Localitatea Dorna Candrenilor (judetul Suceava) Resedinta: Dorna Candrenilor.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dorna Candrenilor, judetul Suceava

Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 35,13 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Varful Bistriciorul la 29,1 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Varful Tihu Varful Tihu Muntii Calimani la 30,32 km
Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 47,99 km
Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Varful Zespezel la 48,24 km
Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 33,4 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec la 48 km
Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 16,84 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Saua Diecilor Muntii Suhard la 14,5 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Piatra Laptariei Bilbor la 38,79 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Casoaia lui Ladas Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 29,07 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 17,58 km
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Piatra Runcului Masa Talharului la 43,18 km
Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 49,99 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Cariera de travertin Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 21,09 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 35,7 km
Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 29,35 km
Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Tinovul Mare Poiana Stampei la 12,76 km
Tinovul Mare este o arie protejata de interes national, care se afla pe teritoriul comunei Poiana Stampei.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 43,48 km
La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Mofeta Mofeta Borsec la 49,35 km
Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Cuptor de ars var Darmoxa la 28,43 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Stancile Doisprezece Apostoli Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 26,28 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 19,71 km
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei la 20,25 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 66,42 km. In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Varful Highes Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 63,25 km. Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 57,63 km. Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu la 50 km. In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 67,82 km. Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Stejaris Tulghes la 58,31 km. Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 63,53 km. Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Clopotnita din Felszeg Clopotnita din Felszeg Ditrau la 63,59 km. Clopotnita din Felszeg (partea de sus a satului) se afla in Ditrau.
Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Ditrau la 63,8 km. Biserica romano-catolica cu hramul Preasfanta Inima a lui Isus (biserica romano-catolica noua, biserica mare) este cea mare si mai noua dintre cele doua biserici catolice din Ditrau.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 65,18 km. In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 66,76 km. Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.