Pixel
Geotrekker
Navigheaza pe teren in timp real, te ajutam sa gasesti comoara ascunsa aici! Dupa autentificare.

Baltile Nemirei

Atractii turistice - Autentificare/Inregistrare (2942 atractii turistice, 12972 poze si 1416 comentarii)
 

Pixel
Baltile Nemirei

Sub acest nume sunt destul de putin cunoscute doua lacuri formate pe o larga treapta de alunecare de pe versantul estic al Nemirei Mari. Balta mica are dimensiunile de 5o m x 20 m si adancimea, probabil, nu mai mult de 1 m, avand tendinta de colmatare, cea mare este relativ circulara, cu diametrul de cca 70 m, si pare a avea 2-3 m adancime.

Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real catre Baltile Nemirei - dupa inregistrare.

***

Cateva poze de pe Geotrekking.ro:

Marginea formatiunii circulare Banutii Dobrogei atoli monede
Marginea formatiunii circulare
Trepte calcaroase Lacul Ochiul Beiului Beului
Trepte calcaroase
Intrare Carta
Intrare
Bisericuta noua din spate Geamana sat biserica scufundata
Bisericuta noua din spate
Pictura Porumbenii Mari Fantana Printesei Indurerate izvor
Pictura
Refugiu montan Varful Viscolul Muntii Ciucului
Refugiu montan

Ai ajuns deja in acest loc, si ai reusit sa surprinzi ipostaze deosebite ale acestui geoobiectiv? Incarca pozele tale in albumul foto Baltile Nemirei!

Vizitati Baltile Nemirei si celelalte obiective turistice prezentate. Multe dintre ele sunt locuri inedite, mai putin cunoscute. Va invitam sa le descoperiti!

>>> Intra in zona tainica a cautatorilor de comori virtuale, si cauta geocutia terenului de joaca Geotrekking ascunsa aici!

