Localitatea Botesti (judetul Neamt) Resedinta: Girov.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Botesti, judetul Neamt

Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 11,98 km
Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia Masivul Ceahlau la 42,02 km
Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir Muntii Tarcaului la 44,98 km
Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 13,15 km
Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
Cascada Duras Cascada Duras Muntii Tarcaului la 20,12 km
Printre multele, dar, in general, micile si, totusi, spectaculoasele cascade ale Muntilor Tarcau, Cascada Duras este una care beneficiaza de acest ultim atu. Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 26,38 km
Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 41,78 km
In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Cetatea noua a Romanului Gadinti la 36,75 km
Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
Stanca Piatra Soimului Stanca Piatra Soimului la 13,54 km
Promontoriul este situat in comuna care i-a imprumutat numele (anterior Calu-Iapa - Calu), la granita dintre satele Piatra Soimului-Calu si Poieni-Fundu Calului, pe stanga paraului Calu.
Codrii de arama Agapia la 29,39 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Piatra cu ceaun Piatra cu ceaun Stogul de piatra la 37,72 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Drum in stare buna - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului.
Prevarful Ciudomir Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 45,22 km
Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 42,65 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 20,34 km
Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Lacul Iapa Lacul Iapa la 22,96 km
Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 32,09 km
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Cascada Bahrin Cascada Bahrin la 12,4 km
Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei.
Stanca cu brazi Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Printre sute de abriuri - Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut.
Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau la 42,78 km
Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Parcul Natural Vanatori-Neamt la 39,31 km
Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat.
Lunca Mircesti la 32,68 km
Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Padurea de Argint Varatec la 28,59 km
Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Lacul Cuiejdel Lacul Cuiejdel I la 24,74 km
Lacul Cuiejdel de langa comuna Garcina, este cel mai mare lac de baraj natural din tara. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 41,11 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 40,5 km
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Cascada Pusu Cascada Pusu Cernegura la 11,3 km
Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 25,19 km
Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 37,98 km
Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 41,06 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Parcul zoologic Cozla Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt la 10,37 km
Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 32,06 km
Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
Varful Grindusu Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Stanca cu chip de om de la Serbesti Stanca cu chip de om de la Serbesti la 5,11 km
Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
Varful Cernegura Varful Cernegura Muntii Tarcaului la 11,58 km
Muntele Cernegura treprezinta bastionul extrem nord-estic al Muntilor Tarcaului, dominand dinspre sud orasul Piatra Neamt. Varful Cernegura - Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului.
Dealul Vulpii Botoaia la 6,73 km
Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
Manastirea Pestera Manastirea Pestera Garcina la 13,15 km
Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici.
Trei Caldari Trei Caldari la 11,43 km
In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Trei Caldari Piatra Neamt - Gasit mai greu geocutia. Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Piatra Crapata Piatra Crapata Munceii Uture la 44,96 km
Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului. Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv.
Varful Toaca Varful Toaca Masivul Ceahlau la 42,16 km
Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 11,63 km
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture la 38,54 km
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 42,64 km
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
[ Sus ↑ ]
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei la 24,39 km
Piatra cu ceaun - Muntii Tarcau
Piatra cu ceaun - Muntii Tarcau la 37,72 km
Cheile Sugaului Cheile Sugaului la 50,93 km. Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 54,96 km. Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Canionul Dofteana Canionul Dofteana la 68,86 km. Canionul Dofteana este un canion micut, dar spectaculos, lung de aproximativ 400 m si adanc de 30 m. Ascunzis cu nabadai - Nabadaile din titlu inseamna locul, in sine, al ascunzisului, a se miza pe GPS. Cutie noua la Canionul Dofteana - De astazi exista o cutie noua la canion. Canionul Dofteana - Dupa test, mi-am invatat lectia.
Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti la 56,02 km. Varful Tarnita, cu cei 892 m ai sai, este unul dintre cele mai importante de pe culmea principala a Muntilor Berzunti, cel mai important al jumatatii vestice a crestei. Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita - Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Dansand cu serpii - Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca la 51,67 km. Pe langa frumusetile naturale, bazinul superior al Vaii Trotusului, constituie un important punct geografic, Pasul Ghimes - Palanca, fiind o trecatoare importanta, care face legatura dintre Transilvania si Moldova. Locomotiva cu aburi - Pacat ca nu e reconditionata. Acest al doilea ascunzis, mai rezistent - Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat. Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva - Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant.
Conacul Apostoleanu Conacul Apostoleanu Izvoru Berheciului la 68,36 km. Mosia Gloduri - actualul Izvoru Berheciului - a apartinut in prima parte a secolul XX familiei Apostoleanu din Focsani. Coordonate ascunzis - Coordonatele indicate sunt ale geobiectivului.
Piatra lui Kota Piatra lui Kota Muntele Iavardi la 54,6 km. Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi. Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota.
Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 56,07 km. Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
Stanca Faraonul Stanca Faraonul Valea Supanului Comanesti la 59,59 km. Cu cca 2 km inainte de a se varsa in Trotus, paraul Supanu este putin inghesuit de versantii abrupti a Tiglelor, Mica si Mare, aceasta din urma formandu-i, pe o portiune, versantul drept. Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti - Zona e interesanta, mai ales vara. Nu am reusit sa vad faraonul, dar am vazut doua capete - Urmand sugestiile am rezolvat mai intai prima problema, gasirea ascunzisului. Faraonul, intre imagine si imaginatie - Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine.
Varful de la Sipotul lui Motoc Varful de la Sipotul lui Motoc la 63,12 km. Varful in cauza se afla la extremitatea Plaiului Stogu, un picior al Culmii Berzuntiului.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 52,67 km. Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.