Localitatea Tomesti (judetul Timis) Resedinta: Tomesti. Denumire maghiara: Tomest. Denumire germana: Tomescht. Alta denumire: Tamásd.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tomesti, judetul Timis

Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa. Denumirea locului pe harta veche austriaca este Eisen-Stollen, iar cuvantul german Bergwerkstollen tradus in limba romana inseamna galeria unei mine de fier.
Taul Teliucului Teliucu Inferior la 44,79 km
Vechea cariera a minei de fier din Teliucu Inferior, inchisa in urma cu un deceniu, a fost inundata de apele izvorite din subteran, iar locul s-a transformat intr-un imens lac.
Tumulul Gramurada lui Ticu Susani la 25,05 km
La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic. Movila numita Gramurada lui Ticu, situata la 540 m nord de biserica si la 20 m sud de calea ferata, este un sanctuar de epoca hallstattiana.
La Blide Muntele Mic Muntii Tarcu la 45 km
La nord de complexul turistic Muntele Mic din Tarcu, la nord-vest de mai cunoscutele Pietrele lui Scorilo, in locul cunoscut sub numele La Blide, gasim o valoare naturala unica. Se prezinta sub forma unei lespezi din sist, pe care putem vedea 3 semisfere sau blide, de unde si denumirea blocului de piatra.
Pod natural pe Cerna la 31,99 km
Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Tumulul Gramurada de la Jupani la 23,94 km
La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli. Movila antropica numita Gramurada de la Jupani este situata la 610 m est-nordest de Halta Susani-Bega, la 30 m nord de paraului Glavita, pe malul drept.
Cimitirul animalelor Ramas Bun Hunedoara la 47,39 km
Cimitirul animalelor de companie Ramas Bun se afla in Hunedoara, in zona Valea Seaca, pe strada Latureni, peste drum de Cimitirul Particular Uman. Peste 300 de animale sunt ingropate aici.
Complexul megalitic Muntele Mic la 47,95 km
Complexul megalitic de langa complexul turistic Muntele Mic din Muntii Tarcu se afla in locul unde izvoreste paraul Valsan. Pe una dintre stanci se afla o scriere rupestra, petroglife ce nu au putut fi interpretate pana in acest moment.
Biserica veche din satul Ponoare Biserica veche din satul Ponoare la 40,76 km
Satul Ponoarele este acum centrul unui geoparc ce cuprinde, pe langa cunoscutele monumente naturale, podul natural, campul cu lapiezuri, lacurile Zatonul Mare si Mic, padurea de liliac, mai multe monumente istorice sau etnografice: biserica de lemn, Moara Cracucenilor, morile de pe Valea Morilor.
Moara Cracucenilor Moara Cracucenilor Ponoarele la 40,78 km
Moara Cracucenilor este o moara de lemn, care se gaseste pe Valea Morilor. Este cea mai interesanta constructie de lemn de stejar si fag, de pe teritoriul comunei Ponoarele.
Valul de pamant de la Bucova la 41,34 km
Valul de pamant Antica Loca, Bucova
Maru la 35,49 km
Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Ruinele abatiei benedictine Bulci la 30,37 km
Ruinele manastirii benedictine se afla la nord - nord-vest de satul Bulci, pe malul stang al raului Mures. Caramizile zidurilor de odinioara au fost folosite la construirea bisericii actuale din Bulci, azi locul este acoperit de vegetatie.
Lacul Zervesti la 42,21 km
Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti. Drumul de acces este asfaltat Lacul constitue un loc foarte frumos de pescuit, atat de pe mal, cat si din barca, speciile cele mai reprezentative fiind cleanul si carasul.
Salistioara Salistioara Brad la 45,97 km
Sper sa va placa zona si locatia, se afla intr-un sat din zona Brad, in satul Salistioara. Mersi - Sper sa fie gasita de cate mai multe persoane. Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie ascunsa. Merita sa mergeti, zona e super, este la 20 km de Deva, puteti merge cu masina sau cu autobuzul din Deva, si se poate merge cu masina aproape.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni la 43,09 km
Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Cetatea Deva Cetatea Deva la 46,59 km
Cetatea este asezata pe dealul la poalele caruia se intinde orasul Deva. Simplu de gasit - E foarte simplu de gasit, trebuie retinuta imaginea copacului. Cetatea Deva - Cine nu a vizitat macar o data cetatea Devei. Sub dealul cetatii se afla si palatul Magna Curia, azi sediul Muzeului Civilizatiei Dacice si Romane.
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 33,23 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului. Se afla la aproximativ 13 km de Caransebes, intre Obreja si Glimboca, paralel cu drumul dintre aceste localitati.
Locul fosilifer Apadia la 49,01 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Sfinx Crivina de Sus la 11,48 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 7,32 km
Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019. Este sapat in stanca si versant de munte, lung de 4,5 km, si leaga localitatile Luncanii de Jos si Ruschita.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 29,39 km
Castrul roman Agnavie, Zavoi
Cariera de marmura Bucova la 44,79 km
Cariera de marmura, exploatata inca de pe vremea Romanilor, se afla amonte pe Valea Bistra, la o distanta de 7 km de Bucova, langa dealul Prigor, in punctul numit La perete. Este o cariera de calcar cristalin de culoare alba, batand in albastru, uneori patat in negru din cauza unui mic continut in grafit.
Castrul Roman Tibiscum la 36,31 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Taul fara fund Pesteana la 46,23 km
Rezervatia botanica Taul fara fund - Pesteana.
Cetatea Haiducilor Jdioara la 22,85 km
Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329. Constructia facea parte din sistemul de fortificatii al regatului maghiar consolidat dupa 1241.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 47,9 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
Castelul Mocioni Bulci la 29,77 km
Castelul Mocioni se afla la marginea satului Bulci, in mijlocul unui parc mare, aproape de malul Muresului. A trait apogeul sau in anii 1930, cand aici locuia Anton Mocioni, maestrul de vanatoare al regelui Carol al II-lea.
Gurasada Fun Park la 29,43 km
Gurasada Fun Park - Gothatea.
Castrul roman Bulci la 29,74 km
Castrul roman de la Bulci se afla intre satele Bulci si Tela, ambele apartinand de comuna Bata din judetul Arad. Acest castru, din perioada romana, a apartinut de Legiunea a XIII-a Gemina.
Codrii seculari Valea Dobrisoarei Prisloapei la 18,15 km
Codrii seculari din Valea Dobrisoarei Prisloapei - Rachitaua, comuna Batrana.
[ Sus ↑ ]
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu la 69,24 km
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi la 69,99 km
Taul Custura Mica Muntii Retezat la 67,86 km. Lacul Mic al Custurii, sau Taul Custura Mica.
Cheile Teregovei Armenis la 65,7 km. Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Podul roman Podul roman Ohaba de sub Piatra la 57,41 km. Ruinele podului roman de la Ohaba de sub Piatra.
Taul dintre Brazi la 62,64 km. Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Conacul Hollaki Aciuta la 57,51 km. Conacul Hollaki din Aciuta a fost construit in secolul al XVIII-lea.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.