Localitatea Mrenesti (judetul Valcea) Resedinta: Creteni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Mrenesti, judetul Valcea

Rapa Evantai la 41,53 km
Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Parcul terapeutic Vatra Nicolae Balcescu la 38,95 km
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 47,7 km
In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 49,89 km
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Piramidele din valea Stancioiului Piramidele din valea Stancioiului la 48,34 km
Piramidele de pamant din valea Stancioiului reprezinta o rezervatie geologica spectaculoasa, situata in apropierea orasului Ramnicu Valcea, pe valea paraului Stancioi.
[ Sus ↑ ]
Muzeul trovantilor - Costesti
Muzeul trovantilor - Costesti la 48,44 km
Brana Caprelor - Cheile Cheii
Brana Caprelor - Cheile Cheii la 62,7 km
Cheile Cheia Cheile Cheia la 62,69 km. Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 68,84 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Pajistea Gogosu-Stefanel la 68,39 km. Pe teritoriul localitãþii Gogoºu se aflã o suprafaþã protejatã de 10 ha, cu denumirea Pajiºtea Gogoºu - ªtefãnel, unde predominã formaþiuni ierboase, tufiºuri, arbuºti, pãduri.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 66,97 km. Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Valea Sodomului Sacelu la 65,75 km. Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Piramida din cartierul Prundu Pitesti la 59,04 km. Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10.
Orasul lalelelor Pitesti la 56,57 km. Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 60,31 km. Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Valea Ibanului Bobu la 64,16 km. Rezervatia naturala de tip paleontologic Valea Ibanului - Bobu, Scoarta.
Locul fosilifer Groserea Costesti Aninoasa la 57,06 km. Locul fosilifer Groserea este o arie protejata, in apropierea satului Costesti, pe teritoriul comuniei Aninoasa, in lunca unui parau afluent al raului Groserea.
Schitul Iezer Schitul Iezer la 55,14 km. Schitul Iezer, una dintre cele mai izolate sihastrii din nordul Olteniei, se afla la o distanta de 5 kilometri nord de satul Cheia, judetul Valcea.
Piatra Buha Sacelu la 66,77 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 59,38 km. Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 57,89 km. Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.