Localitatea Bistricioara (judetul Neamt) Resedinta: Ceahlau.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bistricioara, judetul Neamt

Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 45,38 km
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec la 28,96 km
Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Cabina panoramica Cabina panoramica Piatra Poienii la 28,46 km
Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 42,47 km
Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Culmea Iavardi Culmea Iavardi la 45,82 km
Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi. La vanatoare, cu cartuse oarbe - Am ajuns pe Varful Iavardi odata cu o ploaie marunta dar deasa. Geocutie noua intr-un ascunzis nou - De data asta am ajuns aici cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Punct belvedere Punct belvedere Sacadatul la 46,26 km
Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Varful Vitos Varful Vitos la 26,1 km
Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Liceul Salamon Erno la 44,35 km
Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 21,6 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Lacul Iapa Lacul Iapa la 38,44 km
Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Biserica ortodoxa veche din Recea Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes la 24,13 km
Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 47,87 km
Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 46,52 km
In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 16,25 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Dealul Vulpii Botoaia la 38,91 km
Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 35,1 km
Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Varful Highes Varful Highes Muntii Hasmasului la 16,89 km
Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului la 25,83 km
Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Ulita copilariei Toplita la 47,81 km
Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Izvorul Borcut Bilbor la 36,11 km
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Biserica ortodoxa noua din satul Recea Biserica ortodoxa noua din satul Recea Tulghes la 24,26 km
Satul Recea, sat al comunei Tulghes, se afla pe drumul ce leaga Tulghesul de Ditrau, un drum transmontan plin de pitoresc, dar neasfaltat.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 46,56 km
Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 46,44 km
Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 40,02 km
Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Stejaris Tulghes la 13,91 km
Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 41,76 km
Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita.
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 25,21 km
Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 14,18 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 35,33 km
Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 30,93 km
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia Masivul Ceahlau la 8,54 km
Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Manastirea Sihastria Agapia la 22,69 km
Manastirea Sihastria se afla la veste de satul Agapia, si la sud-vest de Manastirea Secu.
Padurea Corhanei Dobreni la 37 km
Padurea Corhanei, Dobreni
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 38,03 km
Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
[ Sus ↑ ]
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia la 8,48 km
Muntii Ceahlau
Cabana Izvorul Muntelui - Cabana Dochia - Varful Toaca
Cabana Izvorul Muntelui - Cabana Dochia - Varful Toaca la 8,64 km
Muntii Ceahlau
Pasul Ferto Pasul Ferto la 66,86 km. Din parcarea de langa izvor, portiunea mai lata a drumului potrivita pentru a lasa masina, intra in padure. Peste Pasul Ferto in luna iulie - Am gasit geocutia ascunsa langa Pasul Ferto, in timpul unei ture, cu ocazia caruia am trecut dinspre localitatea Madaras Ciuc spre Izvoare, dupa care am urcat pe varful Harghita Madaras.
Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 55,2 km. Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 52,73 km. Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Biserica de la Kontumac Biserica de la Kontumac Ghimes la 56,85 km. Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Aveti dreptate - Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Biserica catolica Sfantul Stefan Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea la 62,43 km. Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld.
Biserica catolica Biserica catolica Sandominic la 53,53 km. Biserica baroca din Sandominic a fost construita intre anii 1787-1802, si are patronajul Sfantului Dominic.
Cariera Suseni Cariera Suseni la 56,81 km. In Cariera Suseni se exploateaza un andezit cu piroxeni si hornblenda, roca de origine vulcanica formata acum cca.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 62,57 km. Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Surorile salcie Surorile salcie Agas la 66,86 km. In spatele troitei Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril, respectiv podul feroviar Simbrea de pe strada Paraului din Agas.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 65,02 km. Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Biserica catolica Sfantul Ladislau Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa la 66,85 km. Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic.
Viaductul Ladok Viaductul Ladok la 58,26 km. Viaductul Ladok se afla pe linia de cale ferata 501.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.