Localitatea Balint (judetul Timis) Resedinta: Balint. Denumire maghiara: Bálinc. Denumire germana: Balintz.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Balint, judetul Timis

Castrul Roman Tibiscum la 46,33 km
Vestigii istorice, ce definesc radacinile poporului nostru prin influenta culturii romane, aflate in apropierea localitatii Jupa de pe comunicatia Lugoj - Caransebes.
Locul fosilifer Apadia la 49,81 km
Locul fosilifer Apadia este situat pe o faneata, in zona colinara a dealurilor interioare, identificata pe ogasele Ursului si Tiganului, din bazinul hidrografic Pogonis.
Charlottenburg Charlottenburg la 32,01 km
Charlottenburg (sau Sarlota, s-a mai numit Barita, germana Charlottenburg, Charlotenburg, Schalotteborch, maghiara Sarlotavar) este o localitate din judetul Timis, Banat. Se remarca prin faptul ca este singurul sat construit in forma de cerc din Banat.
Acumularea Topolovatu Mare la 17,77 km
Carpodrom, Topolovatu Mare
Fantana cu apa minerala Fantana cu apa minerala la 38,74 km
Fantana cu apa minerala si vulcan noroios
Tunelul Dragostei Tunelul Dragostei Obreja la 49,58 km
Tunelul Dragostei este un tunel format din vegetatie pe o cale ferata abandonata. Tunelul Dragostei - Am profitat de ziua frumoasa de toamna. Corectie coordonate - Multumesc pentru corectie, am modificat coordonatele ascunzisului. Se afla la aproximativ 13 km de Caransebes, intre Obreja si Glimboca, paralel cu drumul dintre aceste localitati.
Pietrele Cohului Pietroasa la 43,15 km
Pietrele Cohului se afla la sud-est de localitatea Pietroasa. Denumirea locului pe harta veche austriaca este Eisen-Stollen, iar cuvantul german Bergwerkstollen tradus in limba romana inseamna galeria unei mine de fier.
Tumulul Gramurada lui Ticu Susani la 10,53 km
La nord de localitatea Susani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un sit arheologic. Movila numita Gramurada lui Ticu, situata la 540 m nord de biserica si la 20 m sud de calea ferata, este un sanctuar de epoca hallstattiana.
Podul Mihai Viteazu Canalul Bega la 49,5 km
Arta stradala langa Canalul Bega, in zona podului Mihai Viteazu, Timisoara.
Sfinx Crivina de Sus la 44,46 km
Sfinxul de la Crivina de Sus
Plop negru Paulis la 37,77 km
Plopul negru se afla la sud-est de Paulis, intre raul Mures si calea ferata.
Parcul de sculptura Casoaia la 45,49 km
Zona de agrement Casoaia se afla la aproximativ 50 km de Arad. Este constituita dintr-o tabara veche din epoca comunista, un camping privat cu cabane si vile, si un parc de sculptura amplasat in padure.
Rozariul de la Mandruloc la 49,46 km
Gradina de trandafiri Rozariul de la Mandruloc.
Cetatea Haiducilor Jdioara la 28,83 km
Cetatea Haiducilor din Jdioara este atestata documentar ca cetate regala in anii 1320-1329. Constructia facea parte din sistemul de fortificatii al regatului maghiar consolidat dupa 1241.
Tumulul Gramurada de la Jupani la 11,67 km
La nord-vest de localitatea Jupani, apartinand de comuna Traian Vuia (mai demult Bujor), gasim un grup de tumuli. Movila antropica numita Gramurada de la Jupani este situata la 610 m est-nordest de Halta Susani-Bega, la 30 m nord de paraului Glavita, pe malul drept.
Belvedere Valea Bosniac Sistarovat la 24,06 km
Punctul de observatie se afla pe un bot de promontoriu proeminent, cu 25 m deasupra talvegului Paraului Valea Bosniacului, la 70 m vest de versantul stang. Obiectivul se afla la 2,5 km distanta, vest - sud-vest de biserica ortodoxa din Sistarovat, respectiv la 1,4 km vest de drumul judetean DJ572 Sistarovat-Cuvesdia.
