Localitatea Carlibaba (judetul Suceava) Resedinta: Carlibaba.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Carlibaba, judetul Suceava

Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 24,13 km
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 34,54 km
Stana lui Verticu (Varatic).
Cheile Zugreni Cheile Zugreni la 34,94 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 34,95 km
Varful Stana lui Verticu (Varatic)
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 42,31 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei la 47,23 km
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 41,05 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Varful Bistriciorul la 49,31 km
Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Piatra Runcului Masa Talharului la 35,39 km
Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 42,94 km
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei la 44,04 km
Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la 39,16 km
Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 38,65 km
Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
[ Sus ↑ ]
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei la 34,98 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau la 35,51 km
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 67,57 km. Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Stanca Domnul Lomasel In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 68,06 km. Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 54,38 km. Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 50,18 km. Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 68,76 km. Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Curmatura Tihu la 50,63 km. Curmatura Tihului
Izvorul Borcut Bilbor la 57,67 km. Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Cuptor de ars var Darmoxa la 53,37 km. Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 58,98 km. Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.