Localitatea Plopul (judetul Tulcea) Resedinta: Murighiol.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Plopul, judetul Tulcea

Biserica catolica din Malcoci Biserica catolica din Malcoci
Malcoci este o localitate din judetul Tulcea.
Minaretul si geamia turceasca Minaretul si geamia turceasca Babadag
Geamia turceasca din Babadag fost construita la inceputul secolului al XVII-lea de catre Ali Gazi Pasa.
Mormantul lui Gazi Ali Pasa Mormantul lui Gazi Ali Pasa Babadag
Mormantul lui Gazi Ali Pasa se afla in curtea geamiei din Babadag.
Pestera de la Moara Pestera de la Moara Dealul Consul
Dealul Consul, preponderent alcatuit din roci vulcanice - porfire variat colorate - are la baza strate de calcar triasic, in care este cantonata si Pestera de la Moara.
Casa cu papusi Casa cu papusi Babadag
Casa cu papusi se afla la intrarea dinspre sud-vest a orasului Babadag, pe strada Republicii numarul 261.
Biserica din Telita Biserica din Telita Frecatei
Biserica satului Telita - relativ de curand, declarata monument istoric - este renumita prin arhitectura specifica bisericilor slave si prin numarul de turnuri, 6 sau 7.
Cismeaua Kalaigi Cismeaua Kalaigi Babadag
Cismeaua Kalaigi se afla langa zidul cladirii geamiei turcesti din orasul Babadag.
Cismeaua din Padurea Trestenic Cismeaua din Padurea Trestenic
Trestenic este unul dintre satele componente ale comunei Nalbant.
Cismea cu apa nepotabila Cismea cu apa nepotabila Babadag
Aceasta cismea se afla la iesirea din Babadag spre Tulcea, pe strada Republicii.
Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen Cetatea de calcar de pe Dealul Edirlen
Dealul Edirlen se afla la extremitatea nord-estica a Dealurilor Niculitelui, fiind declarat rezervatie naturala mixta, botanico-faunistica.
Mormantul lui Sari Saltuk Baba Dede Mormantul lui Sari Saltuk Baba Dede Babadag
Mausoleul lui Sari Saltuk Baba Dede se afla in orasul Babadag, pe strada Macin numarul 11.
Muzeul de arta orientala Muzeul de arta orientala Babadag
Muzeul de arta orientala din Babadag se afla pe strada Mihai Viteazul numarul 6.
Cetatea Argamum Cetatea Argamum
Ruinele cetatii Argamum se afla in apropierea localitatii lipovene Jurilovca, pe Capul Dolosman, pe malul lacului Razim, la 20 de km sud-vest de bratul Sfantu Gheorghe si la aproximativ 40 km de Histria.
Cetatea Enisala Cetatea Enisala
Cetatea soarelui - Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit.
Fortificatia Babadag
Situl arheologic Fortificatia romana de la Babadag.
Pestera de la Stanca Pestera de la Stanca Dealul Consul
Dealul Consul are o alcatuire mai putin comuna, pe de o parte din roci vulcanice, pe de alta parte dintr-un soclu de calcare triasice, intr-o klippa de acest gen fiind cantonata si Pestera de la Stanca.
Izvorul Tamaduirii Izvorul Tamaduirii Alba
Izvorul Tamaduirii se afla la 2 km de satul Alba, pe drumul catre Valea Teilor.
Gura Portitei Gura Portitei
Gura Portitei este un loc salbatic, locuit de lipoveni, unde este amenajat satul de vacanta Eden.
Cimitirul viu Sulina
In complexul cimiterial din Sulina se odihnesc membri a numeroase confesiuni.
Dealul Consul Dealul Consul
Este o aparitie insolitã in peisajul muntos al Dobrogei de Nord prin izolarea sa de dealurile Babadagului din imprejurimi si de care tine structural.
Cetatea Ibida Cetatea Ibida Slava Rusa
Cetatea Ibida este situata la marginea de vest a satului Slava Rusa, pe valea paraului Slava.
[ Sus ↑ ]
Cheile Chediului Cheile Chediului Muntii Macinului. Chei superbe cu bujori deasupra - Sunt un mare amator de chei, astfel mi-a facut placere sa pot parcurge niste chei adevarate si in muntii Macinului. Nu - Nu, in august, nu. Eu nu am fost atent - Ascunzisul a fost amenajat in august, si accesand muntesiflori.
