Localitatea Surdesti (judetul Prahova) Resedinta: Breaza.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Surdesti, judetul Prahova

Chiojdu Chiojdu la 49,25 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 23,88 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Izvoarele cu sulf Sinaia la 17,09 km
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 48,94 km
Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 41,9 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Piatra Mica la 48,66 km
Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii.
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 40,23 km
Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 43,82 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 41,5 km
Panorama spre castelul Bran
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 47,29 km
La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 21,63 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 20,89 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 31,21 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 18,43 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 36,58 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Tampa Tampa la 49,51 km
Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 40,38 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului la 48,21 km
Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant.
Love Lock Poiana Brasov la 45,25 km
Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 43,49 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 42,12 km
Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Lacul Zorile Doftana la 12,8 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 40,11 km
In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov la 46,23 km
Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am gasit - Multumesc pentru geocutie. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei.
Cabana Ciucas Cabana Ciucas Muntii Ciucas la 43,57 km
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine. Cabana din munte - Un loc unde odata ajuns, sigur vei lua o pauza. Gasita in drum spre varf - Am fost din nou in Ciucas cu intentia sa ajung in varf.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 46,12 km
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 44,66 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 46,96 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
[ Sus ↑ ]
Valea Zgarburei (Valea Scarpei), Cascadele Vanturis - Muntii Bucegi
Valea Zgarburei (Valea Scarpei), Cascadele Vanturis - Muntii Bucegi la 19,88 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 20,04 km
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 68,84 km. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 50,92 km. Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 50,8 km. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Cetatea Melcului Cetatea Melcului Bicfalau la 66,47 km. Gasirea cetatii nu ridica niciun fel de probleme, existand doua trasee marcate ce conduc la ea. Eroare - Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Explicatie - Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Ascunzis nou langa cetatea Melcului - Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 57,02 km. Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 60,33 km. Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 50,28 km. Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Piramida din cartierul Prundu Pitesti la 68,36 km. Piramida de metal si sticla, din cartierul Prundu - Pitesti, este o copie fidela a Marii Piramide a lui Keops, construita la scara 1:10.
Grote preistorice Naeni la 68,75 km. Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Cetatea Neagra Cetatea Neagra la 58,8 km. Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Cimitirul animalelor Eden Codlea la 56,87 km. Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii la 62,01 km. Unitatea montana numita Munceii Intorsurii cuprinde muntisorii aflati in interiorul curburii Carpatilor, prinsi intre arcul format de Muntii Siriu, Podu Calului, Penteleu si Depresiunea Brasov-Sfantu Gheorghe. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.