Localitatea Haranglab (judetul Mures) Resedinta: Mica. Denumire maghiara: Harangláb.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Haranglab, judetul Mures

Biserica Sfantul Anton de Padova Biserica Sfantul Anton de Padova la 28,82 km
Biserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara la 30,47 km
Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea. Ruinele se situeaza in gradina Parohiei Evanghelice, in imediata apropiere a Scarii Acoperite, la baza Dealului Scolii.
Marpod Marpod la 48,62 km
Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu. Se afla pe drumul judetean 105, la 32 km de municipiul Sibiu, la 29 km de orasul Agnita si la 41 de km de muntii Fagaras.
Casa Virgil Marzea Casa Virgil Marzea Sighisoara la 30,46 km
Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8. MS-II-m-A-15983.
Sapte Plopi Sapte Plopi Targu Mures la 31,96 km
Sapte Plopi era candva un loc de recreatie foarte indragit de targumureseni. Cei sapte plopi, vizibili de la mare distanta de pe valea Muresului, se ridicau ca niste uriasi protectori ai orasului.
Parcul portilor inchise Parcul portilor inchise Ernei la 37,63 km
Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei. Momentan poarta parcului este inchisa cu lacat.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor Sighisoara la 30,51 km
Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
Casa Albert Sighisoara la 30,55 km
In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 40,69 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 46,02 km
Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024. In prezent castelul poate fi vizitat in grup, cu programare prealabila, cu tururi ghidate de cate o ora, incluzand vizitarea capelei, pivnitei, gradinii renascentiste si parcului englezesc.
Taramul Lavandei Madaras la 34,52 km
Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei. In fiecare an, timp de 4 saptamani si 4 weekenduri, in perioada de inflorire a lavandei, vizitatori sunt asteptati aici cu uleiuri esentiale si alte produse din lavanda.
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara la 30,09 km
Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea. Pe peretele bisericii a fost amplasat un amvon exterior, numit Pesthanzel, din care se predica leprosilor.
Gara de linie ingusta Targu Mures Gara de linie ingusta Targu Mures la 27,26 km
Fosta gara de linie ingusta Targu Mures. Locatie in stare deplorabila - Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Depozit de gunoi - Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara la 29,21 km
Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc.
Scara acoperita Scara acoperita Sighisoara la 30,4 km
Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642. Scara acoperita a fost destinata pentru usurarea accesului elevilor la Scoala din Deal.
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 40,1 km
Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului. Castelul a fost construit de catre Ugron Istvan, consul pentru monarhia austro-ungara in Rusia, care revine in Transilvania dupa primul razboi mondial.
Casa Richter Casa Richter Sighisoara la 30,42 km
Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28. MS-II-m-A-16010.
Stadionul municipal vechi Stadionul municipal vechi Targu Mures la 29,11 km
Stadionul municipal vechi, Targu Mures. Stadionul municipal vechi - Faina catarare.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 30,6 km
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
Turnul Cojocarilor Turnul Cojocarilor Sighisoara la 30,35 km
Turnul Cojocarilor se afla in partea de sud-vest a cetatii. A fost distrus de incendiul din 1676, dar reconstruit ulterior.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Mosna la 23,73 km
Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici. Cetatea taraneasca si biserica evanghelica fortificata din Mosna este unul dintre cele mai reprezentative monumente de acest gen din sudul Transilvaniei.
Coloana Infinitului Coloana Infinitului Bogata la 28,65 km
Pe strada principala a localitatii, care strabate Bogata in directia nord-sud, inainte de a trece pe sub autostrada, in curte casei cu numarul 429, atentia ne este atrasa de o opera de arta cunoscuta. Este copia statuii lui Brancusi, Coloana Infinita, cu un vultur pe varf.
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias la 46,4 km
Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit. Biserica mentionata pentru prima data in 1630, a fost initial o biserica medievala catolica, care a devenit unitariana in timpul Reformei.