Drumul Golgotei Drumul Golgotei Radna la 34,66 km
Lipova, a small town in Western Romania, was founded in the 15thcentury. Cutia Golgotei - Am gasit geocutia. Geocutia a fost recent inlocuita - Am gasit geocutia ascunsa langa Manastirea Maria Radna. It is situated in the beautiful winedistrict Podgoria at thefoot of the Zarand Mountains.
Serpentine Transluncani Luncanii de Jos la 36,74 km
Transluncani, sau drumul agricol Oboarele, este un drum asfaltat spectaculos, devenit atractie turistica in 2019. Este sapat in stanca si versant de munte, lung de 4,5 km, si leaga localitatile Luncanii de Jos si Ruschita.
Iazul Zabrani Paulis la 37,68 km
Iazul sau Balta Zabrani - se afla pe teritoriul localitatii Paulis.
Vulcanii noroiosi Forocici la 42,15 km
Vulcanii noroiosi - Forocici
Lacurile Ghioroc la 43,68 km
Lacul Ghioroc, numit si Litoralul de acasa sau Oceanul de la Ghioroc, se afla la 22 km distanta de Arad. A fost amenajat pe teritoriul unei foste cariere de nisip, in scopuri turistice.
Lavanda de la tara Fibis la 37,65 km
In gradina Lavanda de la tara a fost plantata o cultura de lavanda Angustifolia Sevastopolis. Nu se percepe taxa de intrare, conditia pentru vizita este achizitionarea unui buchet de lavanda sau o sticluta de ulei.
[ Sus ↑ ]
Pod natural pe Cerna. Pod natural pe Cerna, Bolta apei, Tunel raul Cerna
Turnul de apa din Iosefin Timisoara. Turnul de apa din Iosefin-Timisoara a fost ridicat intre anii 1913-1914, dupa planurile inginerilor Janos Lenarduzzi si Richard Sabathiel din Budapesta. Iosefin este un cartier vechi din Timisoara, aici si in cartierul Fabric au fost ridicate turnuri de apa similare.
Biserica de lemn si manastirea Cebza. Satul Cebza apartine de comuna Ciacova, si se afla la aproximativ 30 km sud-vest de Timisoara, 34 km pe drum auto. La marginea de nord a localitatii se afla manastirea de calugarite Cebza, iar in cimitirul din apropiere biserica de lemn a lacasului de cult.
Casa Pianului Jacques Faix Arad. Casa Pianului, in care se afla azi si un centru cultural, se afla pe strada Episcopiei (fosta Batthany) numarul 25 din Arad. Casa memoriala Jacques Faix, care include si celebrul Salon al Pianului, gazduieste azi evenimente culturale.
Dealul Danila Ocna de Fier. Dealul Danila se inalta deasupra platoului de marmura Poiana Danilii, la sud-vest de Ocna de Fier. Este un loc excelent pentru catarare sportiva, prezentand un perete vertical de aproximativ 50 m inaltime.
Poiana cu narcise Rovina. Poiana cu narcise de la Rovina.
Castelul Bohus Castelul Bohus. Castelul Bohus a fost construit in prima jumatate din secolul al XIX-lea. Consta dintr-un singur corp de cladiri, care prezinta 30 de camere.
Turnul medieval Ruieni Turnul medieval Ruieni. Turn de observare din vremea romanilor, construit pe drumul roman de la Sarmizegetusa la Tibiscum. Minunata priveliste - Am gasit geocutia amplasata la acest foarte interesant turn de observatie.
Gurasada Fun Park. Gurasada Fun Park - Gothatea.
Mlastinile Satchinez. Rezervatia naturala ornitologica Mlastinile Satchinez.
Cetatea medievala de pamant Satchinez. Cetatea medievala de pamant se afla la 2,25 km vest-sudvest de biserica ortodoxa din Satchinez, si la 600 m nordvest de versantul drept al paraului Apa Mare. Pe langa geoobiectiv trece drumul judetean DJ 693, Satchinez-Biled.
Cetatea Siria Cetatea Siria. Cetatea Siria, azi in ruine, se afla pe Dealul Cetatii (496 m), deasupra satului Siria, dominand regiunea, mentionata documentar inca din secolul XIII-lea. Cetatea a fost intarita in secolul XV - rolul indeplinit de cetate era unul strategic, de aparare si economic avand arondate 110 sate.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Valea Ravensca - Atractii turistice Herendesti Localitati apropiate: Bodo la 2,04 km, Targoviste la 2,52 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.