Localitatea Poiana (judetul Prahova) Resedinta: Comarnic.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poiana, judetul Prahova

Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 46,31 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 14,28 km
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 14,33 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Sura de Piatra Sura de Piatra Piatra Mare la 34,12 km
Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 16,87 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 39,26 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Pestera Stanciului Muntii Piatra Craiului la 46,74 km
Acces din orasul Zarnesti - Cabana Plaiul Foii, apoi traseul montan Cabana Plaiul Foii - Poiana Tamasel triunghi rosu, apoi punct galben pana la Cabana Garofita Pietrei Craiului. Am gasit cu usurinta comoara - Neavand la dispozitie un gps, doar am sunat acasa pe cineva sa ma ghideze cu info de pe net. Comoara din Pestera Stanciului - Coordonatele gps nu te mai ajuta la cautarea acestei geocutii.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 36,29 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 44,21 km
Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 26,79 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 48,39 km
Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 35,4 km
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Pestera Fundata la 39,86 km
Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 20,35 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 12,18 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 39,09 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Prapastiile Zarnestilor Prapastiile Zarnestilor Piatra Craiului la 44,14 km
Prapastiile Zarnestilor reprezinta unul dintre importantele obiective turistice ale Pietrei Craiului.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 22,98 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 15,73 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 20,58 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 14,78 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Cascada Conciului Posada la 6,48 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Lacul Zorile Doftana la 14,44 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei la 40,79 km
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Muntele de sare Slanic la 21,19 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 39,32 km
Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 48,46 km
Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Babele la Sfat Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 16,81 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 36,49 km
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
[ Sus ↑ ]
Stanca Sfanta Ana - Muntii Bucegi
Stanca Sfanta Ana - Muntii Bucegi la 16,8 km
Valea Zgarburei (Valea Scarpei), Cascadele Vanturis - Muntii Bucegi
Valea Zgarburei (Valea Scarpei), Cascadele Vanturis - Muntii Bucegi la 17,17 km
Cimitirul animalelor Eden Codlea la 51,65 km. Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Chilia lui Dionisie Nucu la 63,65 km. Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Dealul Lisnau Dealul Lisnau la 63,99 km. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Melcul de la Codlea Melcul de la Codlea la 54,39 km. Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare - Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Lacurile Rotbav la 65,71 km. Situate langa localitatea Rotbav, aceste lacuri piscicole sunt formate din 4 lacuri ce se intind pe 42 ha.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 53,13 km. Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Muzeul National Secuiesc Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 69,19 km. Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. Geocutie inaccesibila la Muzeul National Secuiesc - Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul. MNS - Sfantu Gheorghe - Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana - Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14.
Manastirea Tiganesti Manastirea Tiganesti la 66,55 km. Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o.
Dealul Ciocas Dealul Ciocas Ariusd la 59,9 km. Situl arheologic de pe Dealul Ciocas se afla la 800 m nord-vest de satul Ariusd, pe malul drept al raului Olt. Cutie noua pe Dealul Ciocas - Cu ocazia Zilelor Sfantu Gheorghe, m-am plimbat prin zona comunei Valcele, satul Ariusd. Cetate asediata de gunoaie - Am ajuns la cetate venind de pe dealurile de la est de Dealul Csokas.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 54,08 km. Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Biserica fostei Manastiri Bradu Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei la 55,4 km. Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.