Localitatea Slanic (judetul Prahova) Resedinta: Slanic.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Slanic, judetul Prahova

Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 23,38 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Love Lock Poiana Brasov la 49,81 km
Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 43,61 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 31,31 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 15,31 km
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Muntele de sare Slanic la 1,11 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 43,27 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 47,7 km
Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Grote preistorice Naeni la 45,44 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 42,68 km
Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Sura de Piatra Sura de Piatra Piatra Mare la 41,67 km
Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 29,7 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 37,74 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 42,47 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 29,87 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 37,2 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 43,22 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 15,62 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 15,18 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 20,41 km
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 43,95 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 33,09 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 0,31 km
Pietrele rotunde de la Chiojdu
Pietrele rotunde de la Chiojdu la 23,39 km
Monumentul studentilor eroi sasi Monumentul studentilor eroi sasi Feldioara la 69,6 km. Monumentul studentilor eroi sasi a fost construit in 1912-1913, si este amplasat la marginea sud-vest a localitatii Feldioara.
Cetatea Neagra Cetatea Neagra la 66,01 km. Cetatea Codlea era probabil una dintre cele 5 fortificatii construite de cavaleri teutoni in Tara Barsei. Cetatea Neagra - Am gasit-o usor, pozele dau cam multe detalii. Pe Magura Codlei - Am gasit cutia in buna stare, fara dificultate.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 55,36 km. Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Gaterul vechi de la Gyula la 59,9 km. Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului la 62,83 km. In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 61,86 km. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Cheia Cheii la 60,48 km. Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 67,14 km. Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 61,89 km. Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 65,64 km. Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.