Localitatea Brates (judetul Neamt) Resedinta: Tarcau.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Brates, judetul Neamt

Pasul Hanu Pasul Hanu Muntii Tarcaului la 15,52 km
Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani la 18,84 km
Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Biserica ortodoxa veche din Recea Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes la 34,63 km
Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 17,75 km
Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Gheorgheni la 43,81 km
Pe strada Belchiei numarul 70 din municipiul Gheorgheni se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Piatra cu ceaun Piatra cu ceaun Stogul de piatra la 31,96 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Drum in stare buna - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 47,01 km
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Biserica Preasfanta Inima a lui Isus Ditrau la 49,71 km
Biserica romano-catolica cu hramul Preasfanta Inima a lui Isus (biserica romano-catolica noua, biserica mare) este cea mare si mai noua dintre cele doua biserici catolice din Ditrau.
Avenul Licas Avenul Licas la 31,65 km
Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Lacul Veselaru Lacul Veselaru la 21,09 km
Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi Ghimes-Faget la 27,25 km
Cetatea Rakoczi, aflata la granita dintre comunele Palanca si Ghimes-Faget, a fost ridicata tocmai in legatura cu granita, dar, in vremea aceea, dintre Austro-Ungaria si Moldova. Fotografii de nota 10 - Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Descriere confuza, cautare nereusita - Din cate am inteles eu, nu a fost chiar o cetate. Neglijenta impardonabila - Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere.
Parcul zoologic Cozla Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt la 22,51 km
Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Baile Barzava Baile Barzava la 47,08 km
Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume. A treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 17,16 km
Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 20,85 km
Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Viaductul Mina Viaductul Mina la 33,37 km
Viaductul Mina a fost construit peste paraul Mina, pe linia de cale ferata 501 Miercurea Ciuc - Ghimes, langa satul Valea Garbea, apartinand comunei Lunca de Sus. De la un ascunzis la altul - Fotografia ascunzisului, ca si indiciul oferit, sunt suficiente.
Cariera de nisip si pietris Cariera de nisip si pietris Frumoasa la 46,56 km
Cariera de nisip si pietris intre Garciu si Frumoasa, de dimensiuni considerabile, langa poligonul de tir din Frumoasa.
Lacul Agas Lacul Agas Muntii Tarcaului la 34,43 km
Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok la 35,62 km
Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
Varful Viscolul Multi considera Varful Viscolul, avand inaltimea de 1493 m, ca fiind cel mai inalt varf din Muntii Ciucului, dar Varful Ascutit din zona Ghimes, accesibil din Lunca de Jos, cu cei 1517 m este mai inalt. Umezeala mare pe Viscolul - Am reusit sa gasesc geocutia in pofida indicatiei putin derutanta.
Gradina Zanelor Gradina Zanelor Cheile Bicazului la 26,69 km
Gradina Zanelor se afla pe malul geografic stang al Bicazului. Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 26,1 km
Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
Varful Gretes Pragul ce leaga cele doua bazine intramontane ale Ciucului si Giurgeului, este in acelasi timp si granita dintre masivele Harghitei si Giurgeului. Geocutie si ghiocei - Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Parcul Natural Vanatori-Neamt la 48,95 km
Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 37,36 km
Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Conacul Bialis Conacul Bialis Mihaileni la 43,32 km
Conacul Bialis a fost construit in jurul anului 1800, se afla in satul Mihaileni la numarul 254 A.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 8,52 km
Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Monumentul lui Rupert Mayer Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea la 39,41 km
Rupert Mayer (1876-1945) a fost un preot iezuit german, opozant fata de national-socialismul inca din primii ani ai acestuia si exponent al rezistentei catolice fata de nazism. Cu lanterna - Dupa terminarea turei prin zona, cu putinele indicatii date de ascunzator, am purces la cautarea obiectivului. Drum catastrofal pe paraul Petru - Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 20,65 km
Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Lacul Filigeni Lacul Filigeni Obcina Laposului la 49,45 km
Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu). Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli - Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd. Un lac activ - Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Multumesc pentru coordonate - Folosind Geoplaner am verificat pozitia ascunzisului (A), respectiv a lacului Filigeni (B), pe baza coordonatelor primite.
Vechiul cimitir evreiesc Vechiul cimitir evreiesc Lunca de Jos la 26,09 km
Desi este situat pe teritoriul actualei comune Lunca de Jos (catunul Valea Mare, comuna Lunca de Jos), cimitirul a apartinut comunitatii evreiesti din Ghimes-Faget. Cimitir lasat in uitare - Am parcat in apropierea barierei de cale ferata de la intersectia spre Valea Rece.
