Localitatea Craciunesti (judetul Mures) Resedinta: Craciunesti. Denumire maghiara: Nyárádkarácson. Denumire germana: Christendorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Craciunesti, judetul Mures

Statuia Ioan de Hunedoara Statuia Ioan de Hunedoara Cetatea Targu Mures la 7,79 km
Ioan de Hunedoara a fost o personalitate dominanta a istoriei secolului al cincisprezecelea, fiind Guvernator al Regatului Ungariei timp de sase ani incepand din 1446. A fost un mare sustinator al crestinatatii, turnul Bisericii din Cetatea Targu Mures fiind construit gratie contributiei sale financiare.
Muzeul din Sura Torba la 24,79 km
Muzeul din Sura, aflat in satul Torba, a fost infiintat de neurochirurgul din Targu Mures, doctorul Madaras Sandor, si familia sa. Acesta prezinta creatiile regiunilor secuiesti, sasesti si romanesti din Transilvania, precum si obiecte de uz salvate, intr-o serie de sali de expozitie care se completeaza reciproc.
Gradinile fermecate ale dragonilor Gradinile fermecate ale dragonilor Gaiesti la 8,17 km
Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie. Pret adulti 35 ron, pret copii 3-10 ani 25 ron, pret copii 0-3 ani gratuit, pensionari si studenti 25 ron.
Castelul Kemeny-Banffy Castelul Kemeny-Banffy Luncani la 47,67 km
Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries. La ruinele castelului, in prezent fara acoperis, se poate ajunge si cu masina, din drumul principal, pe un drum cu pietris.
Casa Richter Casa Richter Sighisoara la 33,1 km
Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28. MS-II-m-A-16010.
Muzeul palariilor de paie Criseni la 31,09 km
Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni. Muzeul a fost infiintat intr-o casa taraneasca traditionala renovata.
Casa Fronius Casa Fronius Sighisoara la 33,17 km
Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Palatul Culturii Palatul Culturii Targu Mures la 7,43 km
Palatul Culturii Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Biserica reformata Biserica reformata Tirimia la 7,08 km
Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904. Este filie a parohiei Satu Nou.
Casa Prieteniei Casa Prieteniei Zagar la 14,46 km
Casa parohiala construita in 1794, precum si fostele locuinte ale profesorilor au fost partial reconstruite si renovate intre anii 2007-2008. Cu ajutorul mostenirii lui Johann Bretz, originar din Zagar, a fost construita Casa Prieteniei (Haus der Begegnung in limba germana).
Treptele Rakoczi Treptele Rakoczi Targu Mures la 7,93 km
In acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Transformat in punct de interes - Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras. Pasajul este alcatuit din 70 de trepte, si a fost realizat de catre mesterul constructor Soos Pal.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 28,82 km
Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930. Poarta slabita a fost daramata de o furtuna in anul 1912, dupa care a ajuns in posesia Muzeului de Etnografie prin cumparare.
Poiana cu castani Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures la 4,78 km
Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Lavanda di Maria Tarnaveni la 26,59 km
In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21. Acces si poze gratuite.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 31,99 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren. Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului.
Gradina pasarilor ornamentale Corund la 46,95 km
In gradina pasarilor ornamentale din Corund se afla pauni, pasari acvatice, gaste si rate, fazani exotici, pagagali, potarnichi, porumbei, prepelite, si lebede.
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 33,38 km
Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Lavanda Purple Love Grindeni la 43,63 km
In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Harta palpabila Harta palpabila Cetatea Targu Mures la 7,83 km
Macheta cetatii din bronz, realizata pentru nevazatori, se afla langa cladirea muzeului din cetatea Targu Mures. Pe harta palpabila pot fi identificate elementele ansamblului de monumente din cadrul cetatii, zidurile, bastioanele, biserica reformata.
Alee terapeutica Sovata la 41,61 km
Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp. Aleea este formata din materiale cu suprafete diferite, pe care mergand descult stimulam diferitele puncte reflexe ale talpii.
Parcul dendrologic Gurghiu Parcul dendrologic Gurghiu la 39,79 km
Comuna Gurghiu este o localitate din judetul Mures, situata la 14 km de Reghin, este atestata documentar inca din anul 1248. Hot Spicy Geocoin - Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. In intuneric - Era deja intuneric cand am ajuns acolo. In evul mediu aici a existat o cetate medievala si un castel care a servit ca resedinta principiilor Transilvaniei.
Lavenderland Chendu la 16,16 km
Plantatia de lavanda din Chendu a fost infiintata in 2015, are o suprafata de 1,2 hectare, din care 50 ari sunt acoperite cu lavanda. In fiecare an aici se organizeaza festivalul cultural Lavenderland Fest, cu programe si activitati pentru copii, concerte, si targ cu produse specifice.
