Localitatea Capalna (judetul Salaj) Resedinta: Galgau. Denumire maghiara: Csicsókápolna.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Capalna, judetul Salaj

Biserica de lemn din Zimbor la 45,71 km
Biserica de lemn din Zimbor este monument istoric, dateaza din mijlocul secolului al XVII-lea. Dintre trasaturile vechi pot fi mentionate fereastra cu oblon prins in structura peretilor, piciorul de altar sculptat in forma de potir.
Castrul roman Sutoru la 45,11 km
Castrul roman, Sutoru
Biserica reformata Biserica reformata Sic la 37,81 km
Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241. Este cladire monument istoric, figureaza cu codul CJ-II-m-B-07759 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.
Plop negru Ciocmani la 27,98 km
Plopul negru de langa Ciocmani, cu circumferinta de 10,7 m, se afla langa raul Somes. Se pare ca este cel mai gros plop in viata din Romania, respectiv al doilea arbore dupa grosime din tara, posibil si record international.
Stufarisul de la Sic Stufarisul de la Sic la 39,92 km
Stufarisul de la Sic se afla la sud-est de sat, si se intinde pe o suprafata de 505 hectare. Din drumul judetean DJ109D, dintre Sic si Coasta, se desprinde o pasarela pietonala spre est, pe care putem traversa extremitatea de sud-vest a stufarisului.
Fanatele Clujului Fanatele Clujului la 47,11 km
Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului. O plimbare - Un ascunzis interesant. Drumul cel mai accesibil este cel din cartierul Iris, pornind din apropierea hipermagazinului Real.
Biserica reformata din Zimbor la 45,18 km
Biserica reformata din Zimbor este un ansamblu de monumente istorice, format din cladirea bisericii reformate si un turn-clopotnita din lemn. Primele insemnari despre biserica dateaza din 1330.
Canionul cu trei vai Rus la 12,64 km
Canionul cu trei vai se afla la nord de Rus, catre Buzas, in aval, pe flancul stang al raului Somes. Are abriuri supraetajate, sub care iarna se formeaza cascade de gheata.
Baile Sarate Baile Sarate Sic la 40,69 km
Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta. Baile includ un bazin cu apa foarte sarata si namol, un bazin-groapa cu salinitate medie, cabine de schimbat, si un chiosc.
Lacul Albastru Baia Sprie la 46,66 km
La Lacul Albastru se ajunge din orasul Baia Sprie, urmand strada care ne duce in directia nord, pana la padure. De aici urcam pe o poteca cu serpentine pana la lac.
Castelul Banffy Castelul Banffy Rascruci la 38,61 km
Castelul Banffy este cladire monument istoric, apare cu codul CJ-II-a-A-07742 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj. Data constructiei castelului este necunoscuta, dar se presupune ca conacul familial, construit in stil eclectic, a existat deja in secolul al XVIII-lea.
Cadere in gol Strada Valea Visei la 45,7 km
Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster. Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama.
Castelul Banffy Castelul Banffy Bontida la 38,51 km
Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534. Nucleul complexului de edificii este renascentist, cu extinderi ulterioare in stil baroc in secolul al XVIII-lea, si modificari in stil neoclasicist si romantic in secolul al XIX-lea.
Gradina Zmeilor Gradina Zmeilor la 33 km
Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la numai 9 km sud de orasul Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim o adevarata perla turistica: Gradina Zmeilor. Amenajari inutile si oribile - In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Excursie - Este un loc splendid.
Lacul Lighet Targu Lapus la 23,45 km
Lacul Lighet - Targu Lapos
Pasul Cavnic Pasul Cavnic la 45,24 km
Aflat in nordul indepartat al tarii, intr-o veche zona miniera din Maramures, cu peisaje minunate si locuri unice. Cutia din pas - Am gasit geocutia. Prima mea cutie - Prima mea geocutie gasita in Romania.
Biserica de lemn Ciumarna la 47,56 km
Biserica de lemn din Ciumarna
[ Sus ↑ ]
Plop negru Parcul Rozelor Cluj-Napoca. Plop negru cu circumferinta de 9,45 m, situat in parcul Rozelor, Cluj-Napoca.
Piramida mortuara Mauksch-Hintz Cluj-Napoca. Cripta piramidala a lui Mauksch-Hintz se afla in cimitirul Hajongard din Cluj, cimitirul central al orasului. Monumentul funerar construit in forma unei piramide a fost realizat din blocuri de piatra.
Gradina agrobotanica Iuliu Prodan. Gradina Agrobotanica Iuliu Prodan este situata pe teritoriul Universitãtii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Pe o suprafata de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale.
Biserica reformata Zalau. Biserica reformata din Zalau
Biserica reformata de pe strada Lupului. Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu. Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Izvorul Recea Izvorul Recea. Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul. Este accesibil din mai multedirectii.
Biserica reformata Biserica reformata Vistea. Biserica reformata-calvina a fost construita dupa anul 1241 de catre episcopul Petrus, in stil romanic. Sambata - Am gasit aceasta geocutie, cu ocazia unei excursie cu bicicleta. Pana la urma - Locul cutiei este oarecum expus. Din constructia romanica originala s-au mai pastrat numai portalurile de sud si de vest, precum si portalul sacristiei.
Biserica lui Stefan cel Mare Biserica lui Stefan cel Mare Feleac. Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Biserica catolica Zalau. Biserica catolica, Zalau
Crucea Granicerului Agarbiciu. Crucea Granicerului, 1944 - Agarbiciu
La Plese Dancu. La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese. Un deal fara vegetatie, care prezinta forme deosebite.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita. Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei. Cu o istorie de peste doua secole, aceasta biserica impresioneaza prin frumusetea si valorile sale culturale si religioase.
Biserica Scroafei Dipsa. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Baile Someseni Baile Someseni. Efectele terapeutice ale namolului din Someseni au fost identificate de cercetatori inca din anii 1880. Baile Someseni si-au trait zilele de glorie în anii 1930, imediat dupa ce au fost preluate de dr Dominic Stanca, fost medic în armata imperiala, inovator, cercetator si explorator de ape termale.
Cripta Beldi de Ozun Cluj-Napoca. Cripta familiei Beldi de Ozun este a doua cripta piramidala din cimitirul Hajongard. Se presupune ca forma de piramida a mormantului are legatura cu masoneria.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Popeasa - Obiective turistice Badeni Localitati apropiate: Valea Grosilor la 1,64 km, Gura Vladesei la 1,69 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.