Localitatea Oslobeni (judetul Neamt) Resedinta: Bodesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Oslobeni, judetul Neamt

Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 34,83 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia. Stanca este similara cu cele de pe Ocolasul Mic.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 33,37 km
Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas. Intr-una dintre acestea se vorbeste si despre Culmea Gitioana.
Cascada Duras Cascada Duras Muntii Tarcaului la 27,9 km
Printre multele, dar, in general, micile si, totusi, spectaculoasele cascade ale Muntilor Tarcau, Cascada Duras este una care beneficiaza de acest ultim atu. Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Este situata pe paraul Iapa, afluent al Bistritei, la 6-7 km distanta de satul Negulesti.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 35,37 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Lunca Mircesti la 35,81 km
Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Schitul Mastacan Schitul Mastacan la 29,21 km
Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn. Din 2001 devine schit de calugari, dar cu cate un vietuitor pasager, abia din 2002 populandu-se prin venirea a 4 calugari de la Manastirea Ceahlau.
Biserica de lemn din Luminis Biserica de lemn din Luminis la 26,22 km
Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949. A fost ridicata in 1874 din barne de brad fixate pe talpi de stejar asezate pe temelie de piatra.
Cascada Bahrin Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei. La varsare se numeste Sasca.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 19,12 km
Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare. Bahrin fiind o alta denumire a schitului.
Poiana cu lac si foisor Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului la 29,87 km
Se afla la capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sfantul Andrei, Cascada Duras, Lacul Iapa. Este o veche amenajare cinegetica, avand drept principala componenta un foisor ridicat in marginea unei poieni ce are in mijloc un laculet.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 33,68 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Podul medieval Soldanesti Falticeni la 45,02 km
Monument istoric, podul de piatra din cartierul Soldanesti, municipiul Falticeni, a fost construit in secolul al XV-lea. Podul medieval peste raul Somuzul Mare se afla pe strada Tudor Vladimirescu.
Varful Grindusu Varful Grindusu Muntii Tarcaului la 49,69 km
Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Codrii de arama Agapia la 14,55 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 27,07 km
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt. A fost infiintat in 1964, iar dupa restaurare inaugurat in 1966.
Cascada Pusu Cascada Pusu Cernegura la 16,69 km
Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 49,72 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala. Este compusa din 3 nivele: subsol, parter, si un turn-(clopotnita).
Lacul Iapa Lacul Iapa la 29,66 km
Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural. Este consecinta unei masive alunecari de pamant pornite, in jurul anului 2010, de pe unul dintre versantii paraului Iapa, a carei limba a blocat complet curgerea paraului Iapa, afluent al Bistritei.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 17,5 km
Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat. Comunitatea evreiasca din Targu Neamt a fost bine reprezentata in trecut.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 15,87 km
Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare. A fost, totodata, unul dintre organizatorii turismului montan din oras.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 15,11 km
Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 17,49 km
Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
Padurea Corhanei Dobreni la 6,88 km
Padurea Corhanei, Dobreni
Stanca Piatra Soimului Promontoriul este situat in comuna care i-a imprumutat numele (anterior Calu-Iapa - Calu), la granita dintre satele Piatra Soimului-Calu si Poieni-Fundu Calului, pe stanga paraului Calu. Impresioneaza prin faleza din frunte, alcatuita din strate de gresie de grosimi diferite.
Manastirea Pestera Manastirea Pestera Garcina la 10,43 km
Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici. Hramul este Intrarea Maicii Domnului in Biserica.
Manastirea Tazlau Manastirea Tazlau Tazlau la 36,6 km
Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime. Este situata la 36 km de Piatra Neamt, sora mai mica a manastirii Putna.
Lacul Cuiejdel Lacul Cuiejdel I la 14,44 km
Lacul Cuiejdel de langa comuna Garcina, este cel mai mare lac de baraj natural din tara. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara. Lacul are suprafata de 12 ha, lungimea de 1 km, latimea medie de 102 m, adancimea medie de 7,4 m, adancimea maxima langa baraj de 16 m.