Coltanii Mari Coltanii Mari. Rezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi.
Biserica ingropata Biserica ingropata Istria. Istria (in trecut Caranasuf, in limba turca Karanasuf) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Geamia Mahmud Yazici Geamia Mahmud Yazici Isaccea. Geamia Mahmud Yazici se afla in Isaccea, pe strada 1 Decembrie numarul 19.
Spinarea dinozaurului Spinarea dinozaurului Pietrele Mariei. Indicatii prea vagi - Desi am facut toate delusoarele Pietrelor Mariei si am vazut si creasta dinozaurului, indicatiile prea generale si pietrele din imagini prea multe si asemanatoare nu mi-au dezvaluit geoascunzisul.
Varful Tuguiata Varful Tuguiata Podisul Babadagului. Geocutia de pe Tuguiata este deteriorata - Am gasit geocutia foarte usor, dar am constatat ca aceasta este deteriorata. Spre, incotro vrei - Avand in vedere ca veneam de la dealul cu bujori de langa satul Atmagea.
Dealul Piatra Cacata Revarsarea. Revarsarea (in trecut Piatra Cacata, Piatra Calcata, Principele Nicolae, Stefan Gheorghiu) este o localitate componenta a orasului Isaccea.
Pod feroviar din piatra Pod feroviar din piatra Mihai Viteazu. Linia de cale ferata ocoleste satul prin vest, si trece peste paraul care strabate localitatea de la vest spre est, pe un pod realizat din piatra.
Cismeaua de pe Strada Abrupta Cismeaua de pe Strada Abrupta Niculitel. Cismeaua se afla la intersectia strazilor Aprupta si Fantana Zmeului din Niculitel, pe valea paraului lui Iancu.
Izvorul Carmazau Niculitel. Izvorul Carmazau se afla la est de satul Niculitel, la aproximativ 3,3 km distanta, in linie dreapta.
Izvorul Cozluk Izvorul Cozluk Muntii Macinului. Bujori in zona Cozluk - Nu mi-am propus parcurgerea intregului traseu turistic Cozluk, pe marcajul punct rosu. Indicatii prea vagi - Soarele mi-a zambit atat de pe piatra cat si de pe copac, harletul era la locul lui, frunzele erau asternute frumos, dar cutiuta a fost de negasit.
Sub Pietrele Mariei Sub Pietrele Mariei Muntii Macinului. Pietrele erau, pe Maria nu am vazut-o - Pietrele le-am gasit, ascunzisul de asemeni, vant cat cuprinde. Geocutia lipseste, dar macar am gasit umbra - Ajungand in muntii Macin, primul geoobiectiv vizitat de mine au fost Pietrele Mariei.
Fantana Zmeului Fantana Zmeului Niculitel. La est de satul Niculitel se ridica dealul Zmeului, compus din calcar cenusiu, deal care se ridica la 160 m deasupra nivelului marii.
Histria Histria. Histria, cel mai vechi oras de pe teritoriul actualei Romanii, a fost fondata de colonistii greci veniti din Milet la jumatatea seculului al VII-lea ante Chr.
Cismelele de pe Strada Bazilicii Cismelele de pe Strada Bazilicii Niculitel. Prima cismea se afla la intersectia strazilor Bazilicii si Invatatorilor din Niculitel, aproape de strada Isaccei, drumul judetean DJ229.
Copacul lui Bezergheanu Copacul lui Bezergheanu Muntii Macinului. Geocutia de la Copacul lui Bezergheanu - Copacul e emblematic si celebru in zona Pietrelor Mariei de langa Muntii Macin.
Dealul Asan Dealul Asan Podisul Babadagului. Podisul Babadag continua, fiziologic vorbind, culmea Muntilor Macin incepand din pasul Iaila sau Carapelit, ajungand pana pe malul Lacului Razelm.
Varful Tuguiata Batrana Varful Tuguiata Batrana Podisul Babadagului. Batran, dar mai prezentabil - Dupa ce am pus o cutiuta noua in ascunzisul de pe varful Tuguiata, mi-am continuat drumul spre Tuguiata Batrana. Scop atins - Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Varful Tuguiata, de un alt participant la joc demonstreaza utilitatea si frumusetea jocului.
Cismeaua din Valea Teilor Cismeaua din Valea Teilor. Cismeaua din Valea Teilor a fost construita in anul 1984 de catre Carastoian Nicolae si consatenii comunei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.