Localitatea Glod (judetul Prahova) Resedinta: Lapos.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Glod, judetul Prahova

Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 43,54 km
Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Necropola tracica Naeni la 5,22 km
Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Muntele de sare Slanic la 41,66 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 12,76 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Poduri din piatra Saranga la 13,07 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Chilia lui Dionisie Nucu la 31,44 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 30,76 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila la 12,14 km
Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 31,63 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 41,9 km
Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 25,37 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Crucea Domnitorului Melicesti la 49,02 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Pesterile in sare Pesterile in sare la 42,04 km
Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 40,39 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 44,49 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 47,52 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Lacul Sarile Lacul Sarile Bisoca la 48,35 km
Localitatea Sarile este un sat apartinator comunei Bisoca accesibil pe un drum comunal pietruit - accesibil pentru orice autovehicule - ce vine din drumul judetean ce leaga Vintila-Voda de Bisoca, drum in curs de modernizare.
Biserica fostei Manastiri Bradu Biserica fostei Manastiri Bradu la 9,42 km
Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 31,38 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Grote preistorice Naeni la 4,72 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 46,82 km
Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 10,59 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Biserica rupestra Alunis la 30,01 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 47,77 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca la 44,65 km
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Stancile Tohani la 8,05 km
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Grunjul de la Manzalesti Grunjul de la Manzalesti la 41,62 km
Grunjul de la Manzalesti este un munte micut si alb, care se ridica singuratic din albia raului, chiar pe marginea drumului spre Lopatari.
Gradina de lavanda Tiparesti la 39,44 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 31,32 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Chiojdu Chiojdu la 30,18 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 14,92 km
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit - Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto.
Podul catre Nicaieri Matita la 22,57 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 15,85 km
Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 21,66 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
[ Sus ↑ ]
Blocurile de calcar de la Badila
Blocurile de calcar de la Badila la 12,11 km
Sarea lui Buzau
Sarea lui Buzau la 12,73 km
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 56,58 km. Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Schitul Sarile Schitul Sarile Bisoca la 50,91 km. Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Poteca Printesei Posada la 66,81 km. Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 58,85 km. Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 52,21 km. Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 52,96 km. Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 55,08 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Manastirea Poiana Marului Manastirea Poiana Marului la 52,26 km. Manastirea Poiana Marului este una dintre cele mai cunoscute și mai vechi manastiri buzoiene.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 53,37 km. Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 51,83 km. Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Lacul Zorile Doftana la 52,93 km. Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 59,26 km. Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 50,94 km. Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 53,08 km. Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Cascada Conciului Posada la 67,73 km. Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.