Localitatea Selimbar (judetul Sibiu) Resedinta: Selimbar. Denumire maghiara: Sellenberk. Denumire germana: Schellenberg.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Selimbar, judetul Sibiu

Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 4,63 km
In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 20,99 km
Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Nou Nou Neudorf la 9,46 km
Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
Casolt Casolt la 6,83 km
Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Baraj Oltet la 43,48 km
Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Lacul Austel Ocna Sibiului la 15,14 km
Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 4,11 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Calnic Calnic la 43,3 km
Calnic este situata in partea sud-estica a judetului Alba, la o distanta de 28 km de municipiul Alba Iulia si la 15 km de Sebes. Gasita - Am gasit cutia.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 5,06 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Lacul Inului Ocna Sibiului la 15,42 km
Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 5,35 km
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Rezervatia de stepa Dealul Zackel la 14,61 km
Dealul Zackel este o rezervatie naturala de tip mixt, situata pe teritoriul administrativ al comunei Slimnic.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 9,55 km
Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 15,22 km
Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 25,07 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 3,43 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Cetatea Dealu Frumos Cetatea Dealu Frumos la 44,43 km
Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 25,31 km
Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 23,69 km
Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Balta cu namol Ocna Sibiului la 15,29 km
Lacul Balta cu Namol de la Ocna Sibiului s-a format intr-o excavatie in acoperamantul sarii.
Hosman Hosman la 19,53 km
Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 22,41 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Vurpar Vurpar la 18,54 km
Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta.
Cibinburg Cibinburg la 17,84 km
Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 15,31 km
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 16,29 km
Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Biserica fortificata Axente Sever la 36,01 km
Biserica fortificata din Axente Sever
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 15,36 km
Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
Lacul Randunica la 15,11 km
Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
Agnita Agnita la 40,43 km
Agnita, pomenita pentru prima oara intr-un document de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala. Biserica - Frumoasa biserica.
[ Sus ↑ ]
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti la 30,38 km
Varful Negoiu - Muntii Fagaras
Varful Negoiu - Muntii Fagaras la 35,09 km
Casa Wonnerth Casa Wonnerth Sighisoara la 68,27 km. Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 68,26 km. Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas.
Casa Haraszty Casa Haraszty Sighisoara la 68,25 km. Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 68,17 km. Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii.
Valchid Valchid la 53,69 km. Valchid este o localitate in judetul Sibiu.
Poarta de Piatra Poarta de Piatra la 50,06 km. Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Daia Daia la 69,21 km. Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Casa Fronius Casa Fronius Sighisoara la 68,26 km. Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Casa Michael von Melas Casa Michael von Melas Sighisoara la 68,42 km. In aceasta casa a crescut si a locuit Michael von Melas (1729-1806), general si comandant al armatei austriece.
Apold Apold la 62,56 km. Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 51,85 km. Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Manastirea Stanisoara Manastirea Stanisoara la 53,16 km. Manastirea Stanisoara, numita pana in secolul al 18.
Castrul de pamant Podmoale Sighisoara la 67,45 km. Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 68,38 km. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.