Localitatea Lepindea (judetul Mures) Resedinta: Bahnea. Denumire maghiara: Leppend.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Lepindea, judetul Mures

Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 27,31 km
Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara. Aceste turnulete sunt simboluri, care indicau existenta unui tribunal care avea puterea de a aplica chiar si pedeapsa capitala.
Lavanda Leda Murgesti la 21,89 km
Programe si activitati de timpul liber, pentru familii si copii.
Casa Joseph Bacon Casa Joseph Bacon Sighisoara la 27,21 km
Aici a locuit doctorul Joseph Bacon (1857-1941), medic si colectionar pasionat, intemeietorul Muzeului de Istorie din Turnul cu Ceas.
Observatorul Lunca Postei Observatorul Lunca Postei Sighisoara la 28,01 km
Lunca Postei, pe hartile vechi Eichenrucken, Eichrucken (Spatele stejerisului), este o culme care se inalta in partea de sud a Sighisoarei.
Scara acoperita Scara acoperita Sighisoara la 27,16 km
Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642. Scara acoperita a fost destinata pentru usurarea accesului elevilor la Scoala din Deal.
Biserica catolica Biserica catolica Band la 28,92 km
Biserica catolica Band
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 40,67 km
Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului. Castelul a fost construit de catre Ugron Istvan, consul pentru monarhia austro-ungara in Rusia, care revine in Transilvania dupa primul razboi mondial.
Biserica Sfantul Anton de Padova Biserica Sfantul Anton de Padova la 24,76 km
Biserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 29,48 km
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta. Pe partea din sud-est se afla Rapa Datesului, sau Rapa Dataseni.
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara la 26,75 km
Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea. Pe peretele bisericii a fost amplasat un amvon exterior, numit Pesthanzel, din care se predica leprosilor.
Monumentul Skariatin Monumentul Skariatin Sighisoara la 28,66 km
In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Turnul Croitorilor Turnul Croitorilor Sighisoara la 27,11 km
Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea. Cu ocazia incendiului din 1676 s-a distrus partea superioara.
Bazinul de acumulare si statia de pompare Bazinul de acumulare si statia de pompare Targu Mures la 25,34 km
Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4. Cele doua cladiri, care se afla intr-un parc inchis, au fost construite pe baza proiectelor lui Rado Sandor, in stil secesionist, intre 1908 si 1911.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 27,1 km
Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii. A fost distrus de incendiul din 1676, dar reconstruit ulterior.
Copsa Mare Copsa Mare la 22,47 km
Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor, apartine de comuna Biertan.
Pavilioane Time Box Pavilioane Time Box Calugareni la 45,07 km
Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni. Cele doua pavilioane au fost proiectate de catre Sagi Gergely, construite in anul 2015, si inaugurate in mai 2016.
Poiana cu castani Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures la 22,71 km
Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Lacul fabricii de caramida Lacul fabricii de caramida Targu Mures la 21,47 km
In Targu Mures, in spatele fabricii de caramida din cartierul Mureseni, gasim un lac cu dimensiuni considerabile. Ultimele zile ale iernii - Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia. Lacul este limitat la sud de un perete argilos, abrupt, deasupra careia locuiesc romii din strada Dealului.
Pictura murala Pictura murala Targu Mures la 24,94 km
Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei. A fost realizata in toamna anului 2020, de catre artistul urban, Laurentiu Alexandrescu.
Casa Breslelor Sighisoara la 27,32 km
Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1. Aici sunt expuse unelte, echipamente si masinarii utilizate de mestesugarii din oras si imprejurimi.
Rusi Rusi la 47,59 km
Localitatea Rusi (in dialectul sasesc Reissen, in germana Reussen, in maghiara Rüsz), apartine de comuna Slimnic. Gasita - Am gasit cutiuta. Biserica fortificata evanghelica din Rusi, una dintre cele 3 existente in localitate, este intr-o stare avansata de degradare.
Casa Rado Casa Rado Targu Mures la 24,57 km
In cladirea aflata pe strada Artei numarul 7, proiectata de Rado Sandor in 1912, a locuit pe vremea sederii sale in Targu Mures, arhitectul, artistul si scriitorul Toroczkai Wigand Ede. Teamwork - E o cutie destul de bine ascunsa.
Ceasul solar hiperbolic Ceasul solar hiperbolic la 25,4 km
Ceasul solar hiperbolic este opera sculptorului Dienes Attila si a fost realizata in anii 2001-2002 in tabara de creatie Bolyai. Geocutie inlocuita - Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
Casa Mild Casa Mild Sighisoara la 27,2 km
Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both. La mijlocul secolului al XVII-lea el a construit Scara Scolarilor si Bastionul de langa Turnul Cizmarilor.
Castrul roman Castrul roman Calugareni la 45,12 km
Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures. Castrul a jucat un rol strategic insemnat in apararea partii superioare a Vaii Nirajului.
Biserica fortificata Axente Sever la 33,12 km
Biserica fortificata din Axente Sever
Biserica reformata si clopotnita Biserica reformata si clopotnita Ceuasu de Campie la 35,01 km
Ceuasu de Campie - Biserica reformata si clopotnita Am participat la reascunderea geocutiei - Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
Biserica reformata Biserica reformata Bezid la 35,32 km
In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin - Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra. In anul 1640 biserica este luata de reformati, dar mai apoi le revine tot unitarienilor.
Turnul Cizmarilor Turnul Cizmarilor Sighisoara la 27,11 km
Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 27,27 km
Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea. Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea.
[ Sus ↑ ]
Lacul Verde Lacul Verde Sovata. Lacul Verde - Sovata. Pastele romano-catolic - Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu.
Lacul Inului Ocna Sibiului. Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului. Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig. Trambulina, tobogan gonflabil, leagane, tras cu arcul.
Nou Nou Neudorf. Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
Trambulina Polonita. Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
Troita Sfanta Maria Regina Troita Sfanta Maria Regina Lupeni. Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte. O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
Lacul Randunica. Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube. Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m.
Rezervatia de stepa Dealul Zackel. Dealul Zackel este o rezervatie naturala de tip mixt, situata pe teritoriul administrativ al comunei Slimnic. Accesul se face din DJ14 Sibiu - Slimnic, iar din Slimnic pe drum de tara si poteca inca 2 km.
Pod nou peste Cibin Sibiu. Pod nou peste Cibin - Sibiu
Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata. Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor. Relieful ariei naturale protejate este unul spectaculos si salbatic, iar noul traseu ingust si accidentat, vizitatorii traind senzatii unice.
Turnul Zincarilor. Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Fantana Printesei Indurerate Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari. Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Biserica catolica din Turda. Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342. Hramul bisericii, Sfanta Maria - Nasterea Sfintei Fecioare.
Viscri Viscri. Biserica este inchisa intre orele 14-16. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Popesti - Atractii turistice Monariu Localitati apropiate: Daia la 2,77 km, Ceuas la 2,95 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.