Localitatea Tarsoreni (judetul Prahova) Resedinta: Stefesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tarsoreni, judetul Prahova

Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 37,84 km
In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 30,79 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 32,46 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 14,8 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 30,62 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 25,31 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Podul catre Nicaieri Matita la 24,84 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 43,32 km
Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 26,2 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 39,16 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Urlatoarele Urlatoarele la 35,13 km
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 16,48 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 36,55 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 47,69 km
Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila la 47,94 km
Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 24,98 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 26,26 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 28,7 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 30,38 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 40,59 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Crucea Domnitorului Melicesti la 10,94 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 37,13 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 14,58 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 49,74 km
Panorama spre castelul Bran
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 26,48 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Chiojdu Chiojdu la 27,43 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 35,14 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 4,9 km
Culmea Bratocea - Muntii Ciucas
Culmea Bratocea - Muntii Ciucas la 24,78 km
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 61,48 km. Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 57,86 km. Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 61,11 km. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Biserica fortificata Rotbav la 69,36 km. Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
Lacurile Rotbav la 68,58 km. Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha.
Cetatea Zanelor Cetatea Zanelor Covasna la 68,51 km. Cetatea Zanelor se afla pe Dealul Cetatii, intre paraul Cetatii si paraul Misca, la sud-est de orasul Covasna. Pinochio redivivus - Destul de greu de gasit cutia in noile conditii de mediu constatate. Relocare ascunzis - Zona vechiului ascunzis a devenit imposibil de explorat, datorita vegetatiei arbustive ce s-a tot dezvoltat.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 61,31 km. Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Cimitirul animalelor Eden Codlea la 58,25 km. Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 60,42 km. Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 64,25 km. Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Cetatea Vartej Cetatea Vartej Aninoasa la 61,1 km. Cetatea Vartej (in limba maghiara Fergettyuvar), se afla pe Dealul Bibort (Bibarc), la sud-est de satul Aninoasa, care apartine administrativ de comuna Reci. Prasnel versus Vartej - Conform dexonline prasnel inseamna sfarleaza sau titirez, o jucarie mica cu un varf ascutit si care se roteste pe o suprafata plana. Circular plan vs circular helicoidal - Vartejul presupune o miscare circulara helicoidala, in dezacord cu miscarea platformei superioare a turnului care era doar plana. Cetatea Vartej sau Cetatea Prasnel - Asa cum am scris in comentariul meu anterior, conform dexonline cuvantul vartej are mai multe intelesuri.
Poduri din piatra Saranga la 58,99 km. Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.