Localitatea Magura (judetul Suceava) Resedinta: Ulma.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Magura, judetul Suceava

Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei Muntii Rarau la 48,34 km
Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea. Formatiunea geologica este foarte spectaculoasa morfologic, si reprezinta un martor important al trecutului geologic, cu vegetatie bogata in specii endemice.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 40,83 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 42,11 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 47,73 km
Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m. Povestea lor este impresionanta datorita morfologiei masivului Rarau din care fac parte.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 27,01 km
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 26,52 km
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova. Lacul Bolatau se afla aproape de obarsia unui afluent al Sadovei, numit Bolatau, cu izvoarele despartite de o cumpana de ape joasa de izvoarele Iezerului, cel pe care s-a format Lacul Iezer.
Piatra Runcului Masa Talharului la 29,65 km
Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 40,58 km
Varful Stana lui Verticu (Varatic)
Varful Omu Muntii Suhard la 36,74 km
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali. Cel mai inalt pisc este Varful Omu, avand 1932 m.
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 41,54 km
Stana lui Verticu (Varatic).
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 29,19 km
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 45,26 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
[ Sus ↑ ]
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii. Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci. A fost infiintat dupa primul razboi mondial si reinfiintat in 1992.
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani. Creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri si coboara dinspre Calimani peste culmile Tamau si Pietrele Rosii spre varful Lucaciu si orasul Vatra Dornei adaposteste multe figuri zoo- si antromorfe sculptate de intemperii in decursul vremii, deosebit de interesante, constituite din fragmente de lava cimentate. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani. Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei. Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni. Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani. Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani. Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei. Pestera de la izvoarele Tausoarei.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Dragodanesti - Atractii turistice Nigrisoara Localitati apropiate: Lupcina la 3,26 km, Brodina la 5,3 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.