Afla care sunt obiectivele turistice din Slanic-Moldova, cea mai apropiata localitate, care se afla la 10,39 km distanta.
Atractii importante si populare (detalii dupa autentificare)
Cimitirul animalelor Eden Codlea Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Piatra Soimului Baile Chirui Odata ajuns sus, am pornit gps-ul. Era tocmai proprietarul curtii, care ma despartea de stanca.
Cetatea Balvanyos Baile Balvanyos O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile). Am gasit acest ascunzis din intamplare.
Cotormani Cotormani, satul ascuns.
Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc. Este creatia sculptorului Zavaczki Walter.
Am ajuns La Rascruce venind de la izvoarele Vaii Stanei la o ora de acalmie pentru intreaga natura. Cele doua cutii metalice nu sunt adaposturi. Am sosit la fata locului venind dinspre culmea Gropsoarele-Zaganu.
Mofeta Harghita-Bai
Tinovul Luci Muntii Harghita Mlastina propriu-zisa are dimensiuni mai mari ca rezervatia, formand o zona de protectie naturala pentru plantele ocrotite. Tinovul Luci este o mlastina oligotrofa, situata pe creasta Muntilor Harghita pe un platou situat la vest de cumpana apelor, avand suprafata de 273 hectare.
Casa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului. Cladirea se afla in spatele Liceului Teoretic Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Dealul Ursoaia Muntii Berzunti Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
Varful Cetatii II Baile Tusnad Am gasit aceasta geocutie. Am profitat de prima zi din weekend-ul de Paste la Tusnad ca sa cucerim Varful Cetatii, un traseu pe care nu am mai fost pana acum.
Lacul Tutovanului Dealul Motocu Mare Lacul Tutovanului este un lac de alunecare, aflat pe Dealul Motocu Mare din Subcarpatii Vrancei. Cunoscut de localnici sub numele de Lacul Tutovanului, sau Motoc in textele putinelor ghiduri turistice care descriu zona.
Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
In prezent lacul Suta I a fost secat din cauza unor lucrari de amenajare. Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc.
Baile Adorjan Ciucsangeorgiu Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
Pietrele Rosii Tulghes
Biserica veche din Dragusani Dragusani este un sat al comunei Parava cu casele grupate sau insirate de-a lungul paraului Dragusani. In capatul din amonte al satului se afla biserica Sfantul Nicolae.
Ajungand la fata locului, am cautat intai geocutia, apoi am vizitat baile.
Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Reci Am gasit geocutia pe baza coordonatelor primite de la cel care a ascuns cutia cu o zi inainte.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica
Poarta de piatra Comana de Sus La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor. In trecut trecatoarea din Valea Comanei era mai ingusta, dar drumul a fost largit pentru a permite trecerea carutelor si masinilor.
Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Varful Bodoc Muntii Bodoc Cel mai inalt varf este Ciomatul Mare - 1301 m, dar cel mai spectaculos este Bodoc cu doar 1139 m, datorita privelistilor pe care le ofera. Am plecat de la coada Lacului Padureni.
Piatra Cupas Cheile Bicazului
Crucea de pe Plaiul Ugra Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca. Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra.
Biserica ortodoxa de lemn Papauti Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui. Prima atestare documentare este tarzie, din anul 1567.
Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
La capatul paraului Minei, in anii 1770 a existat o statiune balneara, a carei urme nu o mai gasim azi. Nu este prima oara cand parcurg valea paraului Minei.
Biserica din Garciu Am cautat in zona indicata de fotografia ascunzisului, si raportandu-ne la indiciile oferite, dar in zadar.
Piscul Cetatii Mici Jigodin Fortificatia Jigodin III - Piscul Cetatii Mici, Jigodin.
Podul acoperit Cadaciu Mic Lacul Negru Muntii Vrancei
Ariusd Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd.
Pasul Vlahita Am cautat in 2 zile diferite cutia. Am trecut de foarte multe ori pe langa acest loc.
Apa minerala Buzgo Valea paraului Bradul Mare Apa minerala Buzgo se afla in bazinul hidrografic al vaii paraului Bradul Mare. Izvorul este amenajat artificial.
Varful Rachitis Muntii Nemirei
Masa Uriasilor Paraul Minei Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa. Locul se afla in valea Paraului Minei, aproape de drumul forestier.
Dumbrava Castanilor Craciunel Padurea mixta de castani si nuci, instalata datorita unui microclimat favorabil, se intinde pe o suprafata de doua hectare. Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii.
Titlul comentariului se refera la ideea excelenta a administratorului acestui site de a amenaja un ascunzis la interesanta stanca numita de locuitorii Oituzului Piatra cu Palarie. Pe varful careia s-a instalat, cine stie cum, cand, o placa de gresie ca o basca, Piatra cu Palarie.
Turn belvedere Dealul Chingii Ocland Pasunea numita Dealul Chingii se afla la 900 m distanta de locul cetatii Kustaly, spre vest. Composesoratul Homorodul Mic din Ocland a ridicat doua turnuri de belvedere pe teritoriul comunei, unul pe muntele Bene, iar acesta pe Dealul Chingii.
Schitul Sfantul Alexie Dragusani Ctitoria este de data recenta, 2016. Administrativ, schitul apartine satului Dragusani-Parava.
Belvedere Ghilcos
Valori naturale - Judetul Bacau
* Detalii dupa autentificare.

[ Sus ↑ ]

Dupa autentificare

  • Anuntare geoobiectiv nou, comentarii
  • Cautare obiective turistice dupa cuvinte cheie sau coordonate
  • Ultimele comentarii si obiective gasite
  • Urmarire Baltile Nemirei
  • Localizare pozitie pe harta
  • Obiective apropiate si negasite, listate si pe harta
  • Locatii turistice langa pozitia geografica a utilizatorului
  • Navigare pe teren in timp real!

Geoobiective

Stii locuri de vizitat din judetul Bacau, frumoase si interesante, dar mai putin cunoscute? Prezinta-ne informatii despre aceste locuri, si da posibilitatea celorlalti sa le cunoasca nemijlocit!

