Localitatea Retis (judetul Sibiu) Resedinta: Bradeni. Denumire maghiara: Réten.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Retis, judetul Sibiu

Casa Wonnerth Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938.
Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias.
Dealul Dungo De la bai spre vest, la doar 200 m distanta, pe partea geografica dreapta a paraului Sarat, se afla Dealul Dungo.
Castelul Bethlen Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata.
Turnul inclinat In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
Peretele de bazalt Piatra Cioplita Rezervatia naturala de tip geologic reprezinta cel mai sudic punct de eruptii de bazalte din Muntii Persani, respectiv al neovulcanismului din tara.
Cetatea taraneasca Jimbor Jimbor se afla la 25 km nord-est de orasul Rupea, pe raul Homorod, si la 8 km de Mercheasa.
Fantana Printesei Indurerate Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Mausoleul si cimitirul eroilor Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar.
Marpod Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Casa Fronius Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Biserica leprosilor Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea.
Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas.
Biserica reformata In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin - Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra.
Izvorul Dorului Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Gasita - Am gasit cutia in padure.
Vila Franka Sighisoara Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
Canionul Mihaileni Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Primaria Sighisoara Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane.
Biserica reformata Biserica reformata din Sangeorgiu de Padure a fost construita la inceputul secolului al XIV-lea.
Piramidele de la Sona Piramidele de pamant de la Sona.
Biserica evanghelica fortificata Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Casa Joseph Bacon Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Biserica ortodoxa In drum spre Cheile Dopca, dinspre DN13, inainte de a intra in satul Bogata Olteana, privirea ne este atrasa de catre o biserica construita din piatra fasonata si sculptata.
Casa Georgius Krauss In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Gradinita Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului.
Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor.
Fortareata lui Mihai Fortareata lui Mihai, de langa Mateias.
Padurea paralela cu strada Rakoczi In partea de sud a orasului Odorheiu Secuiesc, la est si paralel cu strada Rakoczi Ferenc, gasim o padure de brazi.
Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea.
Cetatea Rupea Cetatea Rupea se afla intr-o pozitie dominanta, in apropierea drumului european E60, deasupra orasului Rupea. Prima cutie - Gasita de clubul nostru, prima comoara din (speram) un lung sir. Am gasit si aceasta geocutie - Este o cetate medievala intr-o stare foarte buna comparate cu alte cetati.
Necropola tumulara Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic.
Monumentul Skariatin In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Biserica evanghelica Maldorf Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald.
[ Sus ↑ ]
Piramidele de la Sona
Piramidele de la Sona
Depresiunea Fagarasului (Tara Fagarasului, Tara Oltului, valea raului Olt).
Lacul Rák - Porumbenii Mari
Lacul Rák - Porumbenii Mari
Lacul Rák (Rac) este situat la 2 km nord de Porumbenii Mari, la altitudinea de 600 m. Circumferinta lacului este de 800 m, lungimea 250 m, latimea 150 m, adancimea este de maximum 7 m, iar suprafata lacului este de 28000 m2, 10 ha cu terenurile aferente.
Lacurile de la Strandul Codlea Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Izvoarele de apa minerala Selters Apa minerala a izvoarelor Selters este carbogazoasa, alcalina, si putin sarata - seamana din punct de vedere al gustului si efectelor benefice cu celebra apa minerala din Niederselters, Germania.
Izvorul Vajas Izvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
Parcul portilor inchise Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei.
Movilele lui Ali pasa La sud-vest de comuna Livezeni, se afla niste movile interesante, care au fost create cu ocazia unor alunecari de teren. Pe strada Comorii la movilele cu comoara - Dupa cateva zile cu ploaie, in sfarsit o zi cu soare.
Izvorul parcarii Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Sugas Bai Sugas Bai se afla la 8 km distanta de Sfantu Gheorghe, la vest. Dimineata - Am gasit geocutia, impreuna cu prietenul meu Marci din Sfantu Gheorghe. Am gasit cutia - Am pus un cercel inauntru. A fost odata - Sugas Bai pentru mine e un loc minunat.
Baile sarate de la stufaris Baile sarate de la stufaris Nadasszeki sosfurdo sunt bai traditionale, care se afla pe valea Varghisului, la sud-vest de Selters.
Fantana cu apa sarata Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud. Provocare si satisfactie - Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery.
Statuia Arcasul Statuia Arcasul, realizata de Kulcsár Béla se afla in Cartierul Cornisa, Targu Mures. Ascunzis aproape drive-in - Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Gasita - Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.