Localitatea Neagra (judetul Suceava) Resedinta: Brosteni.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Neagra, judetul Suceava

In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului la 46,75 km
Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 49,58 km
Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 19,62 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 0,5 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 49,71 km
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 47,49 km
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Avenul Licas Avenul Licas la 47,18 km
Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Varful Vitos Varful Vitos la 41,72 km
Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 49,99 km
Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat.
Varful Highes Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 49,55 km
Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 21,02 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 35,72 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec la 30,88 km
Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Stejaris Tulghes la 30,14 km
Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 37,54 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei la 14,63 km
Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 49,9 km
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 34,23 km
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu la 26,67 km
In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Gradina Zanelor Gradina Zanelor Cheile Bicazului la 48,63 km
Gradina Zanelor se afla pe malul geografic stang al Bicazului. Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 33,69 km
In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Cabina panoramica Cabina panoramica Piatra Poienii la 48,37 km
Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 30,76 km
Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 25,55 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Varful Toaca Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Cariera de travertin Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Pasul Rez Pasul Rez Muntii Giurgeului la 44,78 km
Pasul Rez (in limba maghiara Rez-nyaka) este un important nod turistic, care se afla la nord-est de Ditrau, respectiv sud-vest de Pasul Tengheler.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 48,46 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Biserica ortodoxa noua din satul Recea Biserica ortodoxa noua din satul Recea Tulghes la 38,22 km
Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau, un drum transmontan plin de pitoresc, dar neasfaltat.
Manastirea Sihastria Agapia la 36,06 km
Manastirea Sihastria se afla la veste de satul Agapia, si la sud-vest de Manastirea Secu.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 44,42 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 36,06 km
La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 38,57 km
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
Strandul Banffy Strandul Banffy Toplita la 44,37 km
Strandul Banffy din Toplita se afla la 654 m deasupra nivelului marii la circa 2-3 metrii de raul Mures. Inca o deziluzie - Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 45,09 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 43 km
Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 31,49 km
Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
[ Sus ↑ ]
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei
Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei la 19,62 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei la 23,11 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Varful Omu Muntii Suhard la 54,66 km. Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Varful Cernegura Varful Cernegura Muntii Tarcaului la 62,52 km. Muntele Cernegura treprezinta bastionul extrem nord-estic al Muntilor Tarcaului, dominand dinspre sud orasul Piatra Neamt. Varful Cernegura - Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului.
Stanca cu chip de om de la Serbesti Stanca cu chip de om de la Serbesti la 69,33 km. Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
Pestera Sugau Pestera Sugau Muntii Giurgeu la 61,69 km. Pestera Sugau este o rezervatie speologica, care se afla in muntele Sipos, muntii Giurgeului, la nord de localitatea Voslobeni. Cutie noua - Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua. Un loc extraordinar - Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia. Recomand - Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
Stanca La Panda Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Poiana cu lac si foisor Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului la 65,32 km. Se afla la capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sfantul Andrei, Cascada Duras, Lacul Iapa.
Varful Gretes Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Geocutie si ghiocei - Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Varful Zespezel la 53,6 km. Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Padurea Corhanei Dobreni la 60,12 km. Padurea Corhanei, Dobreni
Izvorul Maria Izvorul Maria Izvoru Muresului la 68,33 km. Izvorul Maria se afla sub versantul nordvestic al varfului Gretes, in partea de sud a localitatii Izvoru Muresului, la numai 300 m distanta de la parcarea fostului restaurant Veverita, spre sud-est. De Rusalii - Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Izvorul da, cutia ba - Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes.
Urma pasilor lui Isus Urma pasilor lui Isus Ciumani la 68,83 km. Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 62,52 km. Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.