Comentarii

  • Dupa un parcurs de 90 minute de la Varful Nemira Mare, pe la crucea metalica a lui Carpinis, pe Scari la vale, pe fostul drum forestier de exploatare in jos, apoi la stanga la intersectia cu drumul de la Balti spre Ciunget. Zona baltilor este propice buretilor de padure.
  • Muntele Fratele Piatra Ascutita. Pe toata durata excursiei in zona privirile mi-au fost atrase de aceasta piatra. Are ceva magnetic.
  • Cetatea Balvanyos - Baile Balvanyos O cutie plina. O geocutie plina cu lucruri interesante (mai putin tigarile). In - bricheta, Out - bricheta.
  • Lacul Ciucas - Baile Tusnad Frozen pictures. Au inghetat pana si imaginile. La plimbare pe malul Oltului am descoperit lacul inghetat, ca si interesul pentru acea pasarela spre foisor.
  • Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie.
  • Despre capela din Deal n-am reusit sa aflam mai nimic. Pe frontispiciul ei apare inscris anul 1833.
  • Un ascunzis bine amplasat si bine amenajat. Am gasit cutia in buna stare, cu interiorul relativ uscat, chiar si pixul era functional.
  • Baia Calugarilor Multumesc. Foarte frumos locul.
  • Coloanele de bazalt de la Racos Am trecut si eu cu I pe aici. In breloc Turkiye, out zero. Pot spune ca toate sunt in regula.
  • Sub Varful Lepsa Varful lepsa e sub el - bis. Rugam primul gasitor al acestei cutii sa adauge pe titlului de pe eticheta si de pe coperta jurnalului cuvantul SUB, iar daca suie si pe Varful Lepsa si gaseste cutia de acolo sa taie de pe eticheta aceleia acelasi cuvant . Multumim .
  • Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
  • Nu inteleg din descriere daca la coordonate se afla o geocutie, sau este doar un ascunzis inregistrat in care oricine poate plasa o geocutie. Ma puteri lamuri?
  • Gasirea acestei geocutii este mai dificila fara un gps, fiind nevoie si de informatia altitudine. Pentru primele zece geocutii, recomand gasirea ascunzisurilor mai usoare.
  • Concretiuni de Feleac Noroc cu imaginile postate. Salutari. Pozitia satelitilor a fost cam nefavorabila, dar in cele din urma am descoperit ascunzisul in care zace comoara cea mare.
  • Varful Harghita Madaras Loc frumos si interesant. Cutia bine ascunsa, dar usor de gasit. Ciao.
  • Suhardul Mic Victorieee!. Magnetismul Ceahlaului si frumusetea muntilor m-au facut sa revin in aceste locuri. Fiind si o zi frumoasa, incantat si de spectacolul cataratorilor de pe via ferrata, am cautat cu atentie cutia.
  • Orasul de Floci Indreptari. Pacat ca n-ati cautat cutia, pentru ca ati fi putut vedea, de aproape, un important monument artistic. Crucea Inalta, ce are legatura cu istoria Targului de Floci.
  • Felicitari pentru prima geocutie gasita. Pentru tura frumoasa si pentru blogul vostru bine realizat.
  • Rezervatia Gura Dobrogei Pestera cu doua intrari. Am urcat de la manastire printre stanjenei pitici si alte flori de primavara. Am gasit intrarea in pestera, si locul geocutiei, dar fara cutie.
  • Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa. In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ceea ce m-a facut sa schimb cutia in alta parte.
  • Logbook ud, necesita intretinere.
  • Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. Mai spunem totusi ca e, poate, nevoie de putina perseverenta pentru eventuala dezgropare a cutiei din cauze naturale.

Ai ajuns aici si ai reusit deja sa vizitezi obiectivul Baltile Nemirei? Sau vrei doar sa comentezi, si sa completezi descrierea? Povesteste-ne despre experienta ta!

[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro, site-ul geotrekking in limba romana. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic Romania, drumetii, geoobiective si atractii turistice. Documentam atractiile turistice ale Romaniei de 17 ani, 3 luni si 20 zile!