Localitatea Scurtesti (judetul Prahova) Resedinta: Stefesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Scurtesti, judetul Prahova

Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 31,65 km
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 34,41 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 9,19 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila la 46,66 km
Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 15,1 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 28,61 km
Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 31,65 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 46,81 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 38,25 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Babele la Sfat Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 15,09 km
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 13,64 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Crucea Domnitorului Melicesti la 9,73 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Gradina de lavanda Tiparesti la 18,21 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Cascada Conciului Posada la 23,6 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 45,87 km
Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 14,42 km
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 46,78 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 30,2 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 41,22 km
Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 43,23 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 15,5 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Grote preistorice Naeni la 48,45 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 41,19 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 28,03 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 46,31 km
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 3,01 km
Pietrele rotunde de la Chiojdu
Pietrele rotunde de la Chiojdu la 26,12 km
Hornul Nisipos Hornul Nisipos Muntii Piatra Craiului la 63,68 km. De la baza peretelui Malul Galben, sosind din valea paraului Calinet, putem alege mai multe variante pentru a ne continua drumul, una este prin Hornul Nisipos.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 59,74 km. La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 65,29 km. Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 61,91 km. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 56,95 km. Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 62,09 km. Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 62,58 km. Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Piatra cu belvedere Piatra cu belvedere Magura Codlei la 64,54 km. Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.