Localitatea Padureni (judetul Sibiu) Resedinta: Slimnic. Denumire maghiara: Erdeiházak.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Padureni, judetul Sibiu

Vurpar Vurpar la 10,56 km
Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 26,57 km
Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 13,74 km
Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Belvedere Cascada Balea La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Rezervatia de stepa Dealul Zackel la 5,05 km
Dealul Zackel este o rezervatie naturala de tip mixt, situata pe teritoriul administrativ al comunei Slimnic.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 32,99 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel Muzeul de icoane pe sticla din Sibiel la 29,93 km
Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea se afla langa biserica din Sibiel, si cuprinde cea mai mare colectie de icoane pe sticla din Ardeal (secolul XVIII-XIX).
Johanniskirche Johanniskirche Sibiu la 16,1 km
Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Marpod Marpod la 22,17 km
Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Casolt Casolt la 17,42 km
Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam.
Izvorul Dorului Izvorul Dorului la 27,04 km
Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Gasita - Am gasit cutia in padure.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 29,32 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 13,2 km
Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Lacul fara fund Ocna Sibiului la 13,2 km
Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 13,97 km
Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita la 33,66 km
Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 33,75 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Turnul Zincarilor la 15,83 km
Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Biserica catolica Sibiu la 15,64 km
Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Biserica fortificata Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Turnul Falkenhayn Turnul Falkenhayn la 13,46 km
Gusterita (Hammersdorf, Szenterzsébet) a fost odinioara un sat sasesc, iar din 1950 face parte din municipiul Sibiu - este situata in partea de nord-est al orasului, despartita de raul Cibin. Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara.
Biertan Biertan la 32,69 km
Biertan este situata in mijlocul podisului Transilvaniei, in nordul judetului Sibiu, la egala distanta de orasele Medias si Sighisoara. Gasita - Am gasit cutia.
Biserica evanghelica Hundorf Biserica evanghelica Hundorf Viisoara la 49,89 km
Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376.
Podul Minciunilor Podul Minciunilor la 15,52 km
Podul Minciunilor din Sibiu este primul pod din fonta de pe teritoriul actual al Romaniei, realizat în 1859, acesta asigurand accesul in cetate dinspre Orasul de Jos. Am gassit cutiuta - Am gassit cutiuta de linga Podul Minciunilor. Podul Minciunilor, care spune adevarul - Felicitari si la cat mai multe cutii gasite. Sibiu - Participand la eventul GeoFest Sibiu-2014, locul de intalnire fiind Kleine Cafe, a trebuit sa trec peste Podul Minciunilor, asa ca m-am oprit sa caut si aceasta cutie, nuai ca norocul nu a fost de partea mea in a gasi cutia, insa am admirat capodopera Sibiului cu atatea povesti si legende.
Hosman Hosman la 19,33 km
Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu.
Baraj Oltet la 43,2 km
Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Lespezi Star Lespezi Star la 47,59 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 13,09 km
Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 16,31 km
In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 45,84 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 35,54 km
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Valchid Valchid la 38,5 km
Valchid este o localitate in judetul Sibiu.
Cetatea Scurta Orlat la 28,19 km
Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 35,87 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni la 11,92 km
Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Cisnadie Cisnadie la 24,61 km
Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
[ Sus ↑ ]
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti la 44,52 km
Cascada Balea - Muntii Fagaras
Cascada Balea - Muntii Fagaras la 45,28 km
Casa Richter Casa Richter Sighisoara la 54,64 km. Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28.
Monumentul Skariatin In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Turnul Cositorarilor Turnul Cositorarilor Sighisoara la 54,58 km. Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 65,94 km. Piramidele de pamant de la Sona.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 54,78 km. Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii.
Pod peste Tarnava Mare Pod peste Tarnava Mare Vanatori la 65,33 km. La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare.
Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara la 55,77 km. Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
Casa Prieteniei Casa Prieteniei Zagar la 55,99 km. Casa parohiala construita in 1794, precum si fostele locuinte ale profesorilor au fost partial reconstruite si renovate intre anii 2007-2008.
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului la 64,72 km. Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei.
Cheile Valisoarei la 69,9 km. Raul Aiud isi are izvoarele in extremitatea de nord-est a Muntilor Trascau, strabatand cu apele sale pe o mica distanta Masivul Bedeleu, Depresiunea Trascaului, Depresiunea Poiana Aiudului, Piemontul Trascaului si Culoarul Muresului.
Varful Cozia Varful Cozia la 68,14 km. Varful Cozia sau Ciuha Mare este cea mai mare inaltime a masivului Cozia.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.