Localitatea Botoaia (judetul Vaslui) Resedinta: Danesti.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Botoaia, judetul Vaslui

Podul Trancu Iasi la 36,38 km
Podul Trancu se afla in Iasi, peste raul Bahlui, la jumatatea distantei dintre Podul din Tudor Vladimirescu si Podul Ros. Actualul pod, lung de 40 m si lat de 6 m, este o pasarela din beton, care inlocuieste vechiul pod din lemn, folosit timp de 75 de ani.
Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 37,03 km
Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea. Langa podul vechi, in a doua jumatate a secolului al XX-lea, a fost construit un pod nou din beton, cu trafic rutier, pietonal, si peste care circula si tramvaie.
Biserica Faghieni Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 43,47 km
Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche. Faghieni este un mic sat ce apartine comunei Izvoru Berheciului.
Tiki Village Iasi la 37,76 km
Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3). Tiki Beach este un amestec intre Delta Dunarii si o plaja de pe litoral.
Manastirea Plopana Manastirea Plopana la 35,37 km
Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 29,04 km
Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
Varful Dorosan Varful Dorosan la 39,29 km
Vorbim despre cel mai inalt varf (564 m) al Colinelor Tutovei.
Podul Doamnei Chitcani la 44,52 km
Podul Doamnei sau Podul de la Docolina - Chitcani.
Conacul Apostoleanu Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 41,98 km
Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani. Coordonate ascunzis - Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului. Conacul de aici a fost mostenit de Alexandru Apostoleanu nepot al familiei fondatoare, Gheorghe si Smaranda Apostoleanu din Focsani.
Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 10,05 km
Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636. Podul construit din zidarie de piatra se afla la iesirea dinspre nord a satului, pe DN15B.
Manastirea Sfanta Olga Manastirea Sfanta Olga la 40,08 km
Manastirea, de data recenta - 2009 -, se afla pe una dintre colinele Tutovei. Cea mai inalta.
Manastirea Lipova Manastirea Lipova la 36,45 km
In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
Belvedere Repedea Iasi la 29,17 km
Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
[ Sus ↑ ]
Capela Sinislau Capela Sinislau Luizi-Calugara. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara. Capela de pe acest deal, cu hramul Nasterea Sfantul Ioan Botezatorul, ca al catunului Suhard al comunei, a fost ridicata in 1932.
Manastirea Poglet Manastirea Poglet. Poglet este un sat al comunei Corbasca, numit in vechime Sucmezeu. Despre constructia bisericii de aici, pentru a servi schitul ctitorit de paharnicul Constantin Bals, se spune ca ar data din secolul XVIII, ante 1734.
Biserica de lemn Biserica de lemn Recea Gaiceana. Biserica de lemn din catunul Recea, comuna Gaiceana este un monument istoric. Biserica a fost construita in 1864 de proprietara mosiei Gaiceana, Ecaterina Sturdza, pe locul uneia mai vechi, din 1808.
Iazul lui Dumnezeu. Iazul lui Dumnezeu, Lacul Mihaila
Podul Verde Barlad. Podul Verde din Barlad a fost construit anterior anului 1850.
Picturi murale Picturi murale Bacau. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau. Picturile murale au fost realizate cu vopsea purificatoare de aer, astfel incat Bacaul este azi orasul cu cele mai multe picturi purificatoare din Europa.
Varful Mosului Varful Mosului Sarata. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala. Izvoarele sarate de aici au fost captate si in jurul lor s-a infiripat o ministatiune de bai aflata in proprietatea Centrului Catolic de Siritualitate Sfantul Ieremia din Iasi.
Altarul de pe paraul Bahna Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara. Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
Balta Paradisul Verde. La Izvoare, Balta Paradisul Verde
Capela Calvar Capela Calvar Luizi-Calugara. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara. Capela de pe acest deal, are hramul Coborarea Duhului Sfant, acelasi cu al partii centrale a satului Luizi-Calugara.
Capela Ghert Capela Ghert Luizi Calugara. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
Lunca Mircesti. Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Cetatea dacica Racatau Cetatea dacica Racatau. Cetatea se afla pe malul stang al lacului de acumulare Racaciuni, implicit, al Siretului, in afara satului Racataul de Jos, dar pe raza administrativa a acestuia.
Cetatea noua a Romanului Gadinti. Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman. A fost ridicata in 1466 pentru a face parte din cetatile de aparare a Moldovei.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Calmatui - Atractii turistice Saveni Localitati apropiate: Bereasa la 1,71 km, Rascani la 3,24 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.