Localitatea Rediu (judetul Vaslui) Resedinta: Vaslui.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rediu, judetul Vaslui

Manastirea Plopana Manastirea Plopana la 37,38 km
Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Conacul Apostoleanu Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 36,3 km
Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani. Coordonate ascunzis - Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului. Conacul de aici a fost mostenit de Alexandru Apostoleanu nepot al familiei fondatoare, Gheorghe si Smaranda Apostoleanu din Focsani.
Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 13,01 km
Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636. Podul construit din zidarie de piatra se afla la iesirea dinspre nord a satului, pe DN15B.
Podul Doamnei Chitcani la 22,8 km
Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
Manastirea Sfanta Olga Manastirea Sfanta Olga la 33,26 km
Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei. Cea mai inalta.
Podul Verde Barlad la 45,12 km
Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
Manastirea Lipova Manastirea Lipova la 39,9 km
In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
Biserica Faghieni Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 35,3 km
Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche. Faghieni este un mic sat ce apartine comunei Izvoru Berheciului.
Biserica de lemn Biserica de lemn Recea Gaiceana la 48,74 km
Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric. Biserica a fost construita in 1864 de proprietara mosiei Gaiceana, Ecaterina Sturdza, pe locul uneia mai vechi, din 1808.
Varful Dorosan Varful Dorosan la 33,17 km
Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
[ Sus ↑ ]
Capela Bozdos Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
Manastirea Cucova Manastirea Cucova. Este vorba despre o manastire episcopala, ortodoxa de stil vechi. Manastirea a fost infiintata in anii 1933-1934, imediat dupa trecerea la Calendarul Gregorian, de catre credinciosii ortodocsi ramasi pe stil vechi din zona comunelor bacaoane Valea Seaca si Orbeni.
Altarul de pe paraul Bahna Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
Capela de pe Magura Baltatei Capela de pe Magura Baltatei Culmea Pietricica. La baza Culmii Pietricica, pe versantul sau nord-estic, exista mai multe sate cu puternice comunitati de ceangai catolici. Dupa un obicei local, pe culmile golase ale unor picioare ale Pietricicai, fiecare asemenea comunitate a ridicat cate o capela.
Belvedere Repedea Iasi. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
Capela Calvar Capela Calvar Luizi-Calugara. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara. Capela de pe acest deal, are hramul Coborarea Duhului Sfant, acelasi cu al partii centrale a satului Luizi-Calugara.
Varful Hegesca Varful Hegesca Culmea Pietricica. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara. Este plesuv si acoperit de vegetatie pitica, stepica, datorita subsolului pietros ce iese in parte la zi.
Biserica de lemn Valea Mare Biserica de lemn Valea Mare Faraoani. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
Podul Trancu Iasi. Podul Trancu se afla in Iasi, peste raul Bahlui, la jumatatea distantei dintre Podul din Tudor Vladimirescu si Podul Ros. Actualul pod, lung de 40 m si lat de 6 m, este o pasarela din beton, care inlocuieste vechiul pod din lemn, folosit timp de 75 de ani.
Manastirea Poglet Manastirea Poglet. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu. Despre constructia bisericii de aici, pentru a servi schitul ctitorit de paharnicul Constantin Bals, se spune ca ar data din secolul XVIII, ante 1734.
Cascadele Timide de pe valea Baltatei Cascadele Timide de pe valea Baltatei Culmea Pietricica. Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
Biserica din Largaseni Biserica din Largaseni. Biserica de lemne, monument istoric, este situata in perimetrul satului Largaseni, comuna Corbita.
Capela Ghert Capela Ghert Luizi Calugara. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
Tiki Village Iasi. Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3). Tiki Beach este un amestec intre Delta Dunarii si o plaja de pe litoral.
Capela Sinislau Capela Sinislau Luizi-Calugara. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara. Capela de pe acest deal, cu hramul Nasterea Sfantul Ioan Botezatorul, ca al catunului Suhard al comunei, a fost ridicata in 1932.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Baltateni - Atractii turistice Orgoiesti Localitati apropiate: Brodoc la 2,34 km, Vaslui la 2,88 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.