Localitatea Nocrich (judetul Sibiu) Resedinta: Nocrich. Denumire maghiara: Újegyház. Denumire germana: Leschkirch. Alta denumire: Neukirch.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Nocrich, judetul Sibiu

Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 34,04 km
Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Lacul Balea Lacul Balea la 35,34 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Biserica din Deal Biserica din Deal Sighisoara la 44,24 km
Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 29,99 km
Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Rosen Garten Rosen Garten la 38,93 km
Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului la 29,61 km
Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Mosna la 22,2 km
Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Piramidele de la Sona Piramidele de la Sona la 47,66 km
Piramidele de pamant de la Sona.
Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara la 45,77 km
Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita la 33,3 km
Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu la 26,6 km
In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Palatul Brukenthal Avrig la 19,25 km
Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 30,12 km
Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 33,08 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Cetatea Scurta Orlat la 42,02 km
Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 29,99 km
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Biertan Biertan la 27,14 km
Biertan este situata in mijlocul podisului Transilvaniei, in nordul judetului Sibiu, la egala distanta de orasele Medias si Sighisoara. Gasita - Am gasit cutia.
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 44,53 km
Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas.
Casa Virgil Marzea Casa Virgil Marzea Sighisoara la 44,49 km
Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8.
Fantanita Craiesei Fantanita Craiesei Fagaras la 39,08 km
Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Monumentul Skariatin Monumentul Skariatin Sighisoara la 46,5 km
In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Biserica Sfanta Treime Biserica Sfanta Treime Sibiel la 44,23 km
Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu. Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Johanniskirche Johanniskirche Sibiu la 26,3 km
Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Izvorul Dorului Izvorul Dorului la 31,25 km
Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Gasita - Am gasit cutia in padure.
Casa Georgius Krauss Casa Georgius Krauss Sighisoara la 44,65 km
In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 26,66 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni la 12,04 km
Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara la 44,32 km
Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 30,26 km
Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara la 44,42 km
Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea.
Rusi Rusi la 22,61 km
Localitatea Rusi (in dialectul sasesc Reissen, in germana Reussen, in maghiara Rüsz), apartine de comuna Slimnic. Gasita - Am gasit cutiuta.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 30,08 km
Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Danes Danes la 40,91 km
Comuna Danes este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, in culoarul Tarnavei Mari, pe malul stang al raului. Gasita - Gasita.
Casa Jakody Casa Jakody Sighisoara la 44,53 km
Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului.
[ Sus ↑ ]
Cascada Balea - Muntii Fagaras
Cascada Balea - Muntii Fagaras la 32,32 km
Valea Balea in aprilie - Muntii Fagaras
Valea Balea in aprilie - Muntii Fagaras la 34,44 km
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 68,91 km. Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta.
Gradinile fermecate ale dragonilor Gradinile fermecate ale dragonilor Gaiesti la 61,62 km. Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie.
Pod peste Tarnava Mare Pod peste Tarnava Mare Vanatori la 53,87 km. La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 65,78 km. La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Omul de piatra Omul de piatra Comana de Sus la 67,09 km. Omul de piatra se afla pe versantul nordic al vaii Comana, chiar deasupra drumului forestier.
Castrul Arutela Castrul Arutela la 69,8 km. Azi monument istoric, castrul a fost construit in ultimul an de domnie a imparatului Hadrian (117-138), facand parte din linia de aparare impotriva atacurilor barbarilor, Limes Alutanus. Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
Cindrel la 61,64 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Valea Comorilor Parau la 62,34 km. Paraul Comorilor se formeaza intre dealurile Capul Homoraciu si Osoiul Mare, curge spre nord-vest, si in apropiere de comuna Parau devine Muncelul (Lacioru peste totu).
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 66,9 km. In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 65,4 km. Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor.
Castelul Guthman-Valenta Castelul Guthman-Valenta Hoghiz la 66,84 km. Castelul Guthman-Valenta din Hoghiz se afla la 300 m distanta spre sud - sud-est de castelul Kalnoky, in vecinatatea bisericii ortodoxe.
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 67,36 km. Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.