Localitatea Balota (judetul Valcea) Resedinta: Racovita.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Balota, judetul Valcea

Varful Dengheru aronbv Varful Dengheru aronbv la 49,61 km
Dengheru peak in mountain Parang (Ranca-Transalpina). Placerea noastra - Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos - Foarte spectaculos loc.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras la 32,71 km
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu. Aceasta poteca este una dus-intors, se termina la baza cascadei.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 42,24 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Palatul Brukenthal Avrig la 33,81 km
Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Gura Raului Gura Raului la 42,27 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta. Barajul are si scopul de a atenua viiturile si de a produce energie electrica.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 33,25 km
Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta. In interiorul bisericii se afla o serie de morminte ale soldatilor germani si austro-ungari morti in bataliile din jurul Sibiului in 1916.
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 46,2 km
Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 47,75 km
Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Cetatea Salgo Cetatea Salgo Sibiel la 47,46 km
Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 32,12 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri. In lunile de vara, cu masina pe Transfagarasean - tot anul, cu telecabina.
Parcul terapeutic Vatra Nicolae Balcescu la 49,25 km
Prima alee terapeutica din Oltenia se afla in comuna Nicolae Balcescu, la poalele dealului Mangureni. Are o suprafata de 400 m2 si este impartita in mai multe zone.
Varful Cozia Varful Cozia la 12,69 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia. De langa cabana Cozia se urca direct, pe langa cantonul silvic, lasand in dreapta drumul forestier ce coboara spre Calimanesti.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 20,88 km
Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Cetatea Talmaciu Cetatea Talmaciu la 24,59 km
Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina). A facut parte din sistemul de aparare a sud-estului Transilvaniei.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 41,69 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic. De jur imprejur sunt amplasate cate cinci lacase de tragere pentru archebuze.
Cibinburg Cibinburg la 44,65 km
Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu. Deasupra raului Cibin, respectiv in apropierea vechiului drum de transport al sarii, in jurul anului 1100, a fost ridicata o fortificatie.
Johanniskirche Johanniskirche Sibiu la 41,85 km
Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Culele de la Maldaresti Culele de la Maldaresti la 41,73 km
In satul Maldaresti, la 4 km sud de orasul Horezu, se afla o filiala a Muzeului Judetean Valcea, Complexul Muzeal Culele de la Maldaresti, organizata pe seama culelor Greceanu si Duca si aflata in incinta casei memoriale IG Duca.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice la 24,91 km
La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat. Intersectia este marcata de prezenta unei troite.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 43,06 km
Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala. Este situata in cartierul Gusterita din Sibiu, pe strada Malinului 19.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 26,54 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Lac Tocile la 32,25 km
Lacurile Tocile
Piramidele de la Slatioara Piramidele de la Slatioara la 48,37 km
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 25,47 km
Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
[ Sus ↑ ]
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului. Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului. Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Pestera Iedului Baia de Fier. Pestera Iedului, monument al naturii, este o arie protejata aflata in bazinul hidrografic al vaii Galbenului, pe teritoriul comunei Baia de Fier. Este o cavitate cu o adancime de 300 m.
Vurpar Vurpar. Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta. Este resedinta comunei Vurpar.
Lacul Mandra Lacul Mandra Muntii Parang. Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare. Este lacul situat la cea mai mare altitudine din Parang, 2158 m.
Valea Sodomului Sacelu. Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Transalpina Transalpina. Transalpina sau Drumul Regilor. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Lacul Negru Ocna Sibiului. Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline. Suprafata sa este de 505 m2.
Chirpar Chirpar. Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Marpod Marpod. Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu. Se afla pe drumul judetean 105, la 32 km de municipiul Sibiu, la 29 km de orasul Agnita si la 41 de km de muntii Fagaras.
Parangul Mare Parangul Mare. Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva. Avand inaltimea de 2519 m, este al treilea cel mai inalt varf din Romania, dupa varful Moldoveanu de 2544 m si varful Negoiu de 2535 m.
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang. Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m. Pitorescul lac are o suprafata de jumatate de hectar.
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Geamana - Atractii turistice Tarnaveni Localitati apropiate: Robesti la 2,04 km, Priloage la 2,44 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.