Localitatea Dragoiasa (judetul Suceava) Resedinta: Panaci.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dragoiasa, judetul Suceava

Babele Gurghiului Babele Gurghiului la 36,03 km
Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 39,82 km
Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei la 22,91 km
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 24,48 km
Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 44,93 km
Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 19,68 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 39,69 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 40,65 km
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei Muntii Rarau la 32,9 km
Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau la 44,11 km
Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 44,92 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 43,72 km
In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 40,53 km
Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 33,31 km
Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes la 33,88 km
Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 28,49 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Varful Omu Muntii Suhard la 46,17 km
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 41,27 km
Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Lavanda Galautas la 29,3 km
La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 20,81 km
La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului la 48,47 km
Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita Muntii Calimani la 17,75 km
Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 36,08 km
Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana.
Piatra Laptariei Bilbor la 13,66 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Ulita copilariei Toplita la 26,71 km
Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 14,58 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 42,59 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Cuptor de ars var Darmoxa la 8,4 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 16,38 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 44,8 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
[ Sus ↑ ]
Negoiu Romanesc - Muntii Calimani
Negoiu Romanesc - Muntii Calimani la 16,47 km
Cascada Lomasita, Stanca Domnul Lomasel, Lacul Iezerul Calimanilor
Cascada Lomasita, Stanca Domnul Lomasel, Lacul Iezerul Calimanilor la 17,75 km
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 68,15 km. Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 68,56 km. Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Mocanita Sovata Mocanita Sovata Campu Cetatii la 66,4 km. Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde.
Capela Sfantul Barnaba Capela Sfantul Barnaba Pasul Bucin la 57,59 km. Capela construita in Pasul Bucin a fost ridicata in cinstea Sfantului Barnaba. O usoara plimbare - Dupa ce dimineata am gasit geocutia ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Panouri goale pe marginea drumului - In timp ce la Izvorul Doisprezece era inca cat de cat lumina, cand am ajuns in Pasul Bucsin, se facuse intuneric. Pe pamant, dar cu doua creioane - Dupa vizita mea anterioara, dupa o luna, am revenit.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 59,15 km. Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 69,26 km. Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Lacul din spatele castelului Teleki la 67,75 km. Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Varful Amiaza Varful Amiaza la 62,38 km. Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Burgberg Batos la 64,41 km. Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Piatra lui Kota Piatra lui Kota Muntele Iavardi la 68,73 km. Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi. Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota.
Pasul Liban Pasul Liban la 65,28 km. Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-).
Stanca Bufnitei Stanca Bufnitei Muntele Iavardi la 67,37 km. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. La Stanca Bufnitei, imbufnati - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita la 65,11 km. Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.