Pasul Hanu Pasul Hanu Muntii Tarcaului la 48,63 km
Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 14,97 km
Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 20,77 km
Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Varful Geamana Varful Geamana Muntii Tarcaului la 47,86 km
Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 14,49 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 22 km
Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta. Este, spun localnicii, o sihastrie personala a episcopului de Neamt?
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 34,99 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber. Acces spre cabana dinspre Durau, pe traseul marcat cu banda rosie, sau prin cascada Duruitoarea pe cruce rosie, apoi pe triunghi galben.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 46,86 km
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare. Mai multe stanci izolate sunt imprastiate in cuprinsul ei, printre care si Claia Mare, nume ce ne apartine.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 27,63 km
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau la 38,38 km
Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 35,17 km
Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva. Legenda spune ca Detunatele au aparut ca urmare a unui traznet, care a lovit stanca si a despicat-o.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului la 48,76 km
Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Lacul Veselaru Lacul Veselaru la 27,3 km
Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m. A aparut in 1940 in urma unei alunecari de teren, fiind format pe  treapta superioara a acesteia.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 34,43 km
Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata. De la Piatra Lata se vad lacul de acumulare Izvoru Muntelui, statiunea Durau, si valea paraului Schit.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 36 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste. A fost construita in 1991, cu elemente de stil medieval.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 23,72 km
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc. Impresioneaza detaliile tehnice ale constructiei (imbinarile grinzilor, imbracamintea de scanduri batute in cuie forjate) cat si stilul amenajarilor interioare (tavanul naosului si catapeteasma).
[ Sus ↑ ]
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei la 14,23 km
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia la 35,14 km
Muntii Ceahlau
Izvorul Oltului Izvorul Oltului la 64,31 km. Izvorul geografic al Oltului
Prevarful Ciudomir Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 53,28 km. Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Lacul Asau Lacul Asau la 65,77 km. Este un lac rezultat in urma unei stravechi alunecari masive, petrecute pe pantele sudice ale Dealului Muncelu al Prelucai Talharului - unul dintre picioarele sud-estice ale Muntilor Tarcaului. Lacul Osoi - Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul.
Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture la 51,41 km. Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 64,19 km. Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Biserica de lemn Biserica de lemn Tulghes la 50,27 km. Monument istoric, biserica de lemn din Tulghes, a deservit si, temporar, cu ocazia hramului, Sf Arhangheli, o mai face si azi, comunitatea ortodoxa din sat. Bucurie mare - Am sosit la Tulghes dinspre Ditrau, venind pe drumul judetean DJ127.
Ciotul plopului Ciotul plopului Agas la 64,25 km. In parcul care se intinde pe langa drumul principal, vizavi de gara din Agas (Simbrea), atrage atentia un plop taiat la o inaltime de aproximativ 4 m.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 68,59 km. Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Monumentul lui Emil Rebreanu Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca la 59,68 km. Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 58,89 km. Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 63,29 km. Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 68,47 km. Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Varful Ascutit Varful Ascutit Muntii Ciucului la 60,9 km. Aflat la extremitatea de nord-vest a Muntilor Ciucului privind frontierele lor), Varful Ascutit este patriarhul altitudinal (1517 m) al intregului sector de nord-vest (interfluviu intre Trotus si Ciughes).
Picturi murale Picturi murale Bacau la 67,25 km. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
Stanca Bufnitei Stanca Bufnitei Muntele Iavardi la 58,13 km. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. La Stanca Bufnitei, imbufnati - Dupa ce am ratat cutia de pe Varful Iavardi, speram sa o gasim macar pe cea de la Stanca Bufnitei. Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi.
Mofeta Mofeta Borsec la 63,63 km. Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Varful Hegesca Varful Hegesca Culmea Pietricica la 67,42 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
Surorile salcie Surorile salcie Agas la 64,48 km. In spatele troitei Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril, respectiv podul feroviar Simbrea de pe strada Paraului din Agas.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.