Localitatea Pangarati (judetul Neamt) Resedinta: Pangarati.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Pangarati, judetul Neamt

Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec la 47,33 km
Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Scari acces Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca la 18,95 km
Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn.
Camila de pe Munceii Uture Camila de pe Munceii Uture la 42,51 km
In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 33,13 km
Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
Parcul zoologic Cozla Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt la 13,43 km
Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Fagul Inalt Gheorgheni la 46,23 km
Fagul Inalt, Gheorgheni
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 18,33 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 6,67 km
Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 38,03 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Prevarful Ciudomir Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 36,12 km
Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Cheile Duruitoarei Cheile Duruitoarei Bicajel la 31,92 km
Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau la 31,56 km
Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau la 19,06 km
Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare.
Varful Cernegura Varful Cernegura Muntii Tarcaului la 13,33 km
Muntele Cernegura treprezinta bastionul extrem nord-estic al Muntilor Tarcaului, dominand dinspre sud orasul Piatra Neamt. Varful Cernegura - Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului.
Altarul Altarul Stogul de piatra la 42,39 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. La Altar am gasit geo-ofranda - Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor, era OK.
Poiana cu lac si foisor Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului la 15,68 km
Se afla la capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sfantul Andrei, Cascada Duras, Lacul Iapa.
Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau la 49,13 km
Izvorul Pesterii (in limba maghiara Barlangi forrás, Izvorul Sfanta Ana) se afla la nord-est de Ditrau, in apropierea si la sud-vest de Pasul Tengheler.
Biserica de lemn din Luminis Biserica de lemn din Luminis la 23,89 km
Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului la 27,97 km
Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Varful Ascutit Varful Ascutit Muntii Ciucului la 41,76 km
Aflat la extremitatea de nord-vest a Muntilor Ciucului privind frontierele lor), Varful Ascutit este patriarhul altitudinal (1517 m) al intregului sector de nord-vest (interfluviu intre Trotus si Ciughes).
Lacul Iapa Lacul Iapa la 15,43 km
Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Pasul Hanu Pasul Hanu Muntii Tarcaului la 30,07 km
Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 46,12 km
Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 39,84 km
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 35,61 km
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Culmea Ghimilcinis Culmea Ghimilcinis la 30,67 km
Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
La Bechet La Bechet Valea Bicajelului la 32,64 km
La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului.
Varful Geamana Varful Geamana Muntii Tarcaului la 30,47 km
Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 40,8 km
Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 18,64 km
Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 36,78 km
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 47,93 km
Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 21,24 km
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 20 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Piatra Crapata Piatra Crapata Munceii Uture la 49,62 km
Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului. Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv.
Trei Caldari Trei Caldari la 13,47 km
In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Trei Caldari Piatra Neamt - Gasit mai greu geocutia. Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Schitul Mastacan Schitul Mastacan la 25,77 km
Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 47,11 km
Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Izvorul Maria Izvorul Maria Izvoru Muresului la 49,51 km
Izvorul Maria se afla sub versantul nordvestic al varfului Gretes, in partea de sud a localitatii Izvoru Muresului, la numai 300 m distanta de la parcarea fostului restaurant Veverita, spre sud-est. De Rusalii - Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Izvorul da, cutia ba - Gasirea locatiei nu ridica nici un fel de probleme, noi am abordat-o de pe drumeagul ce duce pe Varful Gretes.
Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 32,48 km
Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 47,79 km
Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Stanca cu brazi Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Printre sute de abriuri - Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata Borsec la 46,85 km
Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Varful Vitos Varful Vitos la 35,6 km
Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Cetatea din valuri de pamant Redut Cetatea din valuri de pamant Redut Ghimes la 41,48 km
Cetatea se afla pe botul de deal ce formeaza interfluviul dintre paraul Karenta (pe versantul opus se afla complexul memorial Kontumac) si paraul Sant (cel pe care era trasata granita dintre Imperiul Austro-Ungar si Moldova, pornind din Pasul Ghimes-Palanca). Ascunzis pe teren privat - Dupa ce am parcat masina langa batrana locomotiva, am pornit in cautarea geocutiei ascunsa langa cetatea din valuri de pamant, aflata la est de Kontumac. Cetatea Redut nu e cetate! - Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes - In orice anotimp zona arata impecabil.
[ Sus ↑ ]
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei la 12,35 km
Deasupra norilor - Muntii Ceahlau
Deasupra norilor - Muntii Ceahlau la 18,74 km
Biserica romano-catolica Biserica romano-catolica Hosasau la 68,31 km. Hosasau este un catun montan aflat in valea paraului Hosasau, la 6,3 km de Fitod prin valea paraului pe drum forestier. Nici locuitori, nici cutie - Am ajuns la Hosasau pe traseul unei drumetii. Geocutia este in ascunzis - La Hosasau sunt cativa locuitori, iar geocutia se afla in ascunzis deja de peste 11 ani.
Capela romano-catolica din Delnita Capela romano-catolica din Delnita la 63,99 km. Satul Delnita, apartinand comunei Pauleni-Ciuc, este cunoscut prin Biserica Sfantul Ioan Botezatorul, unul dintre cele mai valoroase monumente din Secuime. Geocutie dizlocata - Am gasit geocutia putin dizlocata din locul ei, pe partea cealalta a gardului.
Ciotul plopului negru Ciotul plopului negru Toplita-Ciuc la 67,96 km. In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m.
Baile Barzava Baile Barzava la 61,18 km. Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume. A treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Capela romano-catolica Potiond Capela romano-catolica Potiond Ciucsangeorgiu la 65,21 km. Aflata pe un bot de deal in marginea de nord a satului, capela a fost construita la sfarsitul secolului XIX-lea. Ambele geocutii sunt la locul lor - Reveneam din valea paraului Fenyovize, unde am identificat un fag interesant cu circumferinta de 3,2 m, azi geoobiectiv.
Clopotnita Tincani Clopotnita Tincani Izvoru Muresului la 51,8 km. Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune. Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 57,02 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Succes Succes Siculeni la 63,17 km. In sfarsit, am reusit.
Drumul care coboara la parau Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 50,04 km. Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919).
Ruinele fostului schit Lapos Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti la 63,49 km. Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 64,05 km. Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Ruinele castelului Xantusz Ruinele castelului Xantusz Fitod la 67,82 km. Xántusz Keresztes a fost judecator regal al Scaunului Ciucului, si a cazut in lupta cu tatarii, in anul 1694. Dupa nas, intuitie, si memorie - Am iesit azi cu bicicleta, si am luat-o pe valea paraului Fitod-Hosasau. Am identificat ascunzisul - Aveam de lucru azi, dar am zis sa ies putin la aer, si sa fac o plimbare in padure.
Fantana intelepciunii Fantana intelepciunii Remetea la 57,87 km. Fantana intelepciunii se afla in centrul comunei Remetea, la intersectia strazii Banya si Paraul Pietrei.
Belvedere Veresvirag Belvedere Veresvirag Ciumani la 61,46 km. Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.