Localitatea Poienita (judetul Sibiu) Resedinta: Carta. Denumire maghiara: Oláhtyúkos. Denumire germana: Konradsdorf. Alta denumire: Korláttelke.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poienita, judetul Sibiu

Lacul Matelor Ocna Sibiului la 38,36 km
Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
Lespezi Star Lespezi Star la 26,4 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Casa Jakody Casa Jakody Sighisoara la 48,59 km
Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului.
Cisnadie Cisnadie la 33,31 km
Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 38,49 km
Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Biserica luterana fortificata Biserica luterana fortificata Richis la 31,91 km
Biserica evanghelica luterana fortificata din Richis (Reichesdorf) este o basilica gotica de peste 500 de ani. Clopotnita - Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 38,74 km
Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Casa Haraszty Casa Haraszty Sighisoara la 48,47 km
Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 13,16 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Marpod Marpod la 7,83 km
Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 34,08 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Gura Raului Gura Raului la 49,94 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Casa Richter Casa Richter Sighisoara la 48,53 km
Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28.
Moardas Moardas la 26,59 km
Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita.
Turnul Cizmarilor Turnul Cizmarilor Sighisoara la 48,7 km
Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Casa Albert Sighisoara la 48,51 km
In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 48,45 km
Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas.
Casa Fronius Casa Fronius Sighisoara la 48,48 km
Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 49,62 km
Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 34,06 km
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 38,47 km
Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Padurea Breite Padurea Breite Sighisoara la 47,11 km
Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Casa Breslelor Sighisoara la 48,49 km
Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 41,05 km
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Biserica din Deal Biserica din Deal Sighisoara la 48,27 km
Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 36,6 km
Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 32,1 km
In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Rusi Rusi la 33,48 km
Localitatea Rusi (in dialectul sasesc Reissen, in germana Reussen, in maghiara Rüsz), apartine de comuna Slimnic. Gasita - Am gasit cutiuta.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 39,79 km
Piramidele de pamant de la Sona.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 31,33 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Viscri Viscri la 49,06 km
Biserica este inchisa intre orele 14-16. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
[ Sus ↑ ]
Cascada Balea - Muntii Fagaras
Cascada Balea - Muntii Fagaras la 21,31 km
Valea Balea in aprilie - Muntii Fagaras
Valea Balea in aprilie - Muntii Fagaras la 23,5 km
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 58,92 km. Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Poarta de Piatra Poarta de Piatra la 55,86 km. Poarta de Piatra este un imens portal deschis in stanca, situat pe muchia ingusta ce se desprinde spre vest din Varful Portii de Piatra.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 60,24 km. Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Castrul Arutela Castrul Arutela la 62,86 km. Azi monument istoric, castrul a fost construit in ultimul an de domnie a imparatului Hadrian (117-138), facand parte din linia de aparare impotriva atacurilor barbarilor, Limes Alutanus. Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Un fel de cetate Un fel de cetate Porumbenii Mari la 67,63 km. Langa Fantana printesei indurerate, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului la 62,85 km. In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 50,11 km. Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Biserica catolica Biserica catolica Rupea la 56,81 km. Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.
Sura cu fereastra Holbav la 62,77 km. Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Biserica lutherana Biserica lutherana Hetiur la 52,9 km. Satul Hetiur este mentionat in anul 1446 cu numele de Marienburg, care marturiseste despre biserica dedicata Sfantei Maria. Langa sosea - Dupa o pauza de masa, am luat desertul.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 61,59 km. Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 59,66 km. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Castelul Haller Castelul Haller Hoghiz la 60,92 km. Conacul Haller se afla in centrul comunei Hoghiz, intr-un parc pitoresc, bine intretinut, plin cu stejari seculari.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi Baile Homorod la 61,92 km. Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului la 60,34 km. Acces din orasul Zarnesti - Cabana Plaiul Foii, apoi traseul montan Cabana Plaiul Foii - Poiana Tamasel triunghi rosu, apoi punct galben pana la Cabana Garofita Pietrei Craiului. Am gasit cu usurinta comoara - Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii.
Monumentul Skariatin In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.