Localitatea Plaiu (judetul Prahova) Resedinta: Talea.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Plaiu, judetul Prahova

Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 36,45 km
Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 32,34 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 47,74 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 47,62 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Coada Pietrei Mari Coada Pietrei Mari la 45,07 km
Putem ajunge pe Coada Pietrei Mari pornind din valea Garcinului pe traseul turistic marcat cu triunghi albastru. Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 29,97 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Barajul Paltinu Seciuri la 15,08 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 43,62 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 31,94 km
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Gradina de lavanda Tiparesti la 27,16 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Lacul Zorile Doftana la 12,18 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 24,72 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Canionul Oratii Canionul Oratii la 43,76 km
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 45,83 km
In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 48 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Varful Piatra Mare Varful Piatra Mare la 45,95 km
Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie. Multi jnepeni - Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Cat de uituc poti fi - Data observatiei coincide cu cea a trecerii noastre pe langa ascunzis.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 24,79 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 12,61 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 47,78 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Podul catre Nicaieri Matita la 42,56 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 29,59 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 47,85 km
Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 23,77 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 28,48 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 12,1 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
[ Sus ↑ ]
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 24,69 km
Valea Zgarburei (Valea Scarpei), Cascadele Vanturis - Muntii Bucegi
Valea Zgarburei (Valea Scarpei), Cascadele Vanturis - Muntii Bucegi la 24,7 km
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 64,45 km. Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului la 54,14 km. In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 53,95 km. Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Stanca Veczer Stanca Veczer la 68,13 km. Culmea Veczer, arie naturala protejata, se afla langa localitatea Ariusd. Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 54,81 km. Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Biserica rupestra Alunis la 69,19 km. Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 53,07 km. Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului la 52,2 km. In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Love Lock Poiana Brasov la 50,87 km. Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Padurea Trivale Padurea Trivale la 67,85 km. Padurea Trivale, Pitesti. Am gasit comoara ieri duminica - Destul de bogata si bine ascunsa. Am gasit comoara - Nu am luat nimic.
Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului la 52,93 km. Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.