Localitatea Bungard (judetul Sibiu) Resedinta: Selimbar. Denumire maghiara: Bongárd. Denumire germana: Baumgarten. Alta denumire: Bangert.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bungard, judetul Sibiu

Johanniskirche Johanniskirche Sibiu la 6,33 km
Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 16,41 km
Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Rosen Garten Rosen Garten la 16,92 km
Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 17,74 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Moardas Moardas la 27,89 km
Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 27,87 km
Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 8,38 km
Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Nou Nou Neudorf la 7,2 km
Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 16,75 km
Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Lacul Balea Lacul Balea la 36,59 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 34,67 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 20,95 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Caderile de apa ale Caltunului Caderile de apa ale Caltunului la 36,37 km
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Vurpar Vurpar la 16,41 km
Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 16,56 km
Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Cibinburg Cibinburg la 20,37 km
Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Chirpar Chirpar la 31,79 km
Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 4,31 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Biserica Reformata Ocna Sibiului la 17,5 km
Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 11,84 km
Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 16,34 km
Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 47,58 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 24,16 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 16,35 km
Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Biserica fortificata Axente Sever la 35,22 km
Biserica fortificata din Axente Sever
Cisnadie Cisnadie la 8,88 km
Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Turnul Falkenhayn Turnul Falkenhayn la 4,35 km
Gusterita (Hammersdorf, Szenterzsébet) a fost odinioara un sat sasesc, iar din 1950 face parte din municipiul Sibiu - este situata in partea de nord-est al orasului, despartita de raul Cibin. Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara.
Turnul Olarilor Turnul Olarilor Sibiu la 5,86 km
Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Biertan Biertan la 46,2 km
Biertan este situata in mijlocul podisului Transilvaniei, in nordul judetului Sibiu, la egala distanta de orasele Medias si Sighisoara. Gasita - Am gasit cutia.
Cetatea Talmaciu Cetatea Talmaciu la 14,13 km
Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Geocutie cu soareci - Am gasit cutia + 2 soareci. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina).
Brateiu Brateiu la 46,91 km
Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Gasita - Locul e cam sus.
Lacul Negru Ocna Sibiului la 16,41 km
Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
[ Sus ↑ ]
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti la 32,85 km
Varful Negoiu - Muntii Fagaras
Varful Negoiu - Muntii Fagaras la 33,58 km
Pasul Urdele Muntii Parang la 65,02 km. Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Lacurile Vidal-Pencu Muntii Parang la 67,29 km. Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Primaria Sighisoara Primaria Sighisoara la 66,23 km. Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane.
Varful Mamut Varful Mamut la 65,47 km. Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
Casa Wonnerth Casa Wonnerth Sighisoara la 66,05 km. Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 60,24 km. Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara la 65,78 km. Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias.
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara la 66,41 km. Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea.
Padurea Breite Padurea Breite Sighisoara la 64,25 km. Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Schitul Pahomie Schitul Pahomie Buila-Vanturarita la 59,83 km. Situat la poalele Masivului Buila-Vanturarita, schitul dateaza din anul 1520, desi este vehiculat, in acest sens, si anul 1509.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov la 59,42 km. Primul asezamant de maici de pe teritoriul actualei Romanii, Schitul Ostrov, ctitorie din 1520-1521 a lui Neagoe Basarab, se afla pe o insulita a Oltului accesibila din centrul Calimanestiului. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 66,16 km. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
Barajul Vidraru Barajul Vidraru la 55,49 km. Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 65,95 km. Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.