Localitatea Paingeni (judetul Mures) Resedinta: Glodeni. Denumire maghiara: Póka. Denumire germana: Pokendorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Paingeni, judetul Mures

Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 45,65 km
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod. Chiar sub stanca este o parcare - din pacate din acest loc, din cauza padurii dese, nu putem vedea stanca.
Lavenderland Chendu la 35,81 km
Plantatia de lavanda din Chendu a fost infiintata in 2015, are o suprafata de 1,2 hectare, din care 50 ari sunt acoperite cu lavanda. In fiecare an aici se organizeaza festivalul cultural Lavenderland Fest, cu programe si activitati pentru copii, concerte, si targ cu produse specifice.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 12,81 km
Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina. Castelul avea 32 de camere, fantana eclectica in curte, fereastra istorizanta in casa scarii, tavan pictat si casetat in sala mare de la etaj.
Burgberg Batos la 25,93 km
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Biserica baptista neterminata Harul Biserica baptista neterminata Harul Targu Mures la 16 km
Biserica crestina baptista Harul - Targu Mures.
Biserica reformata si clopotnita Ceuasu de Campie - Biserica reformata si clopotnita Am participat la reascunderea geocutiei - Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
Biserica catolica Biserica catolica Band la 18,32 km
Biserica catolica Band
Fosta Judecatorie de plasa Miercurea Nirajului la 23,98 km
Cladirea fostei Judecatorii de plasa din orasul Miercurea Nirajului se afla pe strada Trandafirilor numarul 79. Construita in 1905 in stil secesionist, are codul MS-II-m-B-15723 in lista monumentelor istorice.
Fantana lui Gyula Fantanele la 32,44 km
Fantana lui Gyula se afla la intersectia dintre Strada Mica si Strada Cismelei. Conform traditiei populare, primii locuitori ai asezarii s-au stabilit in jurul fantanii sapate de catre conducatorul de trib maghiar, Gyula.
Fereastra de sub Casoaia Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 37,67 km
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta. Pe partea din sud-est se afla Rapa Datesului, sau Rapa Dataseni.
Ceasul solar hiperbolic Ceasul solar hiperbolic la 15 km
Ceasul solar hiperbolic este opera sculptorului Dienes Attila si a fost realizata in anii 2001-2002 in tabara de creatie Bolyai. Geocutie inlocuita - Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
Muzeul din Sura Torba la 28,77 km
Muzeul din Sura, aflat in satul Torba, a fost infiintat de neurochirurgul din Targu Mures, doctorul Madaras Sandor, si familia sa. Acesta prezinta creatiile regiunilor secuiesti, sasesti si romanesti din Transilvania, precum si obiecte de uz salvate, intr-o serie de sali de expozitie care se completeaza reciproc.
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
Cocosul de Aur Cocosul de Aur Targu Mures la 14,32 km
Palatul Bürger, monument de arhitectura, a gazduit in perioada comunista restaurantul Cocosul de Aur. Scormoneala de sambata - In drumul meu spre casa, am trecut pe langa Cocosul de Aur, si mi-am amintit de geocutia care se ascunde aici. Cladirea a fost construita de berarul Albert Bürger, un prosper om de afaceri, in stil neobaroc, cu elemente secesioniste.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 30,81 km
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare. Solul de aici prezinta sedimente miocene: argile, marne, gresii si nisipuri.
Istan tau Istan tau la 19,76 km
Istan tau (Taul Domnului).
Padurea de larice Posmus la 33,78 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa la 47,85 km
Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici. Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 31,63 km
Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie. Taurile care se afla aici sunt urmatoarele: Zaului, Bujorului, Mihesu, De la Vama, Saulia, Valeni.
Taramul Lavandei Madaras la 13,1 km
Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei. In fiecare an, timp de 4 saptamani si 4 weekenduri, in perioada de inflorire a lavandei, vizitatori sunt asteptati aici cu uleiuri esentiale si alte produse din lavanda.
Baile Sarate Baile Sarate Sangeorgiu de Mures la 11,41 km
Statiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral, este cunoscuta inca din anul 1880. Inainte de concert - Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes. Exista aici un mic bazin amenajat, alimentat de la un izvor natural de suprafata.
Parcul portilor inchise Parcul portilor inchise Ernei la 10,32 km
Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei. Momentan poarta parcului este inchisa cu lacat.
Movilele lui Ali pasa Movilele lui Ali pasa Livezeni la 16,33 km
La sud-vest de comuna Livezeni, se afla niste movile interesante, care au fost create cu ocazia unor alunecari de teren. Pe strada Comorii la movilele cu comoara - Dupa cateva zile cu ploaie, in sfarsit o zi cu soare. Aici, in timpul campaniei otomane, in anul 1662 isi ridica tabara Ali pasa.
Casa de locuit pe strada Trandafirilor Casa de locuit pe strada Trandafirilor Miercurea Nirajului la 23,97 km
Casa monument istoric, care se afla in Miercurea Nirajului, pe strada Trandafirilor la numarul 78. Casa de locuit, construita in stil secesionist in anul 1908, are codul MS-II-m-B-15722 in lista monumentelor istorice.
Movilele asezate in ordine Movilele asezate in ordine Magherani la 28,81 km
Pe partea stanga a drumului care duce de la Magherani la Silea Nirajului, la nord de Magherani, putem vedea mai multe movile de pamant. Prima mea vizita aici - Am ajuns in acest loc intr-o zi mohorata de sfarsit de martie, zona parea noroioasa. Aceste movile spectaculoase sunt asezate in ordine, aproximativ in forma de L.
Biserica de lemn Santandrei Biserica de lemn Santandrei Miercurea Nirajului la 24,88 km
Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Santandrei Miercurea Nirajului se afla pe strada Bisericii numarul 14. A inlocuit-o, in prima parte a secolului al XVIII-lea, inainte de 1751, pe cea strabuna.
[ Sus ↑ ]
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu la 29,9 km
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs)
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs) la 31,29 km
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 68,51 km. Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Cadere in gol Strada Valea Visei la 56,6 km. Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster.
Pod peste Tarnava Mare Pod peste Tarnava Mare Vanatori la 55,6 km. La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare.
Casa Virgil Marzea Casa Virgil Marzea Sighisoara la 54,15 km. Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 68,51 km. Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Brateiu Brateiu la 57,26 km. Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Gasita - Locul e cam sus.
Baile Sarate Baile Sarate Sic la 56,11 km. Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta.
Lavanda Montana Transylvania Cechesti la 53,92 km. Plantatia de lavanda din Cechesti poate fi vizitata in 2023, intre 24 iunie si 16 iulie, in cadrul zilelor deschise, in timpul saptamanii intre orele 15-20, in weekend intre orele 10-20.
Daia Daia la 64,79 km. Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Turnul Cositorarilor Turnul Cositorarilor Sighisoara la 54,31 km. Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea.
Castelul Banffy Castelul Banffy Bontida la 62,61 km. Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534.
Casa Joseph Bacon Casa Joseph Bacon Sighisoara la 54,17 km. Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Izvorul Dorului Izvorul Dorului la 60,45 km. Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Gasita - Am gasit cutia in padure.
Turnul inclinat Turnul inclinat Cireseni la 63,06 km. In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 54,16 km. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.