Localitatea Robaia (judetul Valcea) Resedinta: Berislavesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Robaia, judetul Valcea

Lespezi Star Lespezi Star la 37,37 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Caderile de apa ale Caltunului De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Canionul Valea lui Stan Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Cetatea Poienari Cetatea Poienari la 17,2 km
Rolul cetatii Poienari a fost de a asigura refugiu pentru domnitor si de a adaposti o mica garnizoana, compusa din 5-7 osteni - cetatea a fost construita in 2 etape.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 49,66 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Varful Cozia Varful Cozia la 13,54 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 27,4 km
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 29,2 km
Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 48,34 km
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 48,98 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 13,78 km
Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 43,43 km
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 20,84 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 23,88 km
Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 48 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 35,51 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Cetatea Talmaciu Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Geocutie cu soareci - Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 49,58 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 10,44 km
Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
[ Sus ↑ ]
Circuit Cozia
Circuit Cozia la 13,54 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Canionul Valea lui Stan
Canionul Valea lui Stan la 16,82 km
Biserica evanghelica Cisnadioara la 58,08 km. Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Turnul Zincarilor la 65,63 km. Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 63,77 km. Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 69 km. Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 58,93 km. Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Piramida din cartierul Prundu Pitesti la 56,85 km. Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10.
Cibinburg Cibinburg la 69,4 km. Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 66,9 km. De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.