Localitatea Talmaciu (judetul Sibiu) Resedinta: Talmaciu. Denumire maghiara: Nagytalmács. Denumire germana: Talmesch.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Talmaciu, judetul Sibiu

Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 27,67 km
Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Biserica fortificata Axente Sever la 47,43 km
Biserica fortificata din Axente Sever
Lac Tocile la 7,5 km
Lacurile Tocile
Manastirea Cisterciana Carta la 27,4 km
Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 28,73 km
Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 14,51 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Biserica catolica Sibiu la 16,93 km
Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 16,56 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 13,56 km
Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Gasita - Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 18,43 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 19,09 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Castrul Arutela Castrul Arutela la 43,64 km
Azi monument istoric, castrul a fost construit in ultimul an de domnie a imparatului Hadrian (117-138), facand parte din linia de aparare impotriva atacurilor barbarilor, Limes Alutanus. Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Cetatea Dealu Frumos Cetatea Dealu Frumos la 47,3 km
Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
Hosman Hosman la 22,19 km
Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 28,83 km
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Cetatea Scurta Orlat la 27,07 km
Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 27,54 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Turnul Zincarilor la 16,58 km
Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 18,28 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 27,35 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 28,39 km
Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Cisnadie Cisnadie la 10,16 km
Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 48,23 km
Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 15,14 km
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 35,51 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 41,01 km
Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 16,05 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Varful Oncesti Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Cheile Cheia Cheile Cheia la 45,32 km
Cheile Cheia, situate in Parcul National Buila-Vanturarita, Muntii Capatinii, sunt unele dintre cele mai inguste si salbatice sectoare de chei din tara.
[ Sus ↑ ]
Varful Negoiu - Muntii Fagaras
Varful Negoiu - Muntii Fagaras la 24,61 km
Varful Lespezi - Muntii Fagaras
Varful Lespezi - Muntii Fagaras la 25,74 km
Pasul Groapa Seaca la 59,55 km. La intoarecerea de pe Transalpina am facut un mic ocol.
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 65,86 km. Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
Lacul Mandra Lacul Mandra Muntii Parang la 66,61 km. Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 69,97 km. Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Saua Gemanarea Saua Gemanarea Muntii Parang la 67,16 km. Saua Gemanarea se afla intre varfurile Stoienita si Gemanarea, de la Stoienita spre sud.
Refugiul Carja Refugiul Carja Muntii Parang la 67,21 km. Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 65,63 km. Piramidele de pamant de la Sona.
Castelul Bethlen Castelul Bethlen Cris la 62,43 km. Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.