Localitatea Frunzeni (judetul Mures) Resedinta: Lunca. Denumire maghiara: Mezőharasztos. Denumire germana: Mausdorf. Alta denumire: Harasztos.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Frunzeni, judetul Mures

Baltile Uila la 10,42 km
Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Mocanita Sovata Mocanita Sovata Campu Cetatii la 35,2 km
Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Vagoanele au o lungime cuprinsa intre 11-12 m, o capacitate totala de 90 de locuri.
Parcul Indragostitilor Targu Mures la 28,76 km
Parcul Indragostitilor- Targu Mures Noaptea - Am gasit in urma unei plimbari, noaptea. Ale tineretii valuri, frumoase amintiri - Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii.
Lavanda Leda Murgesti la 37,61 km
Programe si activitati de timpul liber, pentru familii si copii.
Izvorul de sub Piatra Tare Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la 35,38 km
La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut. Apa izvorului este folosita cu precadere de localnici, dar vin multi si din localitatile vecine.
Padurea de larice Posmus la 18,86 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Podul de pe linia ingusta Cristesti Podul de pe linia ingusta Cristesti la 34,52 km
Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra - Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Statuia Arcasul Statuia Arcasul Targu Mures la 29,32 km
Statuia Arcasul, realizata de Kulcsár Béla se afla in Cartierul Cornisa, Targu Mures. Ascunzis aproape drive-in - Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa la 39,43 km
Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici. Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca.
Castrul roman Castrul roman Calugareni la 31,44 km
Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures. Castrul a jucat un rol strategic insemnat in apararea partii superioare a Vaii Nirajului.
Biserica reformata Santandrei Biserica reformata Santandrei Miercurea Nirajului la 36,12 km
Locuitorii catolici din evul mediu ai satului Santandrei, filiala Miercurea Nirajului, devin reformati in timpul reformei.
Monumentul celor doi Bolyai Monumentul celor doi Bolyai la 30,18 km
Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie - Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Scena in aer liber Scena in aer liber Platoul Cornesti Targu Mures la 29,58 km
In partea de vest a Platoului Cornesti, aproape de statia de sud a trenuletului pentru copii, gasim o scena amenajata in aer liber. Daca in trecut era intr-o stare de degradare avansata, azi scena este renovata.
Lavanda Corunca la 32,96 km
Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale. Corunca, Strada de Jos numarul 167.
Cimitirul Eroilor Sovietici Cimitirul Eroilor Sovietici Targu Mures la 29,92 km
Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. In vecinatate se afla Cimitirul Ortodox si Cimitirul Eroilor Germani.
Pictura murala Pictura murala Targu Mures la 30,49 km
Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei. A fost realizata in toamna anului 2020, de catre artistul urban, Laurentiu Alexandrescu.
Ruinele criptei Rhedey de pe deal Ruinele criptei Rhedey de pe deal Sangeorgiu de Padure la 46,92 km
Cripta Rhedey, numita capela de constructor, a fost construita de Wesselenyi Kata pentru sotul ei. Contele Rhedey Zsigmond a murit in 1758 din cauza unei pleurezii.
Izvorul Secuilor Martiri Targu Mures la 28,79 km
Izvorul Secuilor Martiri din Targu Mures se afla langa monumentul Secuilor Martiri, sub serpentinele drumului.
In memoria poetului Petofi Sandor In memoria poetului Petofi Sandor Sangeorgiu de Padure la 47,2 km
Conform legendei, in data de 30 iulie 1849, la hanul de odinioara, au poposit generalul Bem Jozsef impreuna cu statul major. Printre ei s-a aflat si poetul Petofi Sandor.
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 49,67 km
Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea. Din materialul acestui castel, la inceputul secolului al XIX-lea, contele Degenfeld Miksa Kristof incepe construirea unei noi cladiri.
Biserica Sfantul Anton de Padova Biserica Sfantul Anton de Padova la 30,15 km
Biserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
Izvorul Maria Izvorul Maria Sovata la 45,99 km
Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 13,19 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren. Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 45,69 km
Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Eremitu Eremitu la 32,4 km
Eremitu este o localitate in judetul Mures. Satele care apartin acestei comunei sunt: Eremitu, Calugareni, Campu Cetati, Damieni si Matrici.
Parcul central Piata Bocskai Parcul central Piata Bocskai Miercurea Nirajului la 35,86 km
Parcul central din Miercurea Nirajului se afla vizavi de biserica reformata de pe piata Bocskai, dand un caracter distinct orasului. A fost renovat in 2008, cand a fost inaugurata si fantana arteziana.
Gradina botanica Gradina botanica Targu Mures la 28,91 km
Gradina botanica din Targu Mures se afla pe platoul Cornesti, pe teritoriul Universitatii de Medicina si Farmacie. Cu o echipa formata din 3 generatii - Am pornit in cautarea acestei geocutii cu o echipa formata din persoane apartinand la trei generatii. Intrarea in gradina se afla intre clinica de psihiatrie si clinica de copii.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 36,86 km
Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie. Taurile care se afla aici sunt urmatoarele: Zaului, Bujorului, Mihesu, De la Vama, Saulia, Valeni.
Criptele din cimitirul reformat Criptele din cimitirul reformat Tirimia la 40,54 km
Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte. Unul este al contelui Bethlen Farkas, el a murit in anul 1763.
Alee terapeutica Sovata la 45,77 km
Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp. Aleea este formata din materiale cu suprafete diferite, pe care mergand descult stimulam diferitele puncte reflexe ale talpii.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 48,22 km
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta. Pe partea din sud-est se afla Rapa Datesului, sau Rapa Dataseni.
Cismeaua de la Coltul Nirajului Cismeaua de la Coltul Nirajului Magherani la 38,69 km
Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese. Cismeaua de langa parcare a fost fortificata cu perete din piatra, putand astfel lua apa intr-un mod mai comod.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 30,86 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului. Tuclui este denumirea folosita de localnici pentru stanca tuguiata.
Biserica reformata Biserica reformata Tirimia la 40,58 km
Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904. Este filie a parohiei Satu Nou.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 32,56 km
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu la 32,57 km
Biserica reformata Turda-Veche la 65,51 km. Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Biserica reformata Biserica reformata Cuci la 50,01 km. Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice.
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 61,05 km. In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 52,79 km. In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 64,44 km. Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Varful Bistriciorul la 51,4 km. Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Lavanda Garden Calarasi la 65,35 km. In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Troita Sfanta Maria Regina Troita Sfanta Maria Regina Lupeni la 69,67 km. Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte. O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
MIG 21 Campia Turzii la 60 km. In ultimii douazeci de ani, sase piloti si-au pierdut viata din randul efectivului Regimentului 71. MIG 21 - Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 60,37 km. Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 68,4 km. Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Dealul Melcului Dealul Melcului Corund la 58,56 km. Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha. Geocutie noua la Dealul Melcului - Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv. In drum spre casa - M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului.
Stancile Lucaciu Stancile Lucaciu Muntii Calimani la 68,25 km. Stancile Lucaci Onestenii la putere - Varful Lucaciu este primul pe lunga culme secundara a Calimanilor, ce se ridica usor din Depresiunea Dornelor racordandu-se de culmea principala la coada Pietrosului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.