Localitatea Deag (judetul Mures) Resedinta: Iernut. Denumire maghiara: Marosdég.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Deag, judetul Mures

Cocosul de Aur Cocosul de Aur Targu Mures la 33,1 km
Palatul Bürger, monument de arhitectura, a gazduit in perioada comunista restaurantul Cocosul de Aur. Scormoneala de sambata - In drumul meu spre casa, am trecut pe langa Cocosul de Aur, si mi-am amintit de geocutia care se ascunde aici. Cladirea a fost construita de berarul Albert Bürger, un prosper om de afaceri, in stil neobaroc, cu elemente secesioniste.
Casa Turta Dulce Casa Turta Dulce Targu Mures la 33,09 km
Casa Vamos se afla pe Piata Trandafirilor la numarul 18, la coltul strazii Bartok Bela. La inceputul secolului trecut, in 1910, a fost reconstruita in stil Art Nouveau.
Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara la 49,75 km
Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 31,61 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Mina de campie Muntii Trascau la 49,59 km
Pornind de la Rimetea spre nord, gasim urmele unor furnale si mine de fier parasite in mai multe locuri. Pe hartile istorice vechi apare denumirea de Eisenhammer (ciocane de fier, furnale) langa Tibloc, Bufnita.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 10,61 km
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta. Pe partea din sud-est se afla Rapa Datesului, sau Rapa Dataseni.
Capela catolica Capela catolica Nazna la 29,94 km
Capela catolica din Nazna Pe poarta mica - Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur.
Casa Virgil Marzea Casa Virgil Marzea Sighisoara la 49,78 km
Casa de mestesugari din secolul al XVI-lea, cu modificari in secolul al XVIII-lea, de pe strada Scolii numarul 8. MS-II-m-A-15983.
Izvorul Dorului Izvorul Dorului la 27,14 km
Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Gasita - Am gasit cutia in padure.
Biserica catolica Biserica catolica Band la 25,22 km
Biserica catolica Band
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara la 49,37 km
Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea. Pe peretele bisericii a fost amplasat un amvon exterior, numit Pesthanzel, din care se predica leprosilor.
Casa Breslelor Sighisoara la 49,91 km
Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1. Aici sunt expuse unelte, echipamente si masinarii utilizate de mestesugarii din oras si imprejurimi.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 46,67 km
In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile.
Monumentul celor doi Bolyai Monumentul celor doi Bolyai la 33,25 km
Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie - Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Palatul Culturii Palatul Culturii Targu Mures la 32,85 km
Palatul Culturii Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Crucea Sindului Crucea Sindului Cheile Turzii la 43,96 km
Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti. A fost ridicata in anul 1939.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 49,92 km
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
Biserica evanghelica Hundorf Biserica evanghelica Hundorf Viisoara la 32,9 km
Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376. Biserica evanghelica-luterana este monument istoric, avand codul 120227 in repertoriul arheologic.
Stadionul municipal vechi Stadionul municipal vechi Targu Mures la 32,69 km
Stadionul municipal vechi, Targu Mures. Stadionul municipal vechi - Faina catarare.
Istan tau Istan tau la 31,04 km
Istan tau (Taul Domnului).
Casa Haraszty Casa Haraszty Sighisoara la 49,79 km
Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.
Muzeul de farmacie Sighisoara la 49,89 km
In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler). Conform datelor literare farmacia La Leul, fondata in 1720, a fost prima farmacie din Sighisoara.
Lavanda di Maria Tarnaveni la 6,59 km
In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21. Acces si poze gratuite.
Pictura murala Pictura murala Targu Mures la 34,36 km
Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei. A fost realizata in toamna anului 2020, de catre artistul urban, Laurentiu Alexandrescu.
Casa Georgius Krauss Casa Georgius Krauss Sighisoara la 49,77 km
In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Casa Fetter Casa Fetter Sighisoara la 49,69 km
Casa Fetter de pe strada Zidul Cetatii numarul 11, este monument istoric din secolul XVIII-lea. MS-II-m-B-16031.
Cimitirul Eroilor Sovietici Cimitirul Eroilor Sovietici Targu Mures la 34,37 km
Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. In vecinatate se afla Cimitirul Ortodox si Cimitirul Eroilor Germani.
Coloana Infinitului Coloana Infinitului Bogata la 9,77 km
Pe strada principala a localitatii, care strabate Bogata in directia nord-sud, inainte de a trece pe sub autostrada, in curte casei cu numarul 429, atentia ne este atrasa de o opera de arta cunoscuta. Este copia statuii lui Brancusi, Coloana Infinita, cu un vultur pe varf.
Izvorul Gorunul Izvorul Gorunul Targu Mures la 33,43 km
Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Lavanda Purple Love Grindeni la 19,16 km
In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Turnul Cizmarilor Turnul Cizmarilor Sighisoara la 49,71 km
Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Casa conductei de apa Casa conductei de apa Targu Mures la 33,04 km
Casa conductei de apa din Targu Mures apartinea de Uzinele de apa de odinioara. Era atelierul de intretinere si locuinta de serviciu pentru personalul care intretinea conductele tunelului de sub raul Mures.
Danes Danes la 43,04 km
Comuna Danes este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, in culoarul Tarnavei Mari, pe malul stang al raului. Gasita - Gasita. Danesul se situeaza in sectorul sudic, la granita cu judetul Sibiu.
Bazinul de acumulare si statia de pompare Bazinul de acumulare si statia de pompare Targu Mures la 34,05 km
Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4. Cele doua cladiri, care se afla intr-un parc inchis, au fost construite pe baza proiectelor lui Rado Sandor, in stil secesionist, intre 1908 si 1911.
[ Sus ↑ ]
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin. Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma. Sunt reprezentate aici trei steme ale orasului.
Izvorul Recea Izvorul Recea. Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul. Este accesibil din mai multedirectii.
Copacul Cerbul Minune Copacul Cerbul Minune Padurea Faget. Una dintre atractiile turistice deosebite ale padurii Faget din Cluj-Napoca este copacul Cerbul Minune. Succes - Am gasit si aceasta geocutie. Multi au auzit despre acest copac, dar putini l-au vazut personal.
Biserica Scroafei Dipsa. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Lacul Inului Ocna Sibiului. Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu. In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid. In 2007 in parc a fost inaugurat un monument artistic interesant, denumit Tunul din fan.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni. Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930. Poarta slabita a fost daramata de o furtuna in anul 1912, dupa care a ajuns in posesia Muzeului de Etnografie prin cumparare.
Hosman Hosman. Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu. Apartine de comuna Nocrich.
Biserica catolica Sibiu. Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia. A fost sfintita in 13 septembrie 1733 de catre episcopul Transilvaniei Gregor von Sorger.
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias. Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit. Biserica mentionata pentru prima data in 1630, a fost initial o biserica medievala catolica, care a devenit unitariana in timpul Reformei.
Cheile Plaiului. Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare. Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele.
Izvorul de sub Piatra Tare Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii. La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut. Apa izvorului este folosita cu precadere de localnici, dar vin multi si din localitatile vecine.
Baile Sarate Baile Sarate Sic. Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta. Baile includ un bazin cu apa foarte sarata si namol, un bazin-groapa cu salinitate medie, cabine de schimbat, si un chiosc.
Nou Nou Neudorf. Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului. Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Mocanita Sovata Mocanita Sovata Campu Cetatii. Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Vagoanele au o lungime cuprinsa intre 11-12 m, o capacitate totala de 90 de locuri.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Veseud - Atractii turistice Agarbiciu Localitati apropiate: Salcud la 2,59 km, Bord la 2,71 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.