Localitatea Rau Sadului (judetul Sibiu) Resedinta: Rau Sadului. Denumire maghiara: Riuszád.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rau Sadului, judetul Sibiu

Cetatea Salgo Cetatea Salgo Sibiel la 19,45 km
Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 34,92 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Cetatea Scurta Orlat la 17,99 km
Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 30,88 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Marpod Marpod la 43,35 km
Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 21,39 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 27,77 km
Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Varful Cozia Varful Cozia la 39,83 km
Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
Lacul Balea Lacul Balea la 43,76 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 27,94 km
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 9,59 km
Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Rezervatia de stepa Dealul Zackel la 31,78 km
Dealul Zackel este o rezervatie naturala de tip mixt, situata pe teritoriul administrativ al comunei Slimnic.
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 28,15 km
Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu la 41,99 km
Inceputul asezarii manastirii il fac calugarii sihastrii de la manastirea Cozia care se retrageau in acest loc pentru o viata duhovniceasca mai aspra, din secolul 16. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 42,77 km
Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 19,25 km
Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Transalpina Transalpina la 44,11 km
Transalpina sau Drumul Regilor. Prima mea cutie gasita - Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 27,49 km
Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 33,97 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 44,27 km
Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita la 15,54 km
Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului la 28,55 km
Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 45,08 km
Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Varful Dengheru aronbv Varful Dengheru aronbv la 43,83 km
Dengheru peak in mountain Parang (Ranca-Transalpina). Geocutia din apropierea varfului Papusa - Am ajuns in statiunea Ranca intr-o zi de duminica, dupa masa. Placerea noastra - Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Loc spectaculos - Foarte spectaculos loc.
Hosman Hosman la 36,56 km
Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu.
[ Sus ↑ ]
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti la 14,79 km
Melcii Doabrei - Brezoi
Melcii Doabrei - Brezoi la 33,24 km
Valea Doabrei - Rezervatia Padurea Calinesti-Brezoi - Valea Lotrului, Parcul National Cozia
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 69,83 km. Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Lacul Carja Lacul Carja Muntii Parang la 50,45 km. Lacul Carja se afla la o altitudine de 2118 m, la est de varful omonim inalt de 2405 m.
Rapa Evantai la 63,39 km. Rezervatia Ocnele Mari se intinde pe o suprafata de 1,4 ha, se afla in apropierea orasului Ocnele Mari.
Podul natural Banita Podul natural Banita la 65,29 km. Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Padurea colorata Baia de Fier la 58,04 km. Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 62,34 km. Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Traseul Ruinelor Vulcan la 63,84 km. Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Mosna la 58,07 km. Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Piatra Crinului Piatra Crinului Muntii Parang la 52,44 km. Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Cheile Banitei Cheile Banitei la 61,53 km. Cheile Banitei se afla la 8 km de Petrosani, in vecinatatea Pesterii Bolii. Mai bine mai tarziu, decat niciodata - Am vizitat Cheile Banitei de mai multe ori, de data asta am venit doar pentru geocutie. Sunt curios - Intr-adevar, avem o geocutie ascunsa acolo, anul trecut in iulie, dar nu am apucat inca s-o public si aici.
Copsa Mare Copsa Mare la 68,09 km. Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.