Localitatea Crasna (judetul Salaj) Resedinta: Crasna. Denumire maghiara: Kraszna.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Crasna, judetul Salaj

Biserica catolica Zalau la 14,03 km
Biserica catolica, Zalau
Gradina Zmeilor Gradina Zmeilor la 33 km
Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la numai 9 km sud de orasul Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim o adevarata perla turistica: Gradina Zmeilor. Amenajari inutile si oribile - In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Excursie - Este un loc splendid.
Calcarele cu hipuriti Valea Crisului la 32,22 km
Calcarele cu hipuriti de pe Valea Crisului
Biserica de lemn din Zimbor la 34,72 km
Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea. Dintre trasaturile vechi pot fi mentionate fereastra cu oblon prins in structura peretilor, piciorul de altar sculptat in forma de potir.
Statuia Isus Mantuitorul Borumlaca la 30,17 km
Statuia Cristos Mantuitorul (Cristo Redentor), din Rio de Janeiro, Brazilia? Nu!
Biserica reformata Marghita la 44,94 km
Biserica reformata din Marghita a fost construita intre secolele XVI-XVIII, in stil baroc. La transformarile si reparatiile bisericii a contribuit si sotia principelui Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I, Zsuzsanna Lórántffy.
Biserica reformata din Zimbor la 34,64 km
Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn. Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330.
Cuta Cuta Socond la 43,32 km
Comuna Socond, satul Cuta. Voi reveni cu urmatoarea ocazie - Am fost acolo dar nu am gasit cutia, poate din cauza zapezii, sau poate din cauza ca nu am citit atent toate detaliile de aici. Traseul este: Satu Mare > spre aeroport > Madaras > Ardud > Ratesti > din Ratesti la stanga spre Socond > din Socond la stanga spre Hodisa si imediat dupa pod la dreapta pe langa padure spre Cuta.
Pestera Casa Zmeului Pestera Casa Zmeului Vadu Crisului la 34,33 km
Cetatea Zanelor, denumita si Casa Zmeului, se afla in Muntii Padurea Craiului, pe versantul drept al defileului Crisului Repede, la aproximativ 300 m nord de tunelul feroviar. In evul mediu se transporta aici pe plute sare si lemn spre Ungaria, turnul indeplinea rolul de punct vamal.
Laguna Albastra Laguna Albastra Aghiresu la 43,84 km
Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas. Brooke Shields - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Un pic de verde - Laguna Albastra ne-a privit cu ochi verzi, posibil influentati de inceputul toamnei si de norii de pe cer. Aici, sub Dealul Zalagosi, se afla fosta Mina Bagara, zona din care sa extras piatra si caolin.
Biserica reformata Zalau la 14,17 km
Biserica reformata din Zalau
Laguna Verde Aghiresu la 42,66 km
Sub denumirea improprie Laguna Verde sunt cunoscute doua lacuri, care se afla la 1,2 km nord-vest de Laguna Albastra. Mai putin cunoscute, si poate chiar mai frumoase, lacurile au o adancime de 1,1 m, respectiv 1,7 m.
Plop negru Ciocmani la 40,1 km
Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes. Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Biserica de lemn Ciumarna la 20,28 km
Biserica de lemn din Ciumarna
La Plese Dancu la 38,91 km
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese. Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite.
Castrul roman Sutoru la 33,63 km
Castrul roman, Sutoru
Cetatea Varjuvar Cetatea Varjuvar la 38,57 km
Cetatea Varjúvár O zi splendida - Intr-o excursie cu bicicleta am gasit geocutia de la Varjuvar. Varju cum? - Ma incapatanez sa ajung la Varjuvar de vreo doi ani.
Biserica romano-catolica Abram la 41,11 km
Biserica a fost construita in secolul XIII, in stil romanic si a functionat in cadrul fostei manastiri premonstratense. Azi apartine bisericii reformate.
[ Sus ↑ ]
Cetatea Ardud. Cetatea Ardud, construita in 1481 de viitorul voievod al Transilvaniei Bartolomeu Dragffy, de plan poligonal cu bastioane de colt, a fost una dintre cele mai puternice fortarete seniorale din nordul Transilvaniei.
Parcul de sculpturi Arkhai Vlaha. Parcul de sculpturi Arkhai a fost creat de artistul plastic Bartha Ernõ, in curtea proprie, unde a expus sculpturi din fan, de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic in lume. Constructia parcului terasat pe trei nivele a inceput in 2008, iar pe 29 iunie 2014 si-a deschis oficial portile.
Lacul Somesul Cald. Lacul de acumulare Somesul Cald
Fanatele Clujului Fanatele Clujului. Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. O plimbare - Un ascunzis interesant. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real.
Statuia Sfantului Donath Parcul Etnografic Romulus Vuia. Statuia Sfantului Donath este amplasata in cadrul Parcului Etnografic Romulus Vuia, sectia in aer liber a Muzeului Etnografic al Transilvaniei.
Canionul cu trei vai Rus. Canionul cu trei vai se afla la nord de Rus, catre Buzas, in aval, pe flancul stang al raului Somes. Are abriuri supraetajate, sub care iarna se formeaza cascade de gheata.
Crucea Granicerului Agarbiciu. Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
Dealul Hoia. Padurea Hoia se afla pe un deal, in nordvestul orasului Cluj-Napoca.
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca. Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Crainici - Obiective turistice Lunca Localitati apropiate: Ratin la 3,17 km, Peceiu la 4,37 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.