Localitatea Matrici (judetul Mures) Resedinta: Eremitu. Denumire maghiara: Nyárádköszvényes.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Matrici, judetul Mures

Dealul Gordon Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Biserica catolica Biserica catolica Band
La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Cariera de nisip Paraul de Jos Cariera de nisip Paraul de Jos, Campu Cetatii.
Castelul Rhedey Castelul Rhedey Sangeorgiu de Padure
Atractia localitatii Sangeorgiu de Padure este castelul Rhedey, construit la sfarsitul secolului al XVIII-lea, pe locul unui castel din secolul al XVI-lea, in 1759.
Izvorul Nadas Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor.
Cetatea Vityal Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Harta palpabila Macheta cetatii din bronz, realizata pentru nevazatori, se afla langa cladirea muzeului din cetatea Targu Mures.
Biserica din Deal Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului.
Universitatea de Medicina si Farmacie Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures Geocutie potrivita - Echipa care a pornit in cautarea acestei geocutii a fost formata din subsemnatul, mama, si nepotica ei.
Casa fluturilor tropicali Praid Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
Descult in parc Aleea terapeutica din cadrul terenului de joaca al parcului central din Odorheiu Secuiesc a fost realizata in 20 ore de lucru, de catre 50 voluntari.
La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni.
Izvorul de sub Piatra Tare La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut.
Casa conductei de apa Casa conductei de apa din Targu Mures apartinea de Uzinele de apa de odinioara.
Casa Richter Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28.
Casa Rado In cladirea aflata pe strada Artei numarul 7, proiectata de Rado Sandor in 1912, a locuit pe vremea sederii sale in Targu Mures, arhitectul, artistul si scriitorul Toroczkai Wigand Ede. Teamwork - E o cutie destul de bine ascunsa.
Stadionul municipal vechi Stadionul municipal vechi, Targu Mures. Stadionul municipal vechi - Faina catarare.
Castelul Lazar Castelul Lazar din Lazarea este una din cele mai frumoase constructii renascentiste din Ardeal. Geocutie suplimentara - Vizitarea castelului este suspendata pentru o perioada nedeterminata.
Izvorul parcarii Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Castelul Huszar Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina.
Palatul Culturii Palatul Culturii Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni
Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Piatra Siclodului Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres.
Casa Joseph Bacon Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa
Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Casa Virgil Marzea Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8.
Fantana cu apa sarata Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud. Provocare si satisfactie - Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery.
Casa Prieteniei Casa parohiala construita in 1794, precum si fostele locuinte ale profesorilor au fost partial reconstruite si renovate intre anii 2007-2008.
Biserica reformata Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904.
Copacul singuratic In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
[ Sus ↑ ]
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiului
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiului
Valea Isuica - Varful Becheci
Valea Isuica - Varful Becheci
Capela de pe muntele Bogat Vatra satului Racu este pe lunca Oltului, pe malul stang, la o altitudine de 786 m, pe traseul DN 12, la 11 km nord de Miercurea-Ciuc.
Copsa Mare Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Cimitirul evreiesc Cimitirul evreiesc se afla in partea de nord-est a localitatii, langa drumul care duce spre Cipaieni, imediat pe dealul care se afla deasupra raului si a caii ferate.
Via ferrata Soim Calator Catarand aici, umblam in tinutul soimilor, si putem admira privelistea si flora peretilor de stanca.
Moara de apa Tinka, Gheorgheni
Izvorul Klotild Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn.
Viscri Biserica este inchisa intre orele 14-16. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Varful Vitos Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Dumbrava Castanilor Dumbrava cu castanii de peste o suta de ani se afla la nord-vest de satul Craciunel, la marginea localitatii.
Baia Traditionala Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Avenul Licas Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Taul Bujorului Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.