Movilele lui Ali pasa Movilele lui Ali pasa Livezeni la 7,88 km
La sud-vest de comuna Livezeni, se afla niste movile interesante, care au fost create cu ocazia unor alunecari de teren. Pe strada Comorii la movilele cu comoara - Dupa cateva zile cu ploaie, in sfarsit o zi cu soare. Aici, in timpul campaniei otomane, in anul 1662 isi ridica tabara Ali pasa.
Parcul portilor inchise Parcul portilor inchise Ernei la 15,1 km
Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei. Momentan poarta parcului este inchisa cu lacat.
Biserica reformata Biserica reformata Sangeorgiu de Padure la 20,62 km
Biserica reformata din Sangeorgiu de Padure a fost construita la inceputul secolului al XIV-lea. Apoi renovata intre 1730-1760, cu mici schimbari intre anii 1935-1936.
Biserica de lemn Santandrei Biserica de lemn Santandrei Miercurea Nirajului la 19,78 km
Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Santandrei Miercurea Nirajului se afla pe strada Bisericii numarul 14. A inlocuit-o, in prima parte a secolului al XVIII-lea, inainte de 1751, pe cea strabuna.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 33,21 km
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
Biserica evanghelica Hundorf Biserica evanghelica Hundorf Viisoara la 20,49 km
Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376. Biserica evanghelica-luterana este monument istoric, avand codul 120227 in repertoriul arheologic.
Biserica baptista neterminata Harul Biserica baptista neterminata Harul Targu Mures la 6,63 km
Biserica crestina baptista Harul - Targu Mures.
Izvorul Postaret Izvorul Postaret Targu Mures la 8,73 km
Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu. Izvorul a secat demult.
Sapte Plopi Sapte Plopi Targu Mures la 10,43 km
Sapte Plopi era candva un loc de recreatie foarte indragit de targumureseni. Cei sapte plopi, vizibili de la mare distanta de pe valea Muresului, se ridicau ca niste uriasi protectori ai orasului.
Casa Breslelor Sighisoara la 33,26 km
Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1. Aici sunt expuse unelte, echipamente si masinarii utilizate de mestesugarii din oras si imprejurimi.
Prima scoala romaneasca Prima scoala romaneasca Sighisoara la 33,2 km
In 1861, Zaharia Boiu a deschis in aceasta cladire, prima scoala romaneasca din Cetate.
Casa Mild Casa Mild Sighisoara la 33,12 km
Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both. La mijlocul secolului al XVII-lea el a construit Scara Scolarilor si Bastionul de langa Turnul Cizmarilor.
[ Sus ↑ ]
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs)
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs) la 33,12 km
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu la 37,24 km
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 52,5 km. Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare. Solul de aici prezinta sedimente miocene: argile, marne, gresii si nisipuri.
Baile Sarate Baile Sarate Sic la 69,97 km. Baile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta. Baile includ un bazin cu apa foarte sarata si namol, un bazin-groapa cu salinitate medie, cabine de schimbat, si un chiosc.
Capela Sfantul Barnaba Capela Sfantul Barnaba Pasul Bucin la 58,54 km. Capela construita in Pasul Bucin a fost ridicata in cinstea Sfantului Barnaba. Panouri goale pe marginea drumului - In timp ce la Izvorul Doisprezece era inca cat de cat lumina, cand am ajuns in Pasul Bucsin, se facuse intuneric. Pe pamant, dar cu doua creioane - Dupa vizita mea anterioara, dupa o luna, am revenit. A fost sfintita si data in folosinta credinciosilor pe 18 septembrie 2021.
Marpod Marpod la 67,72 km. Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu. Se afla pe drumul judetean 105, la 32 km de municipiul Sibiu, la 29 km de orasul Agnita si la 41 de km de muntii Fagaras.
Casoaia lui Ladas Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici. Trunchiurile copacilor doborati de activitatea vulcanica au ramas in sedimente, iar dupa un timp apa le-a scos din roca.
Baile Turda la 59,81 km. Baile Turda, Lacul Roman.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea la 69,58 km. Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Moardas Moardas la 54,75 km. Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita. Pana la Agnita si pana la Medias sunt circa 30 km, iar pana la Sibiu, 50 km.
Biserica fortificata Axente Sever la 51,03 km. Biserica fortificata din Axente Sever
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 57,23 km. Poiana Rusu - Varful Tibles
Biserica Scroafei Dipsa la 55,83 km. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Piatra Corbului Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m. Eroziunea a sapat in acest perete stancos format din piroclastite, martori de eroziune, formatiuni erozionale, tufuri vulcanice.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Davidesti - Atractii turistice Pielesti Localitati apropiate: Ciba la 0,59 km, Nicolesti la 1,49 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.