. Dupa 2 ani, cu ocazia unei ture in zona, mi-am dat seama ca am uitat sa anunt gasirea acestei geocutii. Eram a doua persoana care a gasit acest ascunzis.
  • Dupa o serie de ascunzisuri negasite din cauza coordonatelor aiurea (Ochiul Beiului, Cascada Beusnitei, Cascada La Vaioaga), in sfarsit o geocutie de calitate. Ascunzisul se afla foarte aproape de Podul Bei, loc la care se poate ajunge si cu masina.
  • Am gasit-o destul de greu pt ca am plecat pe un drum gresit de la inceput. Foarte frumoase locuri, merita cautata.
  • Fiind aproape de sosea, am zis s-o incercam, nici o sansa. Vis-a-vis de izvor nu este nici o poteca.
  • Indiciul e suficient pentru descoperirea cutiei. Asta neinsemnand ca satisfactia gasirii ei este diminuata in vreun fel.
  • Izvorul Recea Multumim. Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul.
  • Cheile Sugaului Am luat-o pe un drum gresit. Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica. Din varful acestei stanci am zarit cuiburi de vulturi pe creasta de vizavi.
  • Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • Am gasit cutia, multumesc.
  • Piatra Colibei Inlocuire cutie temporara la Piatra Colibei. Am vizitat astazi geocutia Piatra Colibei. Se pare ca geocutia initiala a disparut, deoarece cineva a schimbat geocutia cu una temporara.
  • Biserica fortificata din Darjiu Sit Unesco. Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu. Dupa gasirea ascunzisului am vizitat biserica fortificata din Darjiu, biserica care este ocrotita de UNESCO si este inregistrata pe lista acestuia de Patrimoniu Mondial.
  • Concretiuni de Feleac Multumesc. Numai dupa ce am trimis comentariul am vazut limitarile pentru poze. Le-am redus dimensiunea si am trimis doua poze.
  • Santul cetatii - Moacsa Toponimia Santul cetatii. Din informatiile mele, este vorba de o fortificatie pagana veche. Coordonatele sunt ale geocutiei, care se afla la 10-15 m nord-vest de santurile adanci de 4-5 m.
  • Cutia are o margine crapata. Noroc ca logbook-ul a fost pus intr-o punga separata.
  • Muzeul Trovantilor Costesti Misterul trovantilor de la Costesti inca nedezlegat. GPS-ul ne-a condus repede in albia vaiugii despre care, presupunem, ca este vorba in indiciu, dar, din pacate, n-am gasit trovantelul in/sub care este ascunsa cutia. Imaginea locatiei geoascunzisului fata de data crearii acestuia ca atare, arata la data cautarii noastre cu totul altfel, vaiuga fiind cucerita de o vegetatie extrem de bogata.
  • Zoo Targu Mures - Platoul Cornisa - Targu Mures In sfarsit. In sfarsit am gasit si eu cutia.
  • Cei mai multi care viziteaza Retezatul sosesc dinspre nord, venind pe valea Nucsoarei, pana la cabana Carnic, aici fiind limita drumului permis pentru autoturisme. Chiar daca s-a intunecat deja, se continua drumul catre cabana Pietrele sau Gentiana, punctele de pornire ale traseelor turistice din partea de nord a Retezatului.
  • Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei. Cel mai mult insa mi-a placut imensa vale larga a paraului Pantelimon, la sud-est de cetate.
  • Cetatea Colt Cetatea Colt. Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. La fel ca toate celelalte cetati si aceasta este in uitare si neamenajata.
  • Biserica Neagra Brasov Nu puteam sa ratam cutia. Nu puteam sa ratam aceasta cutiuta. Vanatoare in grup.
  • Baile Cibre - Frumoasa Din nou aici, dar noul ascunzis este gol!. Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul. Am cercetat cu mult sarg locul cu pricina.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Manastirea Poglet? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 23 zile!