Localitatea Ghiosesti (judetul Prahova) Resedinta: Comarnic.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ghiosesti, judetul Prahova

Varful La Om Varful La Om Muntii Piatra Craiului
Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Vama Verde Vama Verde Telega
Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Tampa Tampa
Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau
Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov
Am găsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Turnul Negru Brasov
Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
Canionul Oratii Canionul Oratii
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului
In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran
Panorama spre castelul Bran
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Poteca Printesei Posada
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Cheile Mari ale Dambovitei
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Casa lui Paul Everac Podu Dambovitei
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului
Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Podul catre Nicaieri Matita
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas
Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Muzeul Casa Domneasca Brebu
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
[ Sus ↑ ]
Piatra cu belvedere Piatra cu belvedere Magura Codlei. Traseul turistic, marcat cu punct rosu, de pe culmea sudica a Magurii Codlei, are doua puncte cu belvederi ce nu trebuie ratate.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor. Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu. Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Stanca Veczer Stanca Veczer. Crapatura din Stanca Veczer - Ajungand la fata locului, adevarata provocare a fost escaladarea crapaturii.
Biserica rupestra Alunis. Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Cascada Casoca Cascada Casoca. Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Lacurile de la Strandul Codlea Lacurile de la Strandul Codlea. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Cetatea Fergettyu Cetatea Fergettyu Aninoasa. Cetatea Vartej - Am fost primul gasitor a geocutiei. Plimbare de iarna - Dupa ce am gasit geocutia de la Reci, ne-am dus spre Fergettyuvar.
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Dealul Lisnau Dealul Lisnau. Dealul Csere sau Lisnau (dupa localnici), cu altitudinea de 718 m, ofera o panorama extraordinara spre Muntii Pilisca (1222 M), Muntii Ciucas (1951 m), Muntii Piatra Mare (1848 m), Bucegi, Piatra Craiului.
Varful Pilistea Varful Pilistea Munceii Intorsurii. Pilistea sau Pilisca, acelasi varf - Denumirea Pilistea, pe care am adoptat-o pentru cel mai inalt varf al Munceilor Intorsurii, este cea folosita de localnici.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.