Dealul Vulpii Botoaia la 25,52 km
Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 37,13 km
Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Clopotnita Tincani Clopotnita Tincani Izvoru Muresului la 41,4 km
Localitatea montana si statiunea climaterica de la poalele Muntilor Hasmasu Mare si versantul sudic al Muntelui Negru, Izvoru Muresului, este alcatuita din trei catune. Despre catun - Am fost motivati in cautarea cutiei de imaginea vechii clopotnite unde se afla ascunzisul.
Cascada Bahrin Cascada Bahrin la 18,47 km
Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei.
[ Sus ↑ ]
Pestera Munticelu
Pestera Munticelu la 22,81 km
Pestera Munticelu a fost descoperita in anul 1973. Pestera compusa dintr-o sala a fost foarte bogat concretionata, insa a fost distrusa in mod barbar.
Cheile Sugaului
Cheile Sugaului la 22,89 km
Lazaresti la 68,87 km. Lazaresti mult timp a fost satul cel mai sudic al Ciucului de Jos. Nu am gasit nimic - Coordonatele duc langa o biserica veche, langa cea noua.
Canionul Dofteana Canionul Dofteana la 61,38 km. Canionul Dofteana este un canion micut, dar spectaculos, lung de aproximativ 400 m si adanc de 30 m. Ascunzis cu nabadai - Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Cutie noua la Canionul Dofteana - De astazi exista o cutie noua la canion. Canionul Dofteana - Dupa test, mi-am invatat lectia.
Varful Nemira Mare Avand 1649 m, Nemira Mare este cel mai inalt varf din muntii cu acelasi nume. Varful Nemira Mare - Localizarea ascunzisului mi-a pus ceva probleme. Inca un 10! - Intr-adevar, fara GPS, nu e usor de localizat ascunzisul, asa se explica nota acordata.
Casa de studii a piaristilor Casa de studii a piaristilor Miercurea Ciuc la 54,48 km. Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului.
Cozmeni Cozmeni la 65,95 km. Cozmeni este vestita ca fiind una cu cea mai veche Lege sateasca (1608). Am gasit foarte usor copacul - Dar nu si cutia.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 65,7 km. Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
Campul cu mesteceni Tusnad la 69,15 km. Campul cu mesteceni, sau Mlastina Nyirkert - Tusnad.
Ciotul plopului negru Ciotul plopului negru Toplita-Ciuc la 53,94 km. In Toplita-Ciuc, suburbia orasului Miercurea Ciuc, la aproximativ 100 m de conacul Lázár, putem vedea un plop negru cu circumferinta de 4 m.
Mlastina Benes Mlastina Benes Vrabia la 67,48 km. Mlastina Benes, Vrabia. Geocutie stransa in ascunzis - Nu am ales cel mai potrivit moment pentru a vizita o mlastina, era si destul de frig, asa ca am cautat doar geocutia.
Biserica de lemn din satul Buchila Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 67,86 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
Terenul de airsoft Terenul de airsoft Ciceu la 50,31 km. Terenul de airsoft si paintball din Ciceu.
Mlastina Budos Santimbru-Bai la 65,76 km. Mlastina Büdös din Santimbru-Bai se afla pe versantul estic al Muntilor Harghita Sud, la obarsia paraului Chendres (Kenderes), la 1200-1210 m altitudine.
Baile Adorjan Baile Adorjan Ciucsangeorgiu la 56,49 km. Este povestea ridicarii si decaderii unei mici amenajari balneare a unor izvoare minerale de pe Valea Bisericii.
Parc sportiv si de agrement Parc sportiv si de agrement Miercurea Ciuc la 57,42 km. Langa fostul strand municipal Miercurea-Ciuc a fost creat un parc pentru activitati sportive si recreative in aer liber.
Lacul Suta Lacul Suta la 55,25 km. Lacul Suta este un lac artificial, creat pe paraul Fitod, langa Miercurea Ciuc. La Lacul Suta, un ascunzis la inaltime - Dupa ce ne-am invartit mult si bine prin Miercurea-Ciuc pentru a putea iesi din oras spre lacul Suta, Leliceni, Misentea etc.
Izvorul de apa minerala Elisabeta Izvorul de apa minerala Elisabeta Hosasau la 53,93 km. Apa minerala din Hosasau este o apa foarte bogata in bicarbonati, foarte buna pentru servit cu vin.
Cascada Paraului Saritor Cascada Paraului Saritor la 57,2 km. Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte. Am sarit cutia de la Cascada Paraului Saritor! - Am cautat in zadar cutia in toate micile si marile cavitati de pe peretele din stanga cascadei. Unde-s doi - Cu un an in urma, cand am trecut prima oara pe la cascada, am fost foarte aproape de ascunzis, dar nu am insistat aproape convins fiind ca fizionomia ascunzisului s-a transformat radical in urma prabusirii stancilor. Am sarit la tinta! - Marcajul spre cascada seamana cu o tinta de tragere.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.