Dealul cu lavanda Bezid la 39,8 km
Dealul cu lavanda se afla la capatul din est al lacului Bezid, langa intersectia spre Criseni, intr-o locatie deosebita. In 2023 se organizeaza Zilele portilor deschise, intre 20 iunie si 9 iulie, zilnic inte orele 10-21.
Observatorul Lunca Postei Observatorul Lunca Postei Sighisoara la 31,21 km
Lunca Postei, pe hartile vechi Eichenrucken, Eichrucken (Spatele stejerisului), este o culme care se inalta in partea de sud a Sighisoarei.
Casa Wonnerth Casa Wonnerth Sighisoara la 30,5 km
Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938. MS-II-m-A-15891.
Gradinile fermecate ale dragonilor Gradinile fermecate ale dragonilor Gaiesti la 23,39 km
Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie. Pret adulti 35 ron, pret copii 3-10 ani 25 ron, pret copii 0-3 ani gratuit, pensionari si studenti 25 ron.
Castelul Bethlen Castelul Bethlen Cris la 27,9 km
Castelului Bethlen Cris, odinioara un castel frumos, astazi cladirea este intr-o stare de degradare avansata. Din pacate cladirea castelului nu este vizitabila, se pare ca castelul a fost retrocedat unuia dintre mostenitorii familiei Bethlen.
Istan tau Istan tau la 40,09 km
Istan tau (Taul Domnului).
Casa cu picioare Casa cu picioare Targu Mures la 28,26 km
Ramasitele unei case, constructia interesanta se afla la coltul strazilor Liviu Rebreanu si Tudor Vladimirescu, langa paraul Poclos.
Canalul Turbina Uzina Electrica Canalul Turbina Uzina Electrica Targu Mures la 29,2 km
Intre anii 1914-1944, orasul Targu Mures a fost alimentat cu energie electrica de la Uzina Electrica (azi monument istoric) din Parcul Elisabeta (azi Parcul Municipal), aflata pe Canalul Turbina.
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus la 31,65 km
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
[ Sus ↑ ]
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea. Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Alee terapeutica Sovata. Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp. Aleea este formata din materiale cu suprafete diferite, pe care mergand descult stimulam diferitele puncte reflexe ale talpii.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului. Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Lacul Lebedelor Lacul Lebedelor Faragau. Denumirea Lacul Lebedelor a fost data de catre noi, deoarece pe lacul de langa Faragau pot fi vazute lebede. Pescarii pe care i-am intrebat nu cunosteau vreo denumire speciala pentru lac.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus. Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita. Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii.
Nou Nou Neudorf. Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
Un fel de cetate Un fel de cetate Porumbenii Mari. Langa Fantana printesei indurerate, prin efort comunitar, localnicii au construit copia inchipuita a fortaretei de pe dealul Spre Cetate. Din aceasta cauza este doar un fel de cetate pe malul paraului Taietura, fortareata initiala a fost o cetate din pamant prevazuta cu palisada.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu. Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala. Este situata in cartierul Gusterita din Sibiu, pe strada Malinului 19.
Lacul Matelor Ocna Sibiului. Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului. Salina pe locul careia se afla nu este atestata documentar, insa era exploatata in evul mediu tarziu, cu sistem clopot, la adancimea de peste 80 m, prin, doua puturi.
Mausoleul si cimitirul eroilor Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc. Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar. In fata mausoleului sunt 8 morminte ale ostasilor romani, din primul razboi mondial, iar in spate sunt 35 de morminte ale ostasilor din cel de al doilea razboi mondial.
Forest Cinema Porumbacu de Sus. Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Fantana Printesei Indurerate Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari. Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni. Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930. Poarta slabita a fost daramata de o furtuna in anul 1912, dupa care a ajuns in posesia Muzeului de Etnografie prin cumparare.
Capela lui Isus Capela lui Isus. In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita. Un monument unic constituie insa Capela lui Isus, situata la intrarea sudica a orasului si prezervata aproape in forma sa originala.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Beria de Jos - Obiective turistice Vidrasau Localitati apropiate: Daia la 3,64 km, Idiciu la 